Hormonlu Spiralin Zararları

Hormonlu Spiralin Zararları Hormonlu Spiralin Zararları, Hormonlu spiral vücuda zarar verir mi?, Hormonlu spirali kimler kullanamaz?, Hormonlu spiral kilo aldırır mı?, Hormonlu spiral takıldıktan sonra nelere dikkat edilmeli?, Hormonlu spiral hangi durumlarda kayar?, Hormonlu spiral hangi hastalıklara iyi gelir?

Hormonlu Spiralin Zararları



Hormonlu spiral vücuda zarar verir mi?

Hormonlu spiral yan etkileri olmayan bir ürün değildir. Öncelikle, hormonlu spiral takılırken rahatsızlık hissi, kramp, hafif kanama, bel, alt karın veya eklemlerde ağrı ve baş dönmesi görülebilir. Memelerde hassasiyet, akne miktarında artış, hormonlu spiralin yan etkileri arasında yer alır.

Hormonlu spirali kimler kullanamaz?

Hormonlu spiralin takılması sırasında kramp, rahatsızlık, hafif düzeyde kanama, eklemlerde, alt karında ve belde ağrı şikayetleri ile baş dönmesi görülebilir. Aynı zamanda vücutta akne miktarında artış görülmesi ve memelerde daha fazla hassasiyet olması da belirgin yan etkiler arasında görülebilir.

Hormonlu spiral kilo aldırır mı?

Hormonlu spiral kilo aldırır mı? Çalışmalar spiral kullanan kadınların %5'inden daha azında kilo alma şikayeti olduğunu göstermektedir.

Hormonlu spiral takıldıktan sonra nelere dikkat edilmeli?

Spiral kayması takılma işleminden sonraki iki hafta en yüksektir. Bu nedenle ilk haftalar ağır kaldırılmamalı, daha dikkatli davranılmalıdır. Spiral takıldıktan sonra geçmeyen şiddetli kasık ağrısı, yoğun kokulu akıntı, lekelenme dışında yoğun kanama gibi durumlarda doktorunuza başvurmanız gerekir.

Hormonlu spiral hangi durumlarda kayar?

Spiral kaymasının en yaygın nedeni, spiralin doğru bir şekilde yerleştirilememiş olmasıdır. Tam olarak yerleştirilemeyen spiraller zaman içerisinde başka yönlere doğru hareket edilebilir. Bu durumu önlemek için, ilk uygulamadan sonra mutlaka kontrol muayenesi yapılmalıdır.

Hormonlu spiral hangi hastalıklara iyi gelir?

Adet sancılarını azaltması veya tamamen yok etmesi. Adet kanamasının miktarını azaltmak veya kesmek ve bu şekilde kanamaları aşırı olan kadınların tedavisinde bu tür spiral, kanamayı azaltmak ve demir eksikliği anemisini önlemek için bir tedavi aracı olarak kullanılabilir.

Hormonlu spiral kaç yıl kullanılır?

Hormonlu spiralin kullanım süresi oldukça uzundur. Kişi hormonlu spirali 5 seneden fazla kullanabilmektedir. Jinekolog rutin muayene ile kontrol edip, ilaçlı spirali kullanım süresini uzatılabilir.

Hormonlu spiral kaç yıl korur?

Spiralin koruyuculu etkisi takıldığı anda başlar ve çıkarıldığı anda son bulur. Ülkemizde kullandığımız spirallerin ortalama 5- 10 yıl koruyuculuk süreleri vardır.

Hormonlu spiralin kaydığını nasıl anlarız?

Spiral kayması genellikle şiddetli bir ağrı ve kanama ile kendini belli eder. Ayrıca nadiren hastalar spiralin ped ya da çamaşıra düştüğünü görebilir. Ancak bazı durumlarda hiçbir belirti vermeyebilir. Bu nedenle spiral kullanan kadınların düzenli olarak doktor kontrolüne gitmeleri önerilir.

Hormonlu spiral iyi midir?

İçerdiği hormonun rahim duvarına olan etkisi sayesinde klasik bakırlı spirallere oranla daha yüksek oranda gebelikten korunma sağlar. Birçok yöntemden daha başarılı olan hormonlu spiral-mirena çıkarıldıktan sonra da doğurganlık hızlı bir şekilde geri döner.

1 Euro Kaç TL