Ara sıra bitişik mi ayrı mı?

Ara sıra bitişik mi ayrı mı? Ara sıra bitişik mi ayrı mı?, Ara sıra kelimesi nasıl yazılır TDK?, Ardı sıra nasıl yazılır TDK?, Sıra dışı bitişik mi ayrı mı?, TDK bir araya nasıl yazılır?

Ara sıra bitişik mi ayrı mı?

Ara sıra kelimesi nasıl yazılır TDK?, Antrenman kelimesinin doğru yazılışı "ara sıra" olarak belirlenmiştir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylar. Arasıra olarak yazılması yanlış olacaktır.

Ara sıra kelimesi nasıl yazılır TDK?

Ara sıra kelimesi nasıl yazılır TDK?, Antrenman kelimesinin doğru yazılışı "ara sıra" olarak belirlenmiştir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylar. Arasıra olarak yazılması yanlış olacaktır.

Ardı sıra nasıl yazılır TDK?

Ardı sıra nasıl yazılır TDK?, Ara sıra kelimesinin doğru olarak yazılması için ara sıra şeklinde yazılması gerektiğini söylemek mümkün olmaktadır. Kelimenin doğru yazılışı ''ara sıra'' olmalıdır.

Sıra dışı bitişik mi ayrı mı?

Sıra dışı bitişik mi ayrı mı?, 8. Dış, iç, sıra sözleriyle oluşturulan birleşik kelime ve terimler ayrı yazılır: ahlak dışı, çağ dışı, din dışı, kanun dışı, olağan dışı, yasa dışı; ceviz içi, hafta içi, yurt içi; aklı sıra, ardı sıra, peşi sıra, yanı sıra vb.

TDK bir araya nasıl yazılır?

TDK bir araya nasıl yazılır?, Sıra ve dışı kelimelerinin sözlüklerde ayrı ayrı karşılığı vardır, bir arada ama ayrı yazılarak oluşturulan kelime öbeği olan sıra dışı kelimesinin de sözlükte karşılığı vardır. Bu sebeplerden ötürü doğru yazılışı ayrı yani ' sıra dışı ' şeklindedir.

Bir şey nasıl yazılır TDK?

Bir şey nasıl yazılır TDK?, TDK'ya göre bir araya kelimesinin doğru yazılışı "bir araya"dIr. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.

Yan yana nasıl yazılır?

Yan yana nasıl yazılır?, Bir şey kelimesi, TDK'nın belirlediği doğru yazımıyla "bir şey" şeklindedir. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir. En sık yapılan hatalı kullanılışı ise birşey şeklindedir.

Öz güven nasıl yazılır?

Öz güven nasıl yazılır?, İsim durum ekleri ve iyelik ekiyle yapılan ikilemeler de ayrı yazılır: baş başa, diz dize, el ele, göz göze, iç içe, omuz omuza, yan yana; baştan başa, daldan dala, elden ele, günden güne, içten içe, yıldan yıla; başa baş, bire bir (ölçü), dişe diş, göze göz, teke tek; ardı ardına, boşu boşuna, günü gününe, peşi peşine ...

Önsöz nasıl yazılır?

Önsöz nasıl yazılır?, Yazılışı sıklıkla karıştırılan kelimelerden biri de öz güven kelimesidir. Peki Türk Dil Kurumu öz güven kelimesinin yazılışını nasıl açıklıyor? Türk Dil Kurumu öz güven kelimesinin doğru yazılışını "öz güven" şeklinde göstermektedir. Yani yaygın bilinenin aksine öz güven kelimesi birleşik değil ayrı yazılmaktadır.

Ardarda bitişik mi?

Ardarda bitişik mi?, TDK'da kelimenin doğru yazımı "ön söz" şeklinde ayrı yazılır. TDK'da ön söz kelimesi isim olarak tanımlanıyor. Ön söz kelimesinin anlamı "Kitapların giriş kısmına konulan, o eserin konusunu, amacını, işleniş biçimini anlatan yazı, sunuş, söz başı, ön deyi, mukaddime" şeklinde.

Aklı sıra nasıl yazılır?

Aklı sıra nasıl yazılır?, Art arda kelimesinin doğru yazılışı "art arda" olarak belirlenmiştir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylar. Ardarda olarak yazılması yanlış olacaktır.

Ön yargı nasıl yazılır?

Ön yargı nasıl yazılır?, AKLI SIRA KELİMESİNİN ANLAMI

Düşüncesine göre, sandığınca, aklınca anlamına gelir. Bu kelime genellikle aklısıra şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı aklı sıra şeklinde olmalıdır.


Kuru yemiş nasıl yazılır?

Kuru yemiş nasıl yazılır?, İki ayrı kelimeden oluşması bu kelimenin ayrı yazılması gerektiğine işaret etmektedir. Bazı durumlarda iki ayrı kelime birleşik olarak karşımıza çıksa da ön yargı kelimesi için bu durum geçerli değildir. Bu kelimenin doğru yazılışı ''ön yargı'' şeklindedir.

1 Euro Kaç TL