Akıllı Lens Ne Demek?

Akıllı Lens Ne Demek? Akıllı Lens Ne Demek?, Akıllı lensler göze yakın, orta ve uzak mesafelerden giren ışığı kırar ve retinadaki tek bir odak noktasına odaklayarak çalışır. Bu da tek bir lensle yakın, orta ve uzak mesafedeki objelere eş zamanlı odaklanmayı olanaklı kılar.

Akıllı lens nedir kimlere uygulanır?

Akıllı lens denilen trifokal lensler, ileri yaşta (50 yaş ve üzeri) katarakt oluşan, yani kendi göz merceği bozulan hastalara yapılan ameliyatta hastanın eritilerek alınan kendi bozuk merceği yerine konulan bir mercek türüdür.

Akıllı lens nedir nasıl uygulanır?

Deforme olan doğal lensimizin yerine Akıllı lens adı verilen yapay bir mercek yerleştirilir. Bu yeni lens artık hem uzağa, hem ara mesafeye hem de yakına odaklanabilecektir. Akıllı mercek (Göz İçi Lens) takılan hastada ileride katarakt oluşmaz.

Akıllı lens hangi gözlere takılır?

Akıllı Lens Kimlere Takılır? Kişi kataraktı varsa ve katarakt ameliyatı sonrası hem uzak hem de yakını gözlüksüz görmek istiyorsa Akıllı Lens ilk tercihtir. Uzun yıllardır aslında katarakt ameliyatları sonrası uzak yakın mercekler göz içine takılmaktaydı.

Akıllı lens hangi hastalara takılır?

Akıllı Lens Kimlere Uygulanır? Akıllı Lenslerin iki temel kullanım alanı vardır. Birincisi katarakt ameliyatı yapılan hastalarda, ikincisi ise kataraktı olmayıp da gözlüksüz hem uzağı hem de yakını görmek isteyen hastalardır.

Akıllı lens SGK karşılıyor mu?

Akıllı Lens SGK Karşılıyor Mu? Akıllı lens tedavi ücretlerini SGK kurumu karşılamamaktadır.

Akıllı lenslerin ömrü ne kadardır?

Akıllı Lenslerin (göz içi lens) kullanım ömrü ne kadardır? Akıllı Lensler (göz içi lens) ömürlük lenslerdir. Hasta ömrü boyunca bu lensi kullanmaktadır.

Akıllı lens ameliyatı riskli mi?

Akıllı Lens Ameliyatı Riskli midir? Her ameliyatın riskleri vardır. Akıllı lens ameliyatı da riskten bağımsız değildir. Ancak tecrübeli bir göz hekiminin ellerinde bu ameliyatların riskleri çok düşüktür.

Akıllı lens ameliyatı kaç saat sürer?

Akıllı lens ameliyatı damla anestezisi ile yapılır. Tecrübeli ellerde 7-8 dakika kadar süren bir işlemdir. Ağrısız bir işlemdir. Ameliyat sonrası hasta kalkıp evine gidebilir, ertesi sabaha kadar gözün bandajlı kalması uygun olur.

Akıllı lenste görme ne zaman netleşir?

Ameliyatta kullanılan ilaçlar ve ışıklar nedeni ile ilk birkaç saat görme bulanıktır. Daha sonra bir miktar kornea ödemi oluşur, buda bir iki gün görme bulanıklığı yapabilir. Çok sert bir katarakt değilse, üçüncü günden itibaren görmenin netleşmeye başlaması beklenir. Birinci haftada artık görmenin netleşmesi beklenir.

Akıllı lens mantıklı mı?

Sonuç olarak, akıllı lensler, çok iyi sonuç veren ve yüksek hasta memnuniyeti sağlayan lenslerdir ancak her göze uygun değildirler. Uygun olmayan gözlere takılmaları durumunda hastaya faydadan çok zarar verebilmektedirler.

Lens ücretini devlet karşılıyor mu?

Akıllı Lensleri Devlet, SGK Karşılıyor mu? Ne yazık ki, ne ülkemizde ne de diğer ülkelerde akıllı lensler devletler ve SGK gibi kurumlar tarafından karşılamamaktadır.

Akıllı lens gözden çıkar mı?

Akıllı lens takılan her göz kendi başına hem uzağı hem yakını görebilecektir. 35-40 yaşından daha genç olanlarda ise göz numarası eğer lazerle düzeltilemeyecek kadar çok yüksekse de Akıllı lens tedavisine başvurulabilmektedir.

1 Euro Kaç TL