Bir makalenin konusu nasıl bulunur?

Bir makalenin konusu nasıl bulunur? Bir makalenin konusu nasıl bulunur?, Bir makalenin konusu nerede yazar?, Makalenin bölümleri nelerdir?, Bir makalenin temel başlıkları nelerdir?, Makale nasıl araştırılır?

Bir makalenin konusu nasıl bulunur?

Bir makalenin konusu nerede yazar?, Olup bitene duyarsız kalmayın. Trend ve güncel konuları araştırın. Deneyimlerinizden yararlanarak konu seçin. Konu seçimini sakin ve dinlenmiş bir ruh halindeyken yapın. Yanınızda daima not kağıdı ve kalem taşıyın. Araştırmacı ve eleştirel olun.

Bir makalenin konusu nerede yazar?

Bir makalenin konusu nerede yazar?, Bir makalenin asıl bilgi verilen ilk kısmı, genellikle oldukça kısa olan "Özet" (İng: "Abstract") kısmıdır. Çoğu zaman bu özet, konu hakkında kısa bir fikir edinmemizi sağlar, makalede bahsedilen yeni bulgudan kabaca bahseder ve bu bulguları konu ile bağdaşlaştırır.

Makalenin bölümleri nelerdir?

Makalenin bölümleri nelerdir?, Bu yüzden bilimsel makalenin belirtilen formatta olması tercih edilir: Başlık, özet, giriş ve amaçlar, gereç ve yöntem, bulgular, tartışma, sonuç ve öneriler, kaynaklar, tablo ve şekiller (Duruma göre bulgular bölümünde de verilebilir).

Bir makalenin temel başlıkları nelerdir?

Bir makalenin temel başlıkları nelerdir?, Araştırma makalelerini tespit etmek için Google Scholar, Science Direct ve Pubmed (yaşam bilimlerine özel), IEEE (Elektronik, Elektrik Mühendisliği, bilgisayar bilimleri) ve Tarım için Agricola gibi akademik arama motorlarında bile arama yapabilirsiniz.

Makale nasıl araştırılır?

Makale nasıl araştırılır?, Gazete veya dergilerde yayımlanan makalenin konusu genellikle politika olsa da sosyal hayat kuralları, bilim dallarında gerçekleşen gelişmeler, ekonomik alandaki sorunlar, siyaset, felsefe ve sanat gibi birçok konuda yazılabilir. Ne konuda yazılırsa yazılırsın yazılan makalenin dili ciddi ve anlaşılır olmalıdır.

Makalenin konusu nedir?

Makalenin konusu nedir?, Genellikle bilimsel olayları konu olarak almaktadır. Fakat makaleler illaki bilimsel olayları konu edinmek zorunda değildir. Yazarın isteğine bağlı olarak içinde bulunulan toplumdaki güncel durumları, insan psikolojisine dair ilginç bilgileri ve sanat alanındaki yenilikleri konu alabilirler.

Makalenin konusu ne olabilir?

Makalenin konusu ne olabilir?, 1) Makalenin uzunluğu: Gönderilecek derginin yazım kurallarına göre değişmekle birlikte, 12 punto ve çift aralıklı yazımda olgu sunumları A4 sayfası olarak 7-8 sayfayı, araştırma makaleleri 15-16 sayfayı geçmemelidir.

Bir makale en az kaç sayfa olmalıdır?

Bir makale en az kaç sayfa olmalıdır?, Sonra makale IMRAD'ın ana elamanı olan “Giriş” ile başlar. Dolayısıyla çoğu bilimsel dergilerdeki makalelerin alt bölümleri araştırma yada denemedeki işlem sırasına paralel olarak yer alır: Başlık, Yazarlar ve Adresleri, Özet, Materyal ve Metot, Sonuçlar, Tartışma, Teşekkür, Literatür Listesi.

Bir makale kaç bölümden oluşur?

Bir makale kaç bölümden oluşur?, başlık sayfası, özet, giriş, gereç ve yöntem, bulgular, tartışma ve kaynaklar bölümlerinden oluşur.

Makalede kaç bölüm olur?

Makalede kaç bölüm olur?, Bunlara göre başlık kısa, kesin ve net olmalı, 8 kelimeyi geçmemeli, kısaltma ve özetler kullanılmamalı, dilbilgisi kurallarına uygun olmalı, okuyucunun dikkatini çekmeli ve zihnini yönlendirmelidir. Bunlar makale başlıkları için de geçerli olmaktadır.

Iyi bir makale başlığı nasıl olmalı?

Iyi bir makale başlığı nasıl olmalı?, Araştırma metni başlıkları, okuyucuyu provoke etmeye uğraşması çok enderdir. Okuyucuya soru yönelten başlıklar, orjinal bir makale için pek uygun sayılmaz. Ancak, editöryal çeşidi yazılar için uygun görülebilir. Soru işaretli başlıklar da pek tercih edilmez.

Makale başlığı soru olur mu?

Makale başlığı soru olur mu?, Makalenin Uzunluğu ve Şekil Şartları

Her bir çalışma en fazla 25 sayfa olmalıdır. Ekler bu 25 sayfaya dâhil değildir. Makaleler mümkün olduğunca özlü yazılmalı ancak anlaşılır olmaya da dikkat edilmelidir. Makale de sonuç bölümünden hemen sonra genişletilmiş özet kısmı eklenmeli ve öyle gönderilmelidir.


Bir makale en fazla kaç sayfa olur?

Bir makale en fazla kaç sayfa olur?, “Giriş” kısmının temel amacı, hazırlanan yayınla ilgili, araştırmacıya konu veya problem hakkında ön bilgi sunmaktır. Bu ön bilgiyi sunarken fazla detaylı ve gereksiz cümlelerden kaçınınız. 2. “Giriş” kısmında asla “ben” ya da “ülkemiz” gibi ifadeler kullanılmamalıdır.

1 Euro Kaç TL