73 C Ne Demek?

73 C Ne Demek? 73 C Ne Demek?, 73/c Trafik Cezası Nedir? 73/c trafik cezası kodu, sürücünün seyir halinde cep veya araç telefonu ya da benzer haberleşme cihazlarını ele alarak kullanma cezasının kodudur.

73 C kaç puan?

73/c trafik cezası, trafikte hareket halinde iken araç telefonu ya da cep telefonları gibi veya benzer iletişim araçlarının kullanılmasını yasaklayan maddedir. Trafik Kanunu'n 73/c maddesine göre uygulanan para cezası tutarı 2021 yılında 314 TL'dir. Ayrıca 20 ehliyet puanı da kesilir.

73 C cezasına nasıl itiraz edilir?

Trafik cezasına bir dilekçe ile Sulh Ceza Hakimliği'ne verilmek üzere, bulunduğunuz yer adliyesinden Ceza Mahkemeleri Ön Büro üzerinden itiraz edebilirsiniz. Dilerseniz avukatınıza vekalet vererek de itiraz edebilirsiniz. Ek olarak e-imza ile uyap vatandaş sistemi üzerinden de itiraz yapmak mümkün.

73 C trafik cezası nereye ödenir?

1- Trafik Cezası Vergi Dairesi, Banka Şubeleri ve PTT ile Ödeme İmkânı Trafik cezası ödeme işlemlerini yapmak için kişisel olarak vergi dairesi, PTT ya da anlaşmalı bankaların şubelerine giderek yapabilirsiniz.

51 C ne demek?

51/2-C trafik cezası kanunda radar cezası olarak bilinmektedir. Hız sınırını aşmakta olan sürücülerin radara yakalanması ile birlikte hız limitini aşma yüzdesine göre cezai ile işlem uygulanmaktadır. Bu maddede yer almakta olan oran ise yüzde elli olarak bilinmektedir.

73 Taksim c ne cezası?

Seyir Halinde Cep Telefonu Kullanma Cezası Ne Kadar? 2023 yılı için 73/c yani seyir haline sürücünün cep telefonu kullanmasının cezası 951 TL'dir. 15 gün içerisinde ödenirse %25 indirimle 713,25 TL olarak ödenir.

73 c madde trafik cezası nedir?

73/C trafik cezası kodunda ise trafikte hareket halinde iken araç telefonu veya cep telefonları gibi veya benzer iletişim araçlarının kullanılması yasaktır. Eğer sürücü trafik esnasında telefonunu kullanmakta ise ceza kesilmesi gerekmektedir çünkü hem kendi hem de diğer kişilerin hayatını riske atmaktadır.

73 C trafik cezası iptal edilir mi?

73/C trafik cezasına itiraz etmek için öncelikle ceza alındıktan sonra ilk 15 gün içerisinde işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. İlk 15 gün içerisinde gerçekleştirilmekte olan itiraz işlemi için trafik cezasının tebliğ edilmesi gerekmektedir. Tebliğ edilmediği sürece itiraz süreci başlamamaktadır.

Bir günde 2 defa trafik cezası yazılır mı?

Bir Günde 2 Defa Trafik Cezası Yazılır Mı? Bir günde 2 defa trafik cezası alınması mümkündür.

Yazılan ceza silinir mi?

Aracınıza trafik cezası yazıldıysa trafik ceza tutanağının size tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde iptal için başvurulması gerekmektedir. Başvuru yapılacak olan mercii Sulh Ceza Hakimlikleridir. Aksi halde itiraz edilemeyecek ve trafik cezasını ödemek durumunda kalırsınız.

E devletten trafik cezası ne zaman silinir?

Bu nedenle, aracın üzerindeki trafik cezalarının ödenmesi gereklidir. Ceza e-devlete ne zaman düşer 3 ve 7 gün arasında bu işlem gerçekleşmektedir. Aracın satış işlemlerinde araçtaki trafik cezaları ödenmek durumundadır.

Saygısızca araç kullanma cezası nedir?

“Saygısızca Araç Kullanmak” içerikli 73/A maddesi gereğince 288 ₺ olmak üzere toplam 4.237 ₺ idari para cezası işlemi uygulanmıştır.

Ceza yediğimi nasıl öğrenebilirim?

İnternetten GİB'in İnteraktif Vergi Dairesi sayfası üzerinden ödeme yapmak için ana sayfaya giriş yap. Ana sayfada bulunan ''MTV ve Trafik Para Cezası'' başlığına tıkla. Açılan pencereye T.C. kimlik numaranı, plaka numaranı ve ekranda verilen güvenlik kodunu girerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsin.

2023 radar cezası ne kadar?

2023 yılında hız limiti aşma cezaları ise şu şekilde: Hız sınırını %10-30 oranında aşmanın cezası: 951 TL. Hız sınırını %30-50 oranında aşmanın cezası: 1.979 TL. Hız sınırını %50'den fazla aşmanın cezası: 4.064 TL.

1 Euro Kaç TL