Bezelyenin faydaları

Bezelyenin faydaları Bezelyenin faydaları, Bezelye hangi hastalıklara iyi gelir?, Bezelye yemeği bağırsakları çalıştırır mı?, Bezelye çiğ zararlı mı faydalı mı?, Bezelye ne kadar tüketilmeli?, Bezelye nasıl tüketilmeli?

Bezelyenin faydaları

Bezelye, magnezyum, potasyum ve kalsiyum gibi kalp dostu mineraller içererek, kalbi koruyucu karotenoidler ve flavonoller gibi bitkisel besinler içerebilir. Bezelye, aynı zamanda kolesterol seviyelerini, özellikle LDL kolesterolü (kötü kolesterol) yönetmemize yardımcı olmaktadır.

Bezelye hangi hastalıklara iyi gelir?

Bezelye, magnezyum, potasyum ve kalsiyum gibi kalp dostu mineraller içererek, kalbi koruyucu karotenoidler ve flavonoller gibi bitkisel besinler içerebilir. Bezelye, aynı zamanda kolesterol seviyelerini, özellikle LDL kolesterolü (kötü kolesterol) yönetmemize yardımcı olmaktadır.

Bezelye yemeği bağırsakları çalıştırır mı?

Bezelye taze olarak tüketilirse bağırsakları çalıştırarak kabızlığı giderir. Kasların gelişmesine ve yenilenmesine yardımcıdır.

Bezelye çiğ zararlı mı faydalı mı?

Bolca lif ve antioksidan içeren bezelye, hem pişmiş hem de çiğ olarak tüketilebilir. Kanser, diyabet, yüksek tansiyon, alzheimer gibi hastalıklara karşı koruyudur. Ayrıca kalp-damar sağlığını, bağışıklık ve sindirim sistemini destekler.


Bezelye ne kadar tüketilmeli?

1 porsiyon bezelye 3 yemek kaşığıdır ve ortalama 70 kalori içermektedir. Haftanın 1-2 günü öğle ya da akşam yemeğinde ortalama 2-3 porsiyon bezelye tüketimi kilo aldırmaz. Porsiyon kontrolüne dikkat ettiğiniz müddetçe diyette bezelye yenir.

Bezelye nasıl tüketilmeli?

Taze bezelye, birçok farklı yemekte, garnitürde ve çorbalarda kullanılır. Bununla birlikte bezelye taneleri; konserve yapılarak, dondurularak ve kurutularak saklanabilir. Kuru bezelye, nişasta ve protein bakımından taze bezelyeye oranla çok daha zengindir ve sindirimi daha kolaydır.

Bezelye de ne vitamini var?

Bezelye; baklagillerden olan ve ilkbahar-yaz mevsiminde çıkan bir sebze türüdür. Bünyesinde bulundurduğu A vitamini, C vitamini, K vitamini ve B9 vitamininin yanında potasyum, fosfor, magnezyum kalsiyum, sodyum, demir, selenyum, çinko, bakır ve manganez gibi vücut için son derece önemli mineralleri bulunmaktadır.

Bağırsakları en hızlı ne boşaltır?

Karabiber, kimyon, zerdeçal, biberiye ve kırmızı pul biber bağırsakların çalışma hızını artırır. Zengin lif yapısı sayesinde bağırsakları temizleyen diğer besin ise keçiboynuzudur. Hem bağırsak temizliği hem de şişkinlik için en etkili çaylardan birisi rezene çayıdır. Tüm yeşil yapraklı sebzeler lif kaynağıdır.

Bezelye yemeğinin yanına ne iyi gider?

Bezelye yemeği dendiğinde akıllara ilk gelen yancı sade pirinç pilavıdır. İsterseniz şehriyeli de hazırlayabilirsiniz. Kemikli koyun eti ve terbiye ile hazırlanan düğün çorbası, adından anlaşılacağı üzere kalabalık sofraların vazgeçilmezidir.

Sporcular neden bezelye yer?

Bitkisel protein deposu olan bezelye de tam protein olmasıyla sporcular ve vücut geliştirenler için eşsiz bir tercih oluyor.

Bezelye zararlari nelerdir?

Yeşil bezelye, besin emilimini engelleyebilecek fitik asit ve lektinler gibi anti-besinleri içerir. Bu anti-besin maddeleri sindirim sorunlarına da neden olabilir. Bezelye içindeki fitik asit, demir ve çinko gibi minerallerin emilimini engelleyebilir. Bu nihayetinde beslenme eksikliklerine yol açabilir.

Bezelye kimlere dokunur?

Bezelye proteini alerjisi, bağışıklık sisteminin bezelyede bulunan spesifik proteinlere verdiği tepki sonucu meydana gelir. Bezelye yemek ya da bezelyeye dokunmak alerjik reaksiyonu başlatabilir. Bezelye, yer fıstığı ile aynı besin ailesindendir ve yer fıstığı alerjisi olan kişilerde bezelye alerjisi de görülebilir.

Bezelye ile yoğurt yenir mi?

Yoğurdunuzun içine haşlanmış bezelye taze nane yaprakları ekleyerek tüketebilirsiniz.

1 Euro Kaç TL