Muğla Hakkında Bilgi

Muğla Hakkında Bilgi Muğla Hakkında Bilgi, Muğla'nın genel özellikleri nelerdir?, Muğla neyi ile meşhur?, Muğla'nın geçim kaynakları nelerdir?, Muğla doğal güzellikleri nelerdir?, Muğla neyi meşhur yiyecek?

Muğla'nın genel özellikleri nelerdir?

Muğla ili, 13 ilçe, 14 belediye, 569 mahalleden teşkil eder. Yüzölçümü 12.654 km^2 dir. Coğrafi olarak Aydın, Denizli, Burdur ve Antalya ile sınır komşusudur. Toplam uzunluğu 1.500 km'ye yaklaşan Muğla deniz kıyıları ile Muğla, Türkiye'nin en uzun sahil şeridine sahip ilidir.

Muğla neyi ile meşhur?

Muğla, mermer yatakları ve mermer sanayisi açısından ülkemizin en önde gelen şehirlerinden biridir. Türkiye mermer üretiminin yaklaşık %20' sini oluşturan, Kavaklıdere ve Yatağan ilçelerindeki mermer ocaklarından çıkan hammadde, yine bu ilçelerde işlenerek dünyanın dört bir yanına yaklaşık 60 ülkeye ihraç edilir.

Muğla'nın geçim kaynakları nelerdir?

İlin maden yatakları zengindir. Bunların en önemlileri, Yatağan linyit kömürü ve Fethiye krom yataklarıdır. Bunların yanında Muğla, önemli bir mermercilik merkezidir. İlin ekonomisi, büyük ölçüde turizm ve tarıma dayalıdır. Ayrıca Dalaman ilçesinde Kağıt Fabrikası (eski adı SEKA, yeni adı MOPAK) bulunmaktadır.

Muğla doğal güzellikleri nelerdir?

Sündürme, çökertme kebabı, Bodrum mantısı, Milas köftesi, Döş dolması, ekşili balık, oğlak yahni, Muğla halkası, ekşili balık, tarhana çorbası, kabak çiçeği dolması, börülce ekşilemesi, lokma gibi lezzetler Muğla mutfağının öne çıkan lezzetleri olarak sıralanabilir.


Muğla neyi meşhur yiyecek?

diye düşünüyorsanız; Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi, Halikarnas Mozolesi, Zeki Müren Sanat Müzesi, Sandima Köyü, Bitez Plajı ile Aspat, Kargıcak, Kissebükü gibi Bodrum'da gezilecek koylar görmeniz gereken başlıca yerlerdir.

Muğla'nın hangi yeri Meşhur?

MUĞLA BACALARI

Muğla ilinin simgelerinden birisidir. Muğla bacası, yüzyıllardır ev sahiplerini koruyarak, kentin sembolü haline gelmiştir. Kentte, 19'uncu yüzyıldan bu yana aynı baca sistemi kullanılmaktadır.


Muğla'nın simgesi nedir?

Bölge; kestane, zeytin, üzüm ve nar üretiminde ülkenin lider bölgelerindendir. Bu meyvelerin yanı sıra turunç, badem, elma, mandalina ve portakal üretiminde de çok önemli bir yere sahiptir.

Muğla Hangi meyve meşhur?

Fethiye. Muğla'ya gitmek için en güzel ilçesini seçmek isteyenler ise Fethiye'yi listelerine ekleyebilir. Fethiye sonsuz maviliğe ve keşfedilecek pek çok güzelliğe sahiptir. Fethiye ilçesinin onlarca güzelliğe sahip olmasının dışında, onu ünlü eden özelliği ise Ölüdeniz'in Fethiye'de bulunmasıdır.

Muğla'nın en güzel ilçesi hangisi?

Muğla'nın yöre halkı ise genellikle Ege Bölgesi'nin tipik karakteristik özelliklerine sahiptir. Yöredeki insanlar, sıcakkanlı, misafirperver ve yardımseverdir. Geleneksel olarak, balıkçılık, zeytincilik, mandıracılık ve turizm sektörü, yöredeki insanların geçim kaynakları arasında yer almaktadır.

Muğla'nın kültürel özellikleri nelerdir?

1884 yılında 5 ilçe, 3 bucak ve 329 köyden meydana gelen Menteşe Sancağı 30 Ekim 1913'te Aydın eyaletinden ayrılarak il olmuş ve Muğla adını almıştır. Muğla adının Selçuklu Sultanı Kılıçarslan'ın komutanlarından “Muğlu” Bey'den gelmekte olduğu söylenmektedir.

Muğla'nın kısa tarihi nedir?

Antik Karya Bölgesinin en eski yerleşim alanlarından olan Muğla, sırasıyla Karya, Mısır, İskit, Asur, Dor, Met, Pers, Makedon, Roma ve Bizans egemenliğinde kalmıştır. 1284 tarihinde Türk egemenliğine girmiş olan Muğla ilinin antik adı, çeşitli bulgu ve kaynaklarda “Mobella, Mobolia, Moğola” olarak geçmektedir.

Muğla eski adı nedir?

Muğla ili Akdeniz iklimi etkisindedir. 800 m. yüksekliğe kadar olan alanlarda “Asıl Akdeniz İklimi” ve daha yüksek alanlarda “Akdeniz Dağ İklimi” hissedilir. Maksimum-minimum sıcaklık değerleri, nemlilik, yağış miktarı ve hakim rüzgar yönleri yerel coğrafi koşullara göre değişmektedir.

1 Euro Kaç TL