Lojistik Yönetimi Bölümü Hakkında Bilgi

Lojistik Yönetimi Bölümü Hakkında Bilgi Lojistik Yönetimi Bölümü Hakkında Bilgi, Lojistik yönetimi okuyup ne olunur?, Lojistik iş imkanı var mı?, Lojistik yönetimi ne kadar maaş alır?, Lojistik ne kadar maaş alıyor?, Lojistik işi zor mu?

Lojistik yönetimi okuyup ne olunur?

Bölüm Mezunu Ne İş Yapar? Bölümden mezun olan öğrenciler, lojistik hizmet satışı ve pazarlaması, depo yönetimi, stok ve envanter yönetimi, satınalma ve tedarik planlaması, gümrükleme, dağıtım planlaması, tedarik zinciri planlaması ve yönetimi işlerini yaparak verimliliği ve etkinliği arttırmayı amaçlarlar.

Lojistik iş imkanı var mı?

Lojistik mezunları da lojistik firmalarında ve kargo şirketlerinde çalışabildikleri gibi, gümrüklerde, havayolu, denizyolu ve demiryolu şirketlerinde de iş bulabilirler. Hatta Türkiye'den geçen petrol boru hattı döşeyen şirketler lojistik mezunu eleman çalıştırmaktadırlar.

Lojistik yönetimi ne kadar maaş alır?

eleman.net verilerine göre, Lojistik Elemanı 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 28.200 TL maaş alıyor. Lojistik Elemanı, 2024 yılında en düşük 19.900 TL alırken, en yüksek 43.100 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Lojistik Elemanı, Temmuz 2023 yılında ortalama 20.600 TL maaş alıyordu.

Lojistik ne kadar maaş alıyor?

Lojistik gerçekten zor bir iş. Her türlü aksiliğe, soruna, riske, probleme, zorluğa rağmen yine de lojistik işini yapıyoruz. Tüm olumsuzluğuna rağmen öyle güzel yanları var ki; yapanlar bırakamıyor. Yeni iş yapmak isteyenler de sektöre girmeye çalışıyorlar.


Lojistik işi zor mu?

Lojistik Yönetimi Bölümünün eğitim süresi 4 yıl, eğitim dili ise karmadır (%30 İngilizce, %70 Türkçe) İngilizce Hazırlık eğitimi zorunludur.

Lojistik yönetimi ingilizce şart mı?

Mezunlar genellikle tedarik zinciri yöneticisi, depo ve stok kontrol uzmanı, taşıma planlama uzmanı, lojistik analisti, gümrük işleri uzmanı gibi pozisyonlarda çalışabilirler. Aynı zamanda büyük şirketlerde veya lojistik firmalarında yönetim pozisyonlarına yükselebilirler.

4 yıllık lojistik yönetimi mezunu ne iş yapar?

Günümüzde üretimin var olduğu her noktada lojistikçiye ihtiyaç duyulur. Bu bir fabrika da olabilir, günlük satış yapan bir yayın organı da olabilir. Hatta kargo ve postaneler de buna dahil edilebilir.

Lojistik yönetimi nereye atanır?

Lojistik Yönetimi Programı öğrencileri nakliyecilik sektöründeki firmalarda, uluslararası düzeyde mal sevkiyatı ve dağıtımı yapan firmaların ilgili birimlerinde; faktoring şirketlerinde veya farklı alanlarda (üretim, satış ve hizmet) faaliyette bulunan her tür işletmede staj yapabilirler.

Lojistik bölümü nerelerde staj yapabilir?

Üniversitelerin lojistik ön lisans programını tamamlayanlar, kamu ve özel sektörde, nakliye ve gümrük firmaları ile ithalat/ihracat firmalarında çalışır. Özel kuruluşların tedarik zinciri ve dış ticaret bölümleri, hava alanı, gümrük, limanlar da eğitimlerine uygun iş imkanı sağlar.

Lojistik bölümü nasıl bir bölüm?

Yerel ve Uluslararası şirketlerde lojistik birimlerinde, satın alma bölümünde ve daha birçok alanda kendilerine yer bulabilirler. Kara, hava, deniz taşımacılık şirketlerinde, kamuya ait şirketlerde kendileri için iş imkanı bulabilirler.

Lojistik bölümü kaç puanla atanır?

Lojistik elemanı, ürünlerin taşınması, depolanması ve dağıtılması süreçlerini yönetmek için gerekli olan tüm işlemleri gerçekleştirmek için sorumludur. Lojistik elemanı, ürünlerin güvenli ve zamanında teslim edilmesini sağlamak için çalışır.

Lojistik bölümünde hangi dersler var?

Hizmet sektörlerinden biri olan lojistik, Türkiye'de turizmden sonra en fazla potansiyeli bünyesinde barındıran ikinci sektör konumundadır.

1 Euro Kaç TL