Anjiyo Çeşitleri

Anjiyo Çeşitleri Anjiyo Çeşitleri, Hangi anjiyo daha iyi?, Anjiyo türleri nelerdir?, Anjiyo kaç şekilde yapılır?, Kasıktan anjiyo kaç günde iyileşir?, Anjiyo sonrası kalp krizi olur mu?, Kasıktan anjiyo neden tercih edilir?

Hangi anjiyo daha iyi?

Anjiyo Çeşitleri Yukarıda da vurguladığımız üzere anjiyo tedavisinde temel olarak iki opsiyondan söz etmek olasıdır. Bunlardan birincisi femoral, diğeri ise radial adı verilen anjiyolardır. Femoral anjiyo kasık bölgesini, radial anjiyo ise bilek bölgesini ifade eder.

Anjiyo türleri nelerdir?

Karın ve kasık bölgesi fazla kilolu olan ya da kasık damarlarında bilinen tıkanıklık bulunan hastalarda bilekten anjiografi uygulaması hem daha kolay hem daha sağlıklıdır. Hastanın uzun süre yatması gerekmediğinden özellikle bel fıtığı, eklem ağrısı olan hastalarda büyük konfor sağlar.

Anjiyo kaç şekilde yapılır?

Bir çeşit kan damarı röntgeni olan işlem, genelde kasık veya el bileği bölgesinden gerçekleştirilir. Hasta işlem sırasında uyanıktır ve lokal anestezi uygulanır. Bu işlem vücutta beyin, kol, bacak gibi farklı organlara da uygulanabilir. Kalbe giden damarların görüntülenmesi işlemine ise koroner anjiyografi adı verilir.

Kasıktan anjiyo kaç günde iyileşir?

Bu yüzden kasıktan yapılan anjiyoda hasta 6 saat, stent ve balon uygulamaları yapılan hastalarda ise 12 saat hastanın bacağını hareket ettirmeden düz yatması gerekir. Bu sürede ayağa kalkamadığı gibi, tuvalete de gidemez.

Anjiyo sonrası kalp krizi olur mu?

Evet, anjiyo olup stent takıldıktan sonra da kalp krizi geçirebilirsiniz! Peki o zaman neden stent takıyoruz? Stent, mevcut tıkalı ya da daralmış damarlarınızın açılmasını sağlayarak bu damarlara bağlı kalp krizi geçirmenizi önleyebilir.

Kasıktan anjiyo neden tercih edilir?

Kasıktan girilen damar diğerine göre daha kalın olur. İçindeki basınç da çok daha fazla olduğu için, bu damarı kontrol etmek daha zordur. El bileğinden anjiyoda girilecek damar, cildin hemen altında yer alır.

Anjiyo olan kişi ne zaman iyileşir?

Anjiyo sonrası hastanede kalma süresi genellikle işlem yapılan kişinin durumuna ve anjiyonun amacına bağlı olarak değişebilir. Tipik olarak, rutin bir anjiyo sonrası hastanede kalış süresi genellikle 4 ila 24 saat arasında değişebilir. Bazı durumlarda, anjiyo sonrası hastaneden aynı gün taburcu olmanız mümkün olabilir.

Bilekten anjiyo kimlere yapılır?

El bileğinden anjiyo, kalp damarlarının incelenmesi ve tedavi amaçlı müdahalelerin yapılması için kullanılan bir tıbbi işlemdir. Koroner arter hastalığından şüphelenilen veya tanısı konmuş olan hastalara uygulanabilir. Ayrıca, kalp krizi geçirmiş olan hastaların tedavisinde de kullanılabilir.

Anjiyo olduktan sonra yan etkileri nelerdir?

Anjiyo sonrası, hekimin talimatları doğrultusunda 48 saat kadar aşırı hareketlilikten kaçınılmalı, gerekli görülür ise istirahate devam edilmelidir. Hasta Anjiyografi sonrası kendisine verilen ilaçları eksiksiz ve zamanında kullanmalı, mümkün olduğunca fazla sıvı tüketmelidir.

Anjiyo dan sonra kaç gün dinlenmeli?

Anjiyo işlemi yaklaşık olarak 20-60 dakika sürer. Bu süre hastanın yaşına, kilosuna ve incelenecek damarlara göre değişiklik gösterebilir. Anjiyo acılı ve ağrılı bir işlem değildir. Bu nedenle bu süre içerisinde hastalar genellikle herhangi bir ağrı hissetmezler.

1 Euro Kaç TL