Bingöl ilçe nüfusları

Bingöl ilçe nüfusları Bingöl ilçe nüfusları, Bingöl'ün en büyük ilçesi neresidir?, Bingöl nüfus olarak kaçıncı sırada?, Bingöl il olmadan önce nereye bağlıydı?, 2024 Bingöl nüfusu ne kadar?

Bingöl'ün en büyük ilçesi neresidir?

Bingöl'ün en büyük ilçesi neresidir?, Bingöl'ün 2022 yılı itibarıyla toplam nüfusu 282.556 olarak kaydedilmiştir. Bu nüfus dağılımına göre, Merkez ilçesi 171.752 nüfus ile en kalabalık ilçedir. Diğer önemli ilçeler Genç, Solhan ve Karlıova olarak sıralanabilir. Genç ilçesi 32.757, Solhan 33.491 ve Karlıova ise 27.083 nüfus sayısına sahiptir.

Bingöl nüfus olarak kaçıncı sırada?

Bingöl nüfus olarak kaçıncı sırada?, 2021 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarına göre Bingöl'ün nüfusu 283,112 kişi olup Türkiye genelinde 81 il içerisinde 62. Sırada yer almaktadır.

Bingöl il olmadan önce nereye bağlıydı?

Bingöl il olmadan önce nereye bağlıydı?, Cumhuriyetin ilanından sonra 1926 yılında Elazığ 1929 yılında da Muş illerine bağlanan Bingöl, 1936 yılında Vilayet olmuştur.1945 yılında da İl Merkezi olan Çapakçur'un adı Bingöl olarak değiştirilmiştir.

2024 Bingöl nüfusu ne kadar?

2024 Bingöl nüfusu ne kadar?, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre, 2023 yılı nüfus verilerini açıkladı. Verilere göre Bingöl'ün nüfusu bir önceki yıla göre 3 bin 99 kişi arttı. 2022 yılında 282 bin 556 olan Bingöl nüfusu, 2023 yılı sonu itibariyle 285 bin 655 olarak açıklandı.

Bingöl Türkiye'nin kaçıncı büyük şehri?

Bingöl Türkiye'nin kaçıncı büyük şehri?, BİNGÖL, DÜNYADAKİ EN BÜYÜK KAÇINCI ŞEHİRDİR? Yapay zeka, nüfus bakımından Bingöl'ün en kalabalık kaçıncı şehri olduğunu çıkardı. 2022 yılı sonu itibarıyla Bingöl'ün nüfusu 282.556'dır. Bu nüfus, BingölTürkiye'nin 68. büyük şehri yapmaktadır.

Bingöl kaç tane köyü var?

Bingöl kaç tane köyü var?, Bingöl'ün ekonomisi hayvancılık, tarım ve ormancılığa dayanır. Bu sektörlerde çalışanlar nüfusun çoğunluğunu kapsamaktadır. İmalat ve inşaat sanayiinde çalışanlar faal nüfusun %3'nü oluşturmaktadır.

Bingöl'ün geçim kaynağı nedir?

Bingöl'ün geçim kaynağı nedir?, Şanlıurfa, 3 milyona yakın nüfusuyla birinci sırada olacaktı. İşte herkes kütüğe kayıtlı olduğu ilde yaşasa en kalabalık 30 il böyle olacaktı... Herkes kütüğe kayıtlı olduğu ilde yaşasaydı en kalabalık şehir Şanlıurfa olacaktı. İkinci sırayı ise Konya alacaktı.

En çok Kütük hangi ilde?

En çok Kütük hangi ilde?, Bingöl ülkemizin yemek kültürü bakımından da en gelişmiş şehirleri arasındadır. Bingöl'ün kavurması, dut pekmezi, balı ve cevizinin ünü ülke dışına taşmış durumdadır. Bingöl'ün en meşhur diğer yöresel yemekleri arasında gömme, ayran çorbası, mastuva, sorina pel, tutmaç çorbası, keldoş yer almaktadır.

Bingöl neyi ile meşhur?

Bingöl neyi ile meşhur?, 1514'de Yavuz Sultan Selim Bingöl'ün kuzeyini, Erzincan, Tercan ve Erzurum'u Osmanlıların hakimiyetine sokmuştu. Çapakçur beylerinden Süleyman Bey, Osmanlıların egemenliğini kabul ederek, Çapakçur(Bingöl) Osmanlılara geçti.

Bingöl kim fethetti?

Bingöl kim fethetti?, Türkiye'deki ilçelerin sosyo - ekonomik gelişmişliklerini şehirleşme hızı, üniversite mezunu oranı, kişi başına hekim sayısı, POS cihazı sayısı gibi verilerle ölçen araştırmaya göre Türkiye'nin en gelişmiş ilçesi İstanbul Şişli olurken Bingöl en gelişmemiş ilçelere sahip iller arasında 1. sırada yer aldı.

Bingöl gelişmiş mi?

Bingöl gelişmiş mi?, Bingöl adını, bu adla anılan dağdan almıştır. Dağ ise adını, üzerindeki irili-ufaklı yüzlerce, belki de binlerce buzul gölden almıştır. Böylece başı pare pare dumanlı doruğu süt beyaz olan karlı dağın üzerindeki buzul göller bir kente ve bir ile isim olmakla onun bağrında ebedileşiverdiler.

Bingöl adını nereden alıyor?

Bingöl adını nereden alıyor?, 260 bin olan Bingöl nüfusu da eklendiğinde Türkiye genelindeki Bingöllü sayısının 900 bin'e ulaştığına dikkat çeken Atalay, bu sayıya rağmen Bingöllülerin nüfusu ile doğru orantılı temsil edilemediğini ifade etti.

1 Euro Kaç TL