Ardahan Yöresel Yemekleri

Ardahan Yöresel Yemekleri Ardahan Yöresel Yemekleri, Ardahan'ın en meşhur yemeği nedir?, Ardahan neyi meşhur meyve?, Ardahan Gölenin Neyi Meşhur?, Ardahan Halk Oyunları Nelerdir?, Ardahanin neleri meshur?, Ardahan'ın eski adı nedir?

Ardahan Yöresel Yemekleri

Kaygana. Peynir Eritme. Mısır Papası Haşil. Gaşo. Könbe. Sinor. Bozbaş

Ardahan'ın en meşhur yemeği nedir?

Ardahan'ın kaşar peyniri ve balı ülke çapında isim yapmıştır. Elma dolması, evelik aşı, pişi, bozbaş, kuymak, ekmek aşı ve helvası en ünlü yemek türleridir.

Ardahan neyi meşhur meyve?

Posof Elması: Ardahan'ın İçi Dışı Kırmızı Meyvesi

Türk Patent Enstitüsü tarafından coğrafi işaret olarak tescillenen kırmızı elma, Posof elması adıyla tüm dünya ülkelerinin dikkatini çekmeyi başardı.


Ardahan Gölenin Neyi Meşhur?

Göle Peyniri Üretimi

Dolayısıyla bu bölgede mandıracılık oldukça gelişmiştir. Lezzetiyle ün salmış çok özel tatlardan biri olan meşhur Göle tereyağı, Göle kaşar peyniri ve türlü türlü Göle peyniri bu bölgelere geldiğinizde tatmadan gitmemeniz gereken lezzetlerdir.


Ardahan Halk Oyunları Nelerdir?

Yöresel Halk Oyunları

BAR OYUNLARI: Ağır bar, Sallama, Temur ağa, Nare, Lorke, Şeker oğlan, Sarı seyran, Kaççıke, Tavuk barı, Gazelo, Hoş bilezik,Haran, Döne, Kıskarç, Kürdün kızı, Ardahanın yolları, Hafif bar ve Paşa göçtü. TEK OYUNLAR: Ondört, Şeyh şamil, Ay gızı, Beş açılan, Karabat, Hanım yaylada.


Ardahanin neleri meshur?

Ardahan ili, 27 Mayıs 1992'de çıkarılan yasayla, Türkiye Cumhuriyeti'nin 75. ili olarak kurulmuştur. Ardahan Kalesi'nde yapılan araştırmalar, yörede Eski Tunç Çağı'na ait kalıntıları ortaya koymaktadır. Eski adı Artan'dır.

Ardahan'ın eski adı nedir?

Halıcılık ve gümüş işlemeciliği ildeki en önemli el sanatlarındandır. Yöre motiflerini taşıyan gümüş kemer, başlık ve takılar yöreye gelen turistlerin ilgisini çeken hediyelik eşyalardır.

Ardahan neyi meşhur hediyelik?

Hediyelik Göle Taze Kaşar Peyniri

Yöremizde misafire Peynir hadiye etmek gelenektir. Kahvaltı ve yemeklerde kullanılır. 1 kg Kaşar Peyniri için ortalama 12 litre Süt kullanılmaktadır. Büyük ve küçükbaş hayvancılığıyla bilinen Kars, Ardahan çeşitli peynirleriyle de dünyaca ünlü bir ilimizdir.


Ardahan'ın neyi meşhur hediyelik?

Ardahan ilinin ekonomisi hayvancılık ve tarıma dayanır. Sanayi ve turizm sektörü fazla gelişmemiştir. Hayvancılık: Geniş mer'a ve çayırlarındaki zengin bitki örtüsü hayvancılığın gelişmesini sağlamıştır.

Ardahan'ın geçim kaynağı nedir?

Göle de 2'si Türkmen alevisi, 1'i Kürt alevisi ve diğeri de Zaza alevisi olan 4 köy vardır. Bu Zaza köyü Ardahan'daki tek Zaza köyüdür. Damal ilçesinin tamamı (İkizdere köyü Sünni Türk) Türkmen (Dadali Türkmenleri) Alevisidir.

Ardahan Göle Alevi mi?

Göle'nin Gülistan, Yeniköy, Kalecik köyleri Alevi inançlı Türk köyleridir. Ardahan ve Çıldır'da Zaza ve Alevi köyü yoktur.

1 Euro Kaç TL