Fesleğen Çiçek Bakımı

Fesleğen Çiçek Bakımı Fesleğen Çiçek Bakımı, Saksıda fesleğen çiçeğinin bakımı nasıl yapılır?, Fesleğen nerede durmalı?, Fesleğen kurumaması için ne yapmalı?, Fesleğen nasıl hızlı büyür?, Fesleğen çiçeğinin ömrü ne kadardır?

Saksıda fesleğen çiçeğinin bakımı nasıl yapılır?

Fesleğenin mutlaka gün ışığı gören yerde olmasına dikkat edin çünkü fesleğenin en önemli ihtiyacı gün ışığı ve sıcak havadır. Fesleğen sık sulama istemez hafta da bir kez derinlemesine sulamanız yeterli olacaktır. Kökleri sığ bir bitki olduğundan toprağın yüzeyi kuruduğunda sulamalısınız.

Fesleğen nerede durmalı?

Bir saksıya fesleğen diktiyseniz güneş ışığında dikkatli olun. Çünkü fesleğenin büyümesi için gün ışığının çoğuna ihtiyacı vardır. Yaklaşık 7 gün içinde kök salmaya başlar. Haftada en fazla 1 2 kez sulamak yeterlidir ancak derin sulamada dikkatli olun.

Fesleğen kurumaması için ne yapmalı?

Fesleğen, humus açısından zengin topraklarda daha rahat yetişir. Bu sebeple sağlıklı bir fesleğen bakımı için torflu toprakları tercih edebilirsiniz. Fesleğen bakımı için ışık da önem arz eder. Güneş ışığını seven bir bitki olduğu için fesleğeni cam kenarında, terasta ya da balkonda rahatlıkla bakabilirsiniz.

Fesleğen nasıl hızlı büyür?

Fesleğeni haftada bir defa bol miktarda sulamak yeterli olacaktır. Çok sıcak havalarda ise sulama miktarı haftada iki veya üçe çıkarılabilir. Fesleğeni sularken dibinden sulama yapmak sağlıklı olması açısından daha doğru olur. Fesleğenin yaprakları kurumaya başlarsa, bu durum yeteri kadar su vermediğinizi gösterir.

Fesleğen çiçeğinin ömrü ne kadardır?

Günde en az 4 saat güneşte kalmalıdır. AMa ilk ekimden sonra yakıcı öğlen güneşinden uzak tutulmalıdır.Temiz hava da önemlidir. EKilirken fideler arasında en az 20 cm bırakılmalıdır ki, hava sirkülasyonu sağlansın ve bol oksijenle bitkimiz daha çabuk büyüsün. Bahçeye ekilen fesleğen aynı zamanda saksıda da yetişir.

Fesleğeni canlandırmak için ne yapmalı?

Halk arasında feslikan, fesliyen, peslan, rahan gibi isimlerle de anılabilen fesleğen bitkisi, ne yazık ki tek yıllık bir bitki. Ilıman iklim koşullarında kolayca yetişebildiğinden birçok balkon ve cam kenarında en sık yetiştirilen ev bitkilerinden biri.

Fesleğen çiçeği kaç günde bir sulanır?

Fesleğen hem saksıda hem de bahçede yetişmeye uygundur. Saksıda fesleğeniniz yaprak vermeye başladığında, yaprakları büyümeye başladığında bitkiyi dipten sulamaya başlayabilirsiniz. Fesleğenin yapraklarına su gelmemesine dikkat ederek sulama işlemini yapabilirsiniz. Böylece zamanla bitkinizin bir sürü yaprağı olur!

Fesleğen çiçek açarsa ne olur?

Fesleğen çok sık sulanmaz. Sadece haftada 1 kez detaylı ve derinlemesine bir sulama yeterli olacaktır. Sığ köklere sahip olduğundan toprak yüzeyinden gözlem yapabilir, kuruduğunda hemen sulayabilirsiniz.

Fesleğen Güneşimi sever gölgeyi mi?

Peki, fesleğen çiçek açar mı dersiniz? Evet, gerçekten de fesleğen çiçek açan bir bitkidir. Fesleğen çiçeği yazın ve sonbaharda beyaz, pembe ve sarımsı beyaz tonlarında açar ve içerisinde kendi tohumlarını taşır. Fesleğen anlamı açısından da kokusu gibi derin ve yoğundur.

Evde fesleğen bakımı nasıl olur?

Fesleğen yarı gölgeli alanları çok sever. Karanlıktan bitkiyi uzak tutmalısınız.

1 Euro Kaç TL