Âbdâr ne demek?

Âbdâr ne demek? Âbdâr ne demek?, Âb dâr ne demek?, Abdar ne demek Selçuklu?, Abdar ne iş yapar?, Abdar anlamı nedir?

Âb dâr ne demek?

Âb dâr ne demek?, Bazı İslâm devletlerinde hükümdar elini yıkarken ona su döken saray görevlisi.

Abdar ne demek Selçuklu?

Abdar ne demek Selçuklu?, Abdar (Taştdar): Hükümdarın leğen ve ibriğini taşıyan, hükümdarın temizlik işleri ile ilgilenen görevli.

Abdar ne iş yapar?

Abdar ne iş yapar?, Taştdar olarak da adlandırılmakta olan abdar; saray içerisinde, hükümdarın-sultanın temizlik işlerinden sorumlu bulunan memura verilen bir isimdir.

Abdar anlamı nedir?

Abdar anlamı nedir?, Abdar kelimesi, meyveler için sulu ve taze anlamında kullanılmaktadır. Aynı zamanda bu kavram herhangi bir kılıç ya da keskin bir şeyden bahsederken keskinlik ve parlaklık anlatılmak istendiğinde kullanılan bir kavram olmaktadır.

ADÛ ne demek Osmanlıca?

ADÛ ne demek Osmanlıca?, (ﻋﺪﻭ) i. (Ar. 'adüvv) Düşman: Er isen sırrını kalbinde sakla / Düşünüp adûyu yerinde hakla (Âşık Ömer). İşte adû karşıda hâzır-silâh / Arş yiğitler vatan imdâdına (Nâmık Kemal).

Âbâd ne demek Osmanlıca?

Âbâd ne demek Osmanlıca?, [Erkek] 1. Şen, bayındır. 2. (Ar.) Sonsuz gelecek zamanlar.

Müstevfi ne demek?

Müstevfi ne demek?, İslâm devletlerinde malî işlerle ilgili divanın başkanı ve ona bağlı bazı memurlar için kullanılan bir terim. Sözlükte “hakkın ödenmesini isteyen kimse” anlamındaki müstevfî kelimesi, terim olarak devletin malî işleriyle ilgili divanın başkanını ve buna bağlı memurları ifade eder.

Selçuklu nun adı neden Selçuklu?

Selçuklu nun adı neden Selçuklu?, Selçuklular, Orta Doğu'da devletler kurarak 300 yıl boyunca egemen olmuş, Oğuzların Kınık boyundan bir Türk hanedanıdır. Adı, hanedanın kurucusu Selçuk Bey'den gelir. Göçebe Türklerde bozkırdaki ırmakları geçiş büyük önem arzediyordu.

Çaşnigir ne demek?

Çaşnigir ne demek?, Farsça çâşnî (lezzet) ve gîr (tutan) kelimelerinden oluşmuştur. “Ekâbir-i hâs” denilen saray büyükleri arasında yer alan çaşnigîrin esas görevi, maiyetindekilerle birlikte sultanın sofrasını hazırlamak ve sofraya konulan yemekleri sultandan önce tatmak suretiyle onun zehirlenme ihtimalini önlemekti.

Sarayda çalışanlara ne denir?

Sarayda çalışanlara ne denir?, Bîrun, Osmanlı saray teşkilatında "dış saray" olarak adlandırılan ve önemli saray çalışanlarının bulunduğu yönetici bölümüdür. Bîrun bölümündeki görevliler arasında yeniçeriler, doktorlar, terziler, bekçiler mevcuttu.

1 Euro Kaç TL