Narın Zararları

Narın Zararları Narın Zararları, Nar alerjisi belirtileri nelerdir?, Narın neresi faydalı?, Nar suyu kanı sulandırır mı?, Narı kimler tüketemez?, Alerjisi olup olmadığını nasıl anlarız?, Narda folik asit var mi?

Narın Zararları

Narın, alerjik etki yaratabileceği unutulmamalıdır. Bu alerjilerin belirtileri kaşıntı, şişme, boğazda tahriş, mide ağrısı ve kurdeşendir. Ciddi durumlarda, nefes darlığı, boğaz ve dil şişmesi, hatta anafilaktik (hayati tehlike yaratan) şok yaşanabilir. Ayrıca, narın kullanılan ilaçlarla bir etkileşimi olabilir.

Nar alerjisi belirtileri nelerdir?

Narın, alerjik etki yaratabileceği unutulmamalıdır. Bu alerjilerin belirtileri kaşıntı, şişme, boğazda tahriş, mide ağrısı ve kurdeşendir. Ciddi durumlarda, nefes darlığı, boğaz ve dil şişmesi, hatta anafilaktik (hayati tehlike yaratan) şok yaşanabilir. Ayrıca, narın kullanılan ilaçlarla bir etkileşimi olabilir.

Narın neresi faydalı?

Narın Zararları Nelerdir? Nar alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Nar şeker oranı yüksek bir meyve olduğundan şeker hastalarının bu meyveyi kontrollü bir şekilde tüketmeleri gerekir. Nar hamile kadınlarda rahim kasılmasına neden olabildiği için tüketmeden önce mutlaka doktora danışılmalıdır.

Nar suyu kanı sulandırır mı?

Besinler arasında en güçlü antioksidan kaynağı olarak bilinen narın taneleri kadar kabuğu da insan sağlığına çok faydalıdır. Nar kabuğu doğru miktarda ve doğru şekilde hazırlanıp tüketildiğinde vücudu baştan aşağı toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır.

Narı kimler tüketemez?

Nar, C vitamini kapasitesi yüksek bir meyvedir. 1 orta boy nar, günlük C vitamini ihtiyacının %40'ını karşılar. İçeriğindeki K vitamini oranı yüksektir ve bu özelliğinden dolayı kan pıhtılaştırıcı etki gösterir. Antikoagülan (kan sulandırıcı) ilaç kullananların daha dikkatli tüketmeleri gereken bir meyvedir.

Alerjisi olup olmadığını nasıl anlarız?

Nar içerisinde bir çok zengin vitamin ve mineral barındırmaktadır. Narın içerisinde yer alan bu mineraller, kanser ilaçları ile etkileşime geçebilir. Bu nedenle kanser hastalarının ilaç kullandıkları sırada nar tüketmeleri önerilmez. Yine yüksek miktarda element içeren nar, hamileler için oldukça sakıncalıdır.

Narda folik asit var mi?

Alerji belirtileri kişiden kişiye farklılık gösterir. Alerjinin şiddeti de belirtiler üzerinde etkilidir. Kaşıntı, burun tıkanıklığı, sık hapşırma, kronik öksürük, nefes darlığı veya hırıltı, vücutta döküntü veya şişlik belirtiler arasında sayılabilir.

Narın kabukları neye yarar?

Narın içeriğinde potasyum, kalsiyum ve demir mineralleri; A ve C vitaminleri , K ve B vitaminleri ile birlikte folik asit de bulunur.

Narla ne yenmez?

Nar kabuğundaki ellagik asitin başta meme kanseri olmak üzere hemen hemen tüm kanser türlerini önleyici ve iyileştirici faydalar sağlar. Harareti keser, enerji verir ve yorgunluğu giderir. Vücudu, kalbi, mideyi ve diş etlerini kuvvetlendirir. Mide iltihabı ve ağız yarası için faydalıdır.

En tehlikeli alerji Nedir?

Nar meyvesi çapı yaklaşık 5-12 santimetre olan bir meyvedir. Üstte saplı bir elma şeklini andırır ve güzel, mükemmel bir kırmızı rengine sahiptir. Dış kabuğu yenmez ve sert olsa da, nar meyvesinin asıl hazinesi bu kabuğunun içinde saklıdır.

Alerji hangi organdan kaynaklanır?

En tehlikeli reaksiyon ise 'anafilaksi' adını verdiğimiz reaksiyondur. Aniden başlayıp ölüme neden olabilir. Eğer alerjen soluduğunuz bir şey ise gözleriniz, burun ve solunum sisteminiz etkilenir.

1 Euro Kaç TL