Kahramanmaraş Yöresel Kıyafetleri

Kahramanmaraş Yöresel Kıyafetleri Kahramanmaraş Yöresel Kıyafetleri, Maraş'ın geleneksel giysileri nelerdir?, Yöresel kıyafetlerimizin adları nelerdir?, Gaziantep Yöresel kıyafetleri isimleri nelerdir?, Elazığ yöresel kıyafetleri nelerdir?, Halk oyunlarında giyilen kıyafetler nelerdir?, Maraş neyi meşhurdur?

Kahramanmaraş Yöresel Kıyafetleri



Maraş'ın geleneksel giysileri nelerdir?

Keçe Külah: Koni şeklinde, beyaz ya da kahverengi keçeden, Maraşlı keçeciler tarafından yapılmaktadır. Poşu: Siyah, kahverengi renklerde olup, keçe külah üzerine kıvrılarak sarılmaktadır. Sırta giyilenler: Gömlek: Kulaksız yaka, önü düğmeli, uzun kollu, pamuk veya ipek kumaştan olup genellikle beyaz renktedir.

Yöresel kıyafetlerimizin adları nelerdir?

Üst Giysiler: Harmani, salta, çuha, hırka, fermane, erkeklerde Cepken, yelek, içki/mintan. Alt Giysiler: Şalvar, don, erkeklerde; zıvka, çakşır. Bütün Giysiler: Çarşaf, üç etek, kaftan, bindallı, entari, cübbe feraca. Ayak Giysileri: sarı pabuç, çedik yemeni, çarık, mest, çepik, lapçin, merkap ve çorap.

Gaziantep Yöresel kıyafetleri isimleri nelerdir?

İç giysiler: yelek, köynek, miso, don ve tumandır. Dış giysiler: kendi aralarında 4 bölüme ayrılır. Üçetek-şalvar, cepken-şalvar, entari olmak üzere üç tiptir. Burada örnek olmak açısından üçetek-şalvar giysisi üzerinde Ferhan Memişoğlu'nun araştırmasından bir bölüm alınmıştır.

Elazığ yöresel kıyafetleri nelerdir?

Açıklama: Genelde giyilenler; Köynek, iç saya, dış saya, şalvar;elbise olarak bindallı, üç etek, dövme giyilir, üzerine salta/cepken, önlük;bele kuşak veya gümüş kemer; başa, "baş makinası", üzerine Bartın yazması, pullu, fes, Hindi örtülür.Ayağa renkli çorap ve çarık giyilir.

Halk oyunlarında giyilen kıyafetler nelerdir?

Folklorun konuları arasında yer alan geleneksel dokumalar, kıyafetler ve el sanatları ilimizin gösterişli maddi kültür ürünleridir. Giyim kuşam insanın içinde yaşadığı zamana, topluma, geleneklere ve zevklere göre biçimlenmektedir. Günümüzde yöresel kıyafetler sandıklarda yer almakta ancak özel günlerde giyilmektedir.

Maraş neyi meşhurdur?

Geleneksel giyim

Adana'nın yöresel kıyafeti şalvardır. Ayrıca bele kuşak da bağlanır. Erkekler "burma bıyık" bırakır. Kasket, göğüs açık beyaz gömlek, siyah yelek, siyah "Adana Şalvarı", beyaz çorap, yumurta topuklu ve sivri burunlu kösele ayakkabı yörede oldukça tercih edilen bir giyim biçimidir.


Yöresel kıyafet ne anlama gelir?

Giyim kuşam

Dağ köylerinde kıl kumaştan yapılmış şalvar, Aba denilen ceket ve yakasız gömlekten ibarettir. Ayakta çorap ve yemeni bulunmaktadır. Şalvar ve yakalı veya yakasız gömlekle bütünleşen kıyafetin üzerine “fillik kuşak “ denilen ipek,püsküllü, beyaz renkte bir kuşak sarılmaktadır.


Hatay'da giyilen yöresel kıyafetler nelerdir?

Şalvar, gömlek, yelek, belkuşağı, nakışlı çorap, ayakkabı olarak da siyah renkli yemeni yörenin erkek giyimini oluşturur. b) Kadın Giyimi: Kadınlar; başa "küllük" denilen ve keçeden yapılmış, çene altından "Sakındırak" adı verilen "fes" giyerler, iple tutturulan fesin üst tepesine "tepelik" adı verilir.

Adana yöresel kıyafetleri nelerdir?

Araştırmadan elde edilen birinci temel sonuç, Konya ili kadın giyiminde günümüze kadar korunabilen ve kültürel mirası yansıtan geleneksel kıyafetler içerisinde bindallı, üçetek, şalvar, kuşak, salta, mıhlama cıbba ve cepken olarak adlandırılan giysiler önemli bir yer tutmaktadır.

Adıyaman'ın yöresel kıyafetleri nelerdir?

Yörede üçeteğe üç peşli entari de denir. Üçetekle birlikte geniş bir şalvar, uzun keten ve bürümcük gömlekler giyilir. Belde şal kuşak, gümüş kemer kadın giyimini tamamlar. Başa peştamal, yazma sarılır, yerli tezgahlarda, ince yünden dokunan ihram (Yörede ehram denilmektedir.)

1 Euro Kaç TL