Bütünleme Sınavı Hakkında Bilgi

Bütünleme Sınavı Hakkında Bilgi Bütünleme Sınavı Hakkında Bilgi, Bütünleme sınavına girmeyince ortalama düşer mi?, Bütten kalırsam ne olur?, Bütünleme sınavı ne oluyor?, Bütünleme sınavından kaç almak gerekir?, Finalden kalıp Büte girmezsek ne olur?

Bütünleme Sınavı Hakkında Bilgi

Bütünleme sınavı, vize ve final sınavlarında başarı elde edemeyen öğrencilere verilen bir telafi şansıdır. Üniversite okuyan kişiler öncelikle ilk sınav olan vizeye girerler. Daha sonra ise final sınavı olur. Ancak bazı öğrenciler final sınavında başarı elde edemez ve dersten kalırlar.

Bütünleme sınavına girmeyince ortalama düşer mi?

Bütünleme sınavı, vize ve final sınavlarında başarı elde edemeyen öğrencilere verilen bir telafi şansıdır. Üniversite okuyan kişiler öncelikle ilk sınav olan vizeye girerler. Daha sonra ise final sınavı olur. Ancak bazı öğrenciler final sınavında başarı elde edemez ve dersten kalırlar.

Bütten kalırsam ne olur?

9- Girme hakkım olan tüm Bütünleme Sınavlarına girmeli miyim? - Bütünleme Sınavı sonucu oluşacak not ortalamanız sınava girmeden önceki ortalamanızdan daha düşük olabilir. Bu durumda, ne olursa olsun bütünleme sınavı sonucundaki ortalamanız nihai notunuz olacağı için, gireceğiniz bütünleme sınavlarını iyi seçmelisiniz.

Bütünleme sınavı ne oluyor?

Öğrenci kaldığı veya sorumlu kaldığı dersin bütünlemesine girmeme hakkına sahiptir. Bütünleme sınavına girmeyen öğrenciler için mazeret sınavı hakkı verilmez. Bu durumda, öğrenci kalmış olduğu dersi daha sonraki dönemlerde yeniden alarak geçmek zorundadır.

Bütünleme sınavından kaç almak gerekir?

Bütünleme sınavı, başarısız olunan (F2 hariç) veya koşullu geçilen dersler (D ile geçilen dersler) için yarıyıl/dönem sonu sınavlarından sonra yapılan sınavdır.


Finalden kalıp Büte girmezsek ne olur?

Bütünleme sınavına CC notunun altında harf notu bulunan derslerden girilebilir. Bütünleme sınavında 100 üzerinden en az 45 puan almak zorunludur. Bütünleme sınavında alınan not, o dersin yarıyıl sonu notu yerine geçer.

Final mi zor büt mü?

3 dersi alttan alırsın. Bütünleme sınavları finallerin yerine geçiyor.

Büt mü geçerli final mi?

Genelde büt finalden daha kolay oluyor ama hocaların vicdanına bağlı, zor da gelebilir. Bu arada 55 almak çok zor değil finalde, yaparsın. Kurul cikmislarina ve geçen seneki final çıkmışlara bak.

Bütten 50 alınca geçilir mi?

Telafi(bütünleme) sınavına giren öğrenciler için Telafi(bütünleme) sınavı bitirme(final) sınavı yerine geçer ve bitirme sınavı gibi toplam notun %70 ini etkiler.

Bütünleme sınavının yüzde kaçı alınıyor?

Eğitim takvimine göre bir dönem geçmek için düzenlenen vize ve final sınav puanlarının ortalaması 50 ve üstü olan öğrencilerin Büt sınavına girme zorunluluğu bulunmamaktadır. Not ortalaması 40 ı geçemeyenler bütünleme sınavına girerek sınıf geçebilmek için yeterli puan almak zorundadır.

Bütünlemede kaç dersten sınava girebilirim?

Sınav Değerlendirme

Uzaktan öğretim programlarında başarı notu, hesaplama farklılığı nedeniyle bu kural uygulanmamaktadır. Ara/vize sınav sonuçlarının değerlendirmeye etki oranı %30, bitirme/bütünleme sınavının ise %70'tir.


Bütünleme sınavı ücretli mi?

*En fazla kaç dersten Bütünlemeye girebilirim? Bütünleme için ders sınırlaması yoktur. 1 dersten de kalsanız 7 dersten de kalsanız, kaldığınız tüm derslerden bütünleme sınavına girebilirsiniz.

Büt sistemi nasıl çalışır?

Normal süresi içerisinde Final başarı notu F, NP, DD ve DF olan öğrenciler ayrıca ücret ödemeksizin bütünleme sınavlarına girebilirler. Ancak başarı notu DD ve DF olan öğrencilerin dilekçe ile başvuru yapması gerekmektedir. ÖĞRENCİLER BÜTÜNLEME SINAVI İÇİN ÜCRET ÖDEMEYECEKLERDİR.

1 Euro Kaç TL