Çorlu Hakkında Bilgi

Çorlu Hakkında Bilgi Çorlu Hakkında Bilgi, Çorlu'nun özellikleri nelerdir?, Çorlu neyi ile meşhur?, Çorlu'nun eski adı nedir?, Çorlu yaşamak için nasıl bir yer?, Çorlu zemini sağlam mı?

Çorlu'nun özellikleri nelerdir?

İlçemiz genellikle düzlük bir araziye sahip olup, toprakları verimlidir. İç kesimde yer alması ve karasal iklim hakim olup, Yazları kurak ve sıcak, kışları ise yağışlı ve soğuktur. Trakya' da en az yağış alan bölgedir. Yağışların % 20 si İlkbahar, % 10 u yaz, % 30 u Sonbahar ve % 40 ı kış mevsiminde düşmektedir.

Çorlu neyi ile meşhur?

Çorlu'nun meşhur yemekleri arasında şüphesiz Tekirdağ köftesi akıllara ilk gelen yemek olmaktadır. Çorlu'da meşhur olan diğer yemekler arasında bulama, damat paçası, peynir helvası, üzüm turşusu, Tekirdağ rakısı, manda yoğurdu ve üzüm pekmezi gibi pek çok yiyecek de kendisine yer bulmaktadır.

Çorlu'nun eski adı nedir?

Bilinen en eski adı 'Tzirallum' olan Çorlu, M.Ö. 1000 yıllarında Trako-Frigler' in kurduğu koloni kentlerden biridir. Tarihin çeşitli dönemlerinde Frig-Yunan-İskit-Pers-Makedonya-Roma ve Bizans istilalarına uğramıştır.

Çorlu yaşamak için nasıl bir yer?

Sanayinin en çok gelişim gösteren yerlerinden biri olan Çorlu, birçok tarih yere ve doğal güzelliğe de ev sahipliği yapıyor. Tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Trakya'nın görülecek yerlerinden biri olan Çorlu kültür turizminde olduğu kadar doğa, spor ve gurme turizmine de olanak sağlıyor.


Çorlu zemini sağlam mı?

Çorlu ve Pınarça Derelerinin bulunduğu bölgeler, Kumlu Geçit civarı, zemin açısından oldukça gevşek ve sağlam olmayan zeminlerdir. Buralarda sıvılaşma riski mevcuttur. Bu bölgelerde binayı ne kadar sağlam yaparsanız yapın her zaman depremde yan yatma ve çökme ihtimali vardır.

Çorlu Askeri bir şehir midir?

Mudanya Mütarekesi kararları ile 15 Ekim 1922'de savaşılmadan Yunan yönetimi tarafından Türk yönetimine devredilmiştir. Çorlu hâlen, II. Dünya Savaşı'ndan beri savunma bakımından önemli bir garnizon olma özelliğini devam ettirmektedir.

Çorlu neresi meşhur?

Çorlu gezisinde mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında; Çorlu Kalesi, Atatürk Ormanı Korusu, Gölbaşı Gençlik Parkı, Heykel Meydanı, Olimpos At Çiftliği ve Çorlu Muhacir Evi gelmektedir.

Çorlu deniz kenarında mı?

Marmara Denizi'ne kıyısı bulunan Çorlu ilçesinde, ziyaretçilerine yaz aylarında denize girebilecekleri bir halk plajı bulunmaktadır. Plaj, günübirlik deniz tatili yapmak için Çorlu'daki en ideal noktadır.

Çorlu'da tarihi yerler nelerdir?

Kentteki kalıntılar arasında tiyatro, agora, hamam, stoa, sütunlu cadde ve su kemerleri gibi yapılar yer almaktadır. Çorlu'da yer alan diğer tarihi yapılar arasında İslambey Köprüsü, Çorlu Kalesi, Çorlu Halk Evi, Çorlu Müzesi, Çorlu Saat Kulesi ve Çorlu Belediye Binası gibi yapılar sayılabilir.

Tekirdağ Çorlu sürgün yeri mi?

Sürgünler Şehri Çorlu : Tekirdağ ili Osmanlı İmparatorluğu devrinde önemli sürgün yerlerinden biridir. XV. yüzyılda Kırım' dan uzaklaştırılması gereken Hanzadelerin ve Girayların sürgün yerlerinden biride Çorlu olmuştur. Bugün Fatih Camisi avlusunda Giray Hanların kabirleri bulunmaktadır.

Çorlu'nun kelime anlamı nedir?

Çorlu'nun adı ile ilgili olarak kaynaklarda değişik ifadeler mevcuttur. Eski atlaslarda şehrin adı "Tzarylus", "Tzurulum", "Tzurule", "Tschurla", Tziraltum", şeklinde geçmektedir. Bizans döneminde peyniri meşhur olduğu için "Peynir Kasabası" anlamında "Tribiton" adı verilmiş.

Çorlu halkı kökeni nedir?

1200 yılındaki Ege göçleri sonucunda Frigler, M.Ö. 800'lerde Yunan kolonileri yerleşmiştir. Böylelikle köy ve mezra olarak nitelendirilebilecek yerleşim alanlarında yaşayan bölge halkı, ilk olarak M.Ö. 7. yüzyıl başlarında şehir düzenine geçmiştir.

1 Euro Kaç TL