Onandı Ne Demek

Onandı Ne Demek Onandı Ne Demek, Kararın onanması ne demek?, Onandı ne demek TDK?, Onama ne anlama gelir?, Onanacak ne demek?, Mahkemede onandı ne demek?, Cezam onandı ne yapmalıyım?, Ceza Yargıtay tarafından onandı ne demek?

Onandı Ne Demek

edilgen f. (< ona-n-mak) Uygun bulunmak, tasvip edilmek: “Onun teklifi toplantıda onandı.”

Kararın onanması ne demek?

edilgen f. (< ona-n-mak) Uygun bulunmak, tasvip edilmek: “Onun teklifi toplantıda onandı.”

Onandı ne demek TDK?

Kararın onaylanması, bir mahkeme kararının daha üst bir mahkeme tarafından onandığı anlamına gelir. Ülkemizde, Yargıtay bu onay sürecini yöneten en üst mahkememizdir. Yargıtay'ın kararı onaylaması durumunda, söz konusu karar kesinleşir ve uygulanabilir hale gelir.

Onama ne anlama gelir?

TDK'ya göre onanmak, onama işine konu olmak kelime anlamına gelir. Yani bir tutumun söz konusu yetkili kişilerce onaylanması demektir.

Onanacak ne demek?

Onama kararı yerel mahkemenin veya istinaf mahkemesinin vermiş olduğu kararın hukuka aykırı olmadığını ve yerinde bir karar olduğunu belirtmesidir.

Mahkemede onandı ne demek?

Onanmak, doğru kabul edilmek ve uygun bulunmak anlamına gelir.

Cezam onandı ne yapmalıyım?

Onanma hukuki terimlerden biridir. Pek çok ceza ve idari davalarda hukuki onanma süreci yaşanmaktadır. Onanmak yapılan herhangi bir ceza davranışının ardından karar kurulunun temyiz kararı vermesi anlamlarına gelmektedir. Onanma hem yerel mahkemeler hem de istinaf mahkemeleri tarafından karara bağlanmaktadır.

Ceza Yargıtay tarafından onandı ne demek?

Sanık hakkında verilen bir kararın Yargıtay Ceza Dairesi'nce onanması halinde sanık veya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı herhangi bir süre ile sınırlı olmaksızın CMK. 308. maddesi gereğince Onama Kararına itiraz edebilirler. Çünkü yasa da açıkça “Sanık lehine itirazda süre aranmaz.” denilmiştir.

Usul ve yasaya uygun olan hükmün onanması ne demek?

"Onandı" Ne Demek? "Onandı" terimi, bir mahkeme kararının veya belgenin üst mahkeme tarafından onaylandığını ifade eder. savcılık tarafından temyiz edilmesi durumunda, Yargıtay gibi üst mahkemece "onandı" denilerek kararın kesinleştiği belirtilir.

Yargıtay kararı red onama ne demek?

Yargıtay'ın esastan red kararı, istinaf mahkemesi hükmünün hukuka uygun bulunduğu anlamına gelir. Yargıtay'ın bu şekilde verdiği kararına “onama kararı” da denilmektedir. Yargıtay'ın temyiz incelemesi sonucu hükmü onaması halinde istinaf mahkemesi tarafından verilen hüküm kesinleşir.

Onanması ne anlama gelir?

' hükmü düzenlenmiştir. Hükme karşı temyiz yasa yoluna süresinde başvurulması üzerine hüküm kesinleşmeyecek, ancak temyiz başvurusunun reddedilerek hükmün onanmasına karar verilmesi veya düzeltilerek onanmasına karar verilmesi hâlinde onama/düzeltilerek onama kararının verildiği tarihte hüküm kesinleşecektir.

1 Euro Kaç TL