Bizatihi ne demek cümle içinde?

Bizatihi ne demek cümle içinde? Bizatihi ne demek cümle içinde?, Bizatihi ne anlama gelir?, Bizatihi yerine ne kullanılır?, Bizatihi nasıl kullanılır?, Bizatihi ne demek felsefe?

Bizatihi ne anlama gelir?

Bizatihi ne anlama gelir?, 1. Kendinden, özünden, aslından: Kaldı ki sanat, sanat eseri bizâtihi kıymet olan şey (Ahmet H.

Bizatihi yerine ne kullanılır?

Bizatihi yerine ne kullanılır?, Bizzat kelimesi ile bizatihi kelimesi sık sık karıştırılan ve bazen birbiri yerine kullanılabilen kelimelerdir. Fakat bizzat kelimesi ''şahsen, kendisi'' manasına gelmektedir. Dolayısıyla birbiri yerine kullanıldığında cümlenin anlamı değişiklik göstermiş olacaktır.

Bizatihi nasıl kullanılır?

Bizatihi nasıl kullanılır?, Bizâtihî ve bizzat kelimelerini çoğunlukla birbirine karıştırıyoruz. Belki daha sükseli durduğunu düşünerek, genellikle bizzat yerine yanlış şekilde bizâtihî kelimesini kullanıyoruz.

Bizatihi ne demek felsefe?

Bizatihi ne demek felsefe?, Bizatihi merak, nesnesine salt bir nesne olarak yönelmeyen, insanın bir hususiyeti ve neticede öznenin kendi- sine dönen ve varoluşsal boyutta bir anlam arayışının adıdır.

Bizzat ve bizatihi ne demek?

Bizzat ve bizatihi ne demek?, Müge Wöber on X: "“Bizatihi” kendiliğinden, “Bizzat” kendi demektir.

Bizatihi nasıl?

Bizatihi nasıl?, Bu kelime genellikle bizağtihi şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı bizatihi şeklinde olmalıdır.

Atalet durumu ne demek?

Atalet durumu ne demek?, Atalet, cismin hareket halindeyken yön ve hız değişikliğine karşı direnç göstermesi anlamına gelir. Basit ifadeyle eylemsizlik halidir.

Hudut kelimesi ne?

Hudut kelimesi ne?, Hudud (Arapça: حدود Ḥudūd, aynı zamanda hadud, hudood; hadd'in çoğulu) "sınırlar, hudutlar, sınırlar" anlamına gelen Arapça bir kelimedir. Kelime Fıkıh terminolojisinde göre şeriatta suç ve ceza tanımlaması Tanrı tarafından belirlenen eylemleri tanımlar.

Keza öyle ne demek?

Keza öyle ne demek?, (ﻫﻜﺬﺍ) zf. (Ar. hākeẕā) Bunun gibi, yine öyle, kezâ: “Çocuklar uyudu, ablaları da hâkezâ.”

Mülahaza etmek ne demek?

Mülahaza etmek ne demek?, Mülahaza kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "Lehez" kelimesinden türetilmiştir ve "düşünme, göz önüne alma, düşünüp değerlendirme" anlamına gelir. Türkçedeki kullanımıyla mülahaza, bir konuyu düşünme, değerlendirme veya göz önüne alma eylemini ifade eder.

1 Euro Kaç TL