Bir kitabın Kaynakçası nasıl yazılır?

Bir kitabın Kaynakçası nasıl yazılır? Bir kitabın Kaynakçası nasıl yazılır?, Bir Kitap kaynakça olarak nasıl yazılır?, Kaynakçada kitap nasıl yazılır APA?, Kitap Kaynakçası nasıl yazılır isnad?, Kitaptan alıntı yapınca kaynakça nasıl yazılır?

Bir kitabın Kaynakçası nasıl yazılır?

Bir Kitap kaynakça olarak nasıl yazılır?, Bu kurallar: İlk olarak yazar adı, sonra eserin adı, daha sonra eserin yayınlandığı yayın evi ya da kitabevi, en sonunda da eserin basıldığı şehir, son olarak da eserin basıldığı yıl yazılır. Bu bilgiler yazılırken, aralarına virgül “,” işareti konulur.

Bir Kitap kaynakça olarak nasıl yazılır?

Bir Kitap kaynakça olarak nasıl yazılır?, Bu kurallar: İlk olarak yazar adı, sonra eserin adı, daha sonra eserin yayınlandığı yayın evi ya da kitabevi, en sonunda da eserin basıldığı şehir, son olarak da eserin basıldığı yıl yazılır. Bu bilgiler yazılırken, aralarına virgül “,” işareti konulur.

Kaynakçada kitap nasıl yazılır APA?

Kaynakçada kitap nasıl yazılır APA?, Yazarın Soyadı, Adının Baş Harfi., (Yayın Yılı), Kitabın Adı, (varsa Baskı Sayısı), Yayın Evi, Basım Yeri. Dönem Türkiye'de Son Avcı-Toplayıcılar, Arkeoloji ve Sanat Yayınları, İstanbul. Harfi., (Yayın Yılı), Kitabın Adı, (varsa Baskı Sayısı), Yayın Evi, Basım Yeri.

Kitap Kaynakçası nasıl yazılır isnad?

Kitap Kaynakçası nasıl yazılır isnad?, Kitaplar

“Kaynakça”da sırasıyla yazarın soyadı, ilk adının (bazen ilk iki adının) baş harfleri, (parantez içinde) yayının yılı, yapıtın adı, yayın bilgileri, noktalarla ayrılarak yazılır.


Kitaptan alıntı yapınca kaynakça nasıl yazılır?

Kitaptan alıntı yapınca kaynakça nasıl yazılır?, KURAL Yazar Adı Soyadı- Yazar Adı Soyadı, Kitap Adı (Basım Yeri: Yayıncı, Basım Yılı), Cilt/Sayfa Numarası. ÖRNEK Ercan Eser - Muhlis Akar, Zekatı Anlamak (Ankara: Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları, 2012), 55.

Çok yazarlı bir kitap kaynakça nasıl yazılır?

Çok yazarlı bir kitap kaynakça nasıl yazılır?, İkiden Fazla Yazarlı Kaynak: İkiden fazla yazara ait bir kitabın künyesinde ya bütün yazar adları kitaptaki sırasıyla verilir ya da ilk yazar adından sonra vd. kısaltması kullanılır. Abisel, N., Arslan, U.T., Behçetoğulları, P., Karadoğan, A., Öztürk, S.R. ve Ulusay, N. (2005).

Araştırma ödevinde kaynakça nasıl yazılır?

Araştırma ödevinde kaynakça nasıl yazılır?, Kaynakça bölümü yazılırken; yazarın ismi, eserin ismi, eserin yayın evinin ismi, basıldığı şehir ve son olarak da eserin basıldığı yıl yazılır. Not tutma işlemi yapılmadığı takdirde kafa karışıklığına neden olabilir. Not tutulurken, hangi bölümden neyin alındığına dair ayrıntıların belirtilmesi önemlidir.

Bir kitabın künyesi nasıl yazılır?

Bir kitabın künyesi nasıl yazılır?, Seri Kitap künyesi:

Yazar Soyadı, Adının Başharfi., Kitabın adı, Serinin adı ve numarası, Yılı. Örnekler Baykan, D., Allianoi Tıp Aletleri, Studia ad Orientem Antiquum 2, 2012.


Bir kitaptan alıntı nasıl yapılır?

Bir kitaptan alıntı nasıl yapılır?, Eser yazarının adı metinde yer alıyorsa ve herhangi bir sayfaya gönderme yapılmayacaksa, eserin tarihi yazar isminin yanına koyularak atıf yapılır. Yazarın adı gönderme yapılan metinde geçirilmiyorsa parantez içinde hem sayfa numarası hem de yazar adı verilmelidir.

Kitaptan alıntı nasıl yapılır APA 7?

Kitaptan alıntı nasıl yapılır APA 7?, APA stilinde metin içi kaynak gösterim, atıfta bulunulan eserin yazar(lar)ın soyad(lar)ı ve yayın yılının eklenmesini suretiyle yapılmaktadır. Ancak bir kaynaktan doğrudan alıntı yapmanız durumunda, önüne p. veya pp. (s. veya ss.) ilave etmek suretiyle sayfa numara ya da numaralarının da eklenmesi gerekmektedir.

Kitap Kaynakçası nasıl yazılır Editörlü?

Kitap Kaynakçası nasıl yazılır Editörlü?, Editörlü kitabın içindeki bölümlere ise “Kitap Bölümü” türünde atıf yapılır. Editör Adı ve Soyadı (ed.), Kitap Adı (Basım Yeri: Yayıncı, Basım Yılı), Cilt/Sayfa Numarası. Mete Kaan Kaynar (ed.), Türkiye'nin 1950'li Yılları (İstanbul: İletişim Yayınları, 2015), 7. Suraiya Faroqhi (ed.), Türkiye Tarihi 1603-1839, çev.

Kitap nasıl referans verilir?

Kitap nasıl referans verilir?, Yazar Adı Soyadı, Kitap Adı, Baskı Sayısı (Baskı Yeri: Yayıncı, Baskı Tarihi; Sayfa Numarası. Yazar Soyadı, Kitap Adı, Sayfa Numarası. Örnek Kullanım: Talip Özdeş, Maturidi'nin Tefsir Anlayışı, Baskı (İstanbul: İnsan Yayınları, 2003; 15.

Iki yazarlı kitap Kaynakçası nasıl yazılır?

Iki yazarlı kitap Kaynakçası nasıl yazılır?, İki yazarlı kitap kaynakça gösterim şekli:

Yazar Soyadı, Adı – 2. Yazar Soyadı, Adı. Kitap Adı. Baskı Yeri: Yayıncı, Baskı Tarihi.


1 Euro Kaç TL