Mersin Hakkında Bilgi

Mersin Hakkında Bilgi Mersin Hakkında Bilgi, Mersin ilinin özellikleri nedir?, Mersin nasıl bir yerdir?, Mersin'in kültürel değerleri nelerdir?, Mersin ilinin iklimi nedir?, Mersin neyi ile ünlü?

Mersin ilinin özellikleri nedir?

Mersin ili 36-37° kuzey enlemleri ve 33-35° doğu boylamları arasında bulunmaktadır. İlin kara sınırı 608 km, deniz sınırı 321 km olup, yüzölçümü 15.853 km²'dir. Mersin ilinin büyük bir kısmını oldukça yüksek, engebeli ve kayalık Batı ve Orta Toros Dağları oluşturmaktadır.

Mersin nasıl bir yerdir?

Doğu Akdeniz'de bulunan, etkileyici Toros Dağları ve Akdeniz manzaralarına sahip şehir, aynı zamanda verimli topraklarıyla önemli bir tarım merkezi. Türkiye'nin narenciye üretiminin neredeyse yarısını karşılayan şehirde yetiştirilen muz, portakal, mandalina ve limonlar tüm dünyaya ihraç ediliyor.

Mersin'in kültürel değerleri nelerdir?

Mersin il alanı itibariyle iklim yörelere göre farklılık göstermektedir. İlin kıyı kesimlerinde(ki buna Tarsus dahil) Akdeniz iklimi, iç kesimlerinde ise karasal iklim hakimdir. Tarsus'un iklimi tipik akdeniz iklimi olup yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlıdır.

Mersin ilinin iklimi nedir?

Mersin'in Meşhur Yemekleri

Mersin'in nesi meşhur sorusunda akla gelen ilk yemekler arasında Tarsus Kebabı, Tantuni, Yüksük çorbası ve Humus vardır. Mersin'in yemekleri dışında meşhur tatlıları da dikkat çekmiştir. Dillere destan olan bu lezzetler arasında; Cezerye, Mamül, Kerebiç, Karsambaç yer almıştır.



Mersin neyi ile ünlü?

Mersin'de görebileceğiniz, size tarihi en gerçek haliyle yansıtacak yapılardan bazıları; Kızkalesi, Adamkayalar, Soli Antik Kenti, Kanlıdivane, Anamur Kalesi, Eshab-ı Kehf (Yedi Uyurlar), Astım Mağarası, Taşucu Atatürk Evi Müzesi ve Silifke Kalesidir.

Mersin'in tarihi güzellikleri nelerdir?

Mersin, rahat, huzurlu ve keyifli bir yaşam tarzı için mükemmel bir seçim. Türkiye'nin gelişmiş şehirlerinden biri olan Mersin, sakinlerine mükemmel yaşam koşulları sunmanın yanı sıra aynı zamanda da gayrimenkul yatırımı yapmak için de uygun bir ortam sunmaktadır.

Mersin'de da yaşanır mı?

1924 yılında Mersin Adıyla Vilayet olmuş, 1933 yılında da Merkezi Silifke olan İçel ile birleştirilerek İçel adını almıştır. 28 Haziran 2002 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 4764 sayılı Kanunla İl'in ismi yeniden Mersin olmuştur.

Mersinin eski adı nedir?

Mersin'de yetişen tarım ürünleri çok çeşitlidir. Elde edilen başlıca tarım ürünleri, buğday, arpa, çavdar, pirinç, nohut, mercimektir. Sanayi ürünlerinden en çok pamuk yetişir. Ayrıca yerfıstığı ve susam yetiştirilir.

Mersin da en çok ne yetişir?

Mersin'in en çok ziyaret edilen doğal güzelliklerinden bazıları; Narlıkuyu, Yapraklı Koy, Çamlıyayla Baştepe, Gelincik Tepesi, Yerköprü Şelalesi, Tarsus Şelalesi, Çocakdere Milli Parkı, Lamos Kanyonu ve Boğsak Koyu'dur.

Mersin doğal güzellikleri nelerdir?

Mersin Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'nde bulunan bir liman kentidir. Mersin Limanı Türkiye'nin en büyük limanları arasındadır. Şehirde turizm, sanayi, tarım, denizcilik gelişmiştir.

Mersin'de geçim kaynakları nelerdir?

Eğer Mersin'e bir seyahat düşünüyorsanız önce Mersin'in gezilecek yerlerinin bir listesini oluşturmalısınız. Gezi listenize; Silifke Kalesi, Gözne Kalesi, Limonlu Çayı, Anamur Çayı, Mamure Kalesi, Mezgit Kalesi, Uzuncaburç Kalıntıları ve Ilısu Şelalesi'ni ekleyebilirsiniz.

Mersin'in tarihi ve doğal güzellikleri nelerdir?

Nüfusu en fazla olan ilçe Tarsus'tur. Merkez ilçeler: Akdeniz.

1 Euro Kaç TL