Gençliğe Hitabe Hakkında Bilgi

Gençliğe Hitabe Hakkında Bilgi Gençliğe Hitabe Hakkında Bilgi, Gençliğe Hitabe bize ne anlatmak istiyor?, Gençliğe hitabede kaç kelime var?, Gençliğe Hitabeye göre Türk gençliğinin görevi nedir?, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesinin 2 cümlesi nedir?, Atatürk gençliğe hitabede gençlerden ne istiyor?

Gençliğe Hitabe Hakkında Bilgi

Gençliğe Hitabe. Mustafa Kemal Atatürk tarafından 20 Ekim 1927 tarihinde Nutuk'un sonunda Türk Gençliği'ne yönelik yaptığı konuşmadır (Seslenişi). Nutuk, Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı anlattığı 15 - 20 Ekim 1927 tarihlerinde Cumhuriyet Halk Partisi 2. Kongresinde otuz altı buçuk saat süren tarihi konuşmasıdır.

Gençliğe Hitabe bize ne anlatmak istiyor?

Gençliğe Hitabe. Mustafa Kemal Atatürk tarafından 20 Ekim 1927 tarihinde Nutuk'un sonunda Türk Gençliği'ne yönelik yaptığı konuşmadır (Seslenişi). Nutuk, Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı anlattığı 15 - 20 Ekim 1927 tarihlerinde Cumhuriyet Halk Partisi 2. Kongresinde otuz altı buçuk saat süren tarihi konuşmasıdır.

Gençliğe hitabede kaç kelime var?

Mustafa Kemal, bu hitabıyla geçmişte yaşanılan sıkıntıların bir daha tekrar etmemesi için Türk milletinin istikbali olan gençlere hayati öğütlerde bulunmuştur. Osmanlı Devleti'nin I. Dünya Savaşı'ndaki yenilgisiyle birlikte ortaya çıkan karanlık manzaranın tasviri ile başlar.

Gençliğe Hitabeye göre Türk gençliğinin görevi nedir?

Gençliğe Hitabe'de toplam 171 kelime olup tekrar edilen kelimeler çıkarıldıktan sonra kalan orijinal kelime sayısı 102'dir. Bu kelimelerin menşelerine göre oranları Grafik 1'de gösterilmiştir.

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesinin 2 cümlesi nedir?

Ey Türk Gençliği ! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur.


Atatürk gençliğe hitabede gençlerden ne istiyor?

Ey Türk gençliği! Birinci vazifen Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir.

Gençliğe Hitabe hangi Nutuk?

Gençliğe bu son sesleniş Nutuk gibi gayet hitabet değeri yüksek; içinde pek çok mesaj barındıran bir ebedi ve tarihi metindir. Atatürk uyardığı hedef kitle olan gençliğe; "Bi- rinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyeti'ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir" diyerek görevinin ne olduğunu belirtir.

Gençliğin Ataya Cevabı kim yazmış?

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi, Nutuk'un "Türk Gençliğine Bıraktığım Emanet" başlıklı bölümünde yer alır. "Türk istiklâli" ve "Türk Cumhuriyeti" kavramları üzerine kurulmuş bir metindir. On üçü tam ve ikisi eksiltili hitap cümlesi olmak üzere toplam 15 cümleden oluşur.

Gençliğe Hitabe hangi eserde?

Gençliğin Ataya cevabı - Fatih Akar.

Gençliğe Hitabe kime ait?

Nutuk'un yazılma amaçlarından birisi de geleceğe ışık tutmak ve gelecek kuşaklara bir öğreti, bir kurtuluş yolu bırakmaktır. Atatürk, metnin sonuna Gençliğe Hitabe'yi ekleyerek Cumhuriyet'in geleceğini gençlere emanet etmekte ve Nutuk'un gelecek nesiller için yol gösterici bir metin olmasını istemektedir.

Gençliğe Hitabe sağda mı solda mı?

NUTUK, esas olarak Ankara'da yazılmış, İstanbul'da eklemeler yapılmış ve düzenlenmiştir. Afet İnan, Atatürk'ün yazdığı Gençliğe Hitabe'nin üç yerinde düzeltme yaptığını yazar: İlki, “Ey Türk Genci” cümlesindeki “Genci” kelimesi yerine “Gençliği” kelimesini koyar.

Atatürk gençliği nasıl ifade eder?

Şeref köşesinin en üstünde Türk Bayrağı, altında Atatürk'ün resmi sağında Gençliğe Hitabe ve solunda İstiklâl Marşı bulunur.

Atatürkün Gençliğe Hitabesi kaldırıldı mı?

Atatürk'e göre gençlik, millî şuura sahip ve modern kültürlü olarak yetişmelidir. Gençlerin sağlam ve olumlu bir karakter taşımaları bilhassa önemlidir. Atatürk'e göre gençler, almakta oldukları eğitim ve kültür ile insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli sembolü olacaklardır.

1 Euro Kaç TL