Sümela Manastırı Nerede

Sümela Manastırı Nerede Sümela Manastırı Nerede, Sümela Manastırı nerede hangi şehirde?, Sümela Manastırı'nın özelliği nedir?, Sümela giriş ücreti ne kadar?, Trabzon Sümela Manastırı nasıl gidilir?, Sümela Manastırı efsanesi nedir?

Sümela Manastırı nerede hangi şehirde?

Sümela Manastırı nerede hangi şehirde?, Trabzon'un Maçka İlçesi'ndeki Sümela Manastırı, Altındere Vadisi'ndeki Karadağ'ın yamacında sarp bir kayalığa inşa edilmiştir. Dağa yapışmış gibi görünen manastır, yaslandığı doğanın güzelliğiyle nefes keser. Tam adı Panagia Sumela (Sümela Meryemi) veya Theotokos Sumela ancak “Meryem Ana” diye de biliniyor.

Sümela Manastırı'nın özelliği nedir?

Sümela Manastırı'nın özelliği nedir?, Yerden yüksekliği yaklaşık 1.150 metre olan manastır dağların arasına inşa edilmiş bir mühendislik harikasıdır. Yapı, eski bir Rum Ortodoks manastır ve kilise kompleksidir. Tam adı Panagia Sumela veya Theotokos Sumela olan eser, Anadolu'da sıklıkla rastlanan Kapadokya kiliseleri tarzında inşa edilmiştir.

Sümela giriş ücreti ne kadar?

Sümela giriş ücreti ne kadar?, Sümela Manastırı giriş ücreti: 450 TL, Altındere Vadisi Milli Parkı giriş ücreti: 17 TL'dir. Ücret listesi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nden alınmıştır.


Trabzon Sümela Manastırı nasıl gidilir?

Trabzon Sümela Manastırı nasıl gidilir?, Sümela'ya gitmek için Trabzon şehir merkezi Çömlekçi Mahallesi'nde bulunan Maçka minibüslerine binerek aktarmasız olarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca Trabzon otogarından ya da havalimanından kent merkezine geçiniz ve Trabzon merkezinden güneye giderek Maçka ilçesine ulaşın.

Sümela Manastırı efsanesi nedir?

Sümela Manastırı efsanesi nedir?, Sümela Manastırı'nın adı ise, Meryem Ana'nın (“Panagia” olarak bilinir) üzüntüsüne ithafen veriliyor. Efsaneye göre, Meryem Ana, İsa'nın çarmıha gerildiğini öğrendiğinde gözyaşlarına boğulmuş; bu gözyaşlarından manastırın yer aldığı kayanın üstünde bir mağara oluşturulmuş.

Sümela Manastırı neden ünlü?

Sümela Manastırı neden ünlü?, Sumela, Hıristiyanlığın özellikle de Ortodoks mezhebinin Anadolu'daki en eski ve en önemli manastırlarından biridir. Böylece, Ortodoks Hıristiyanları tarafından önde gelen kutsal yerlerden biri olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle, inanç turizmi açısından çok büyük bir potansiyel oluşturmaktadır.

Sümela Manastırı kim tarafından yapılmıştır?

Sümela Manastırı kim tarafından yapılmıştır?, Rivayete göre Bizans İmparatoru I.Theodosius zamanında (375-395) Atina'dan gelen Barnabas ve Sophranios isimli iki rahip tarafından kurulmuş olan manastır, 6'ıncı yüzyılda İmparator Justinianus'un manastırın onarılarak genişletilmesini istemesi üzerine Generallerinden Belisarios tarafından tamir edilmiştir.

Sümela da kaç merdiven var?

Sümela da kaç merdiven var?, Manastır, vadi tabanından da 300 m. kadar yukarıda, büyük bir kaya oyuntusunu çevreleyen odalardan oluşur. Bu doğal oluşumun tavan bölümü, manastırın birçok mekânını ve büyük kaya kilisesini yağışlardan koruyacak ölçüde geniştir. Manastıra giriş için, dış avludan başlayan yaklaşık 70 basamaklı bir taş merdiven çıkılır.

Sümela Manastırı kaç yıl sürdü?

Sümela Manastırı kaç yıl sürdü?, Bu nedenle, kurulduğu günden terk edildiği tarih olan 1923 yılına kadar, yaklaşık bin altı yüz yılı aşkın bir süre içerisinde Sümela'da inşa ve yapım çalışmaları bir seyir izlemiştir.

Sümela Manastırı kime ücretsiz?

Sümela Manastırı kime ücretsiz?, Tarım ve Orman Bakanlığı personeli refakatlerindeki anne, baba, eş ve çocukları kurum kimlik kartlarını ibraz etmek kaydıyla bu protokol kapsamındaki ziyaret alanlarına ücretsiz olarak giriş yapabilecektir.

Sümela Manastırı gezilebilir mi?

Sümela Manastırı gezilebilir mi?, Trabzon Müzesi Müdürlüğü bağlı birimi olan Sümela Manastırı, yürütülen restorasyon çalışmalarının tamamlanması ile 1 Temmuz 2021 tarihinde resmi açılışı yapılarak ziyarete açılmıştır.

Sümela Manastırı gezmek ne kadar sürer?

Sümela Manastırı gezmek ne kadar sürer?, Sümela Manastırı, Sümela'da gezilecek yerler arayanlar için aslında tek seçenektir. Sarp kayaların üzerine inşa edilmiş manastırda 1 gününüz göz açıp kapayıncaya kadar geçecektir. Sümela yolu üzerinde görebileceğiniz diğer doğal ve tarihi miraslar şunlardır: Altındere Vadisi Milli Parkı

1 Euro Kaç TL