Beyşehir Eşrefoğlu Camii

Beyşehir Eşrefoğlu Camii Beyşehir Eşrefoğlu Camii, Beyşehir Eşrefoğlu Camii neden çürümedi?, Beyşehir Eşrefoğlu Camii mimarı kimdir?, Eşrefoğlu Camii hangi ağaçtan yapılmıştır?, Eşrefoğlu Cami kaç yaşında?, Konya Beyşehir Eşrefoğlu Camii ne zaman yapıldı?, Konya Sultan Selim camii kim yaptırdı?

Beyşehir Eşrefoğlu Camii neden çürümedi?

Caminin ahşap olmasına rağmen 7 asır çürümeden ayakta kalabilmesinin sırrının bugün bile bilinmediği caminin önemli özelliklerinden biri de, ortasında bulunan, 4-5 metre derinliğindeki "karlık" denilen kuyudur. Karlığın, caminin çürümesini önlemek amacıyla yapıldığı sanılmaktadır.

Beyşehir Eşrefoğlu Camii mimarı kimdir?

Eşrefoğlu Camii mimarı Emir Süleyman Bey'dir. Beylikler devrinde Emir Süleyman Bey tarafından Eşrefoğlu Camii yaptırılmıştır.

Eşrefoğlu Camii hangi ağaçtan yapılmıştır?

Beyşehir Eşrefoğlu Camisi Minberi

Minberi, tamamen ceviz ağacından üstün bir işçilik ve zengin bir süsleme ile oymalı, çatmalı ve tutkalsız olarak yapılmıştır. Cami, Türk mimari tarzının en güzel ahşap örneklerinden birisidir.


Eşrefoğlu Cami kaç yaşında?

Mevlâna Dergâhı'nın batısında bulunan Sultan Selim (Selimiye) Camii Kon- ya'daki önemli Osmanlı eserlerinden biridir. Mimarına dair herhangi bir kayda rastlanmayan yapı, bazı araştırmacılara göre Mimar Sinan'a isnat edilir ve 1567 yılına tarihlenir1.

Konya Beyşehir Eşrefoğlu Camii ne zaman yapıldı?

Mihrimah Sultan Camii, Üsküdar iskele meydanında Kanuni Sultan Süleyman'ın kızı Mihrimah Sultan için Mimar Sinan'a yaptırdığı camidir. Ayrıca Mimar Sinan'ın erken dönem eserlerindendir. Kubbesi üç yanından yarım kubbelerle desteklenmiştir, ama ön cephede yarım kubbe yoktur.

Konya Sultan Selim camii kim yaptırdı?

Mimar Sinan'ın destansı aşkının asırlara meydan okuyan eşsiz simgesi olarak gösterilen Mihrimah Sultan Camii, İstanbul'un ikonik yapılarındandır. Karaköy, Kemankeş Mahallesi'ndeki Fransız Geçidi, 1860 yılında Fransız gemicilerle tüccarları buluşturmak için inşa edilmiştir.

Mihrimah Sultan Camii kime ait?

Bu cami, Anadolu'daki düz çatılı, ahşap direkli camilerin en büyüğü ve orijinalidir. Aynı mimari tarzda yapılan söz konusu dönemdeki eserlerin en görkemlisi sayılan Eşrefoğlu Camii, Selçuklu ve Beylikler döneminin sembol eserlerinden biri olmuştur.

Eşrefoğlu cami kaç yıllık?

Tarihçi Hammer, eskiden caminin minaresi ile kubbelerinin de çinilerle döşeli olduğunu yazar. Evliya Çelebi de bu camiye yeşil adının verilmesine gerekçe olarak yeşil renkli çinilerle örtülmüş olan minareleri ve kubbeleri göstermektedir.

Mihrimah Sultan Camii neden yapıldı?

Minare (Arapça: منارة), İslam dininin ibadet yeri olan camilerde namaza çağrıyı bildirmek ve sala okumak için inşa edilmiş ana yapıdan yüksek tasarlanan yapılardır. Namaza çağrının o mahaldeki herkesin işitebileceği yüksek bir yerden okunması, ibadethanelerde minare inşasının esasını teşkil etmektedir.

Beyşehir Eşrefoğlu Camii hangi devlete aittir?

Eşrefoğlu Camii'nin İmam Hatibi Fatih Korucu, bin 500 metrekarelik iç hacmi ve avlusu olan camide 3 bin 500 kişinin aynı anda ibadet edebildiğini söyledi.

1 Euro Kaç TL