Ordu Yöresel Yemekleri

Ordu Yöresel Yemekleri Ordu Yöresel Yemekleri, Ordu en meşhur yemeği nedir?, Ordu ilinin Neyi Meşhur?, Ordu'nun ne yenir?, Ordu'nun meyve olarak neyi meşhur?, Zetiyani nedir?, Ordu en çok ne yetişir?

Ordu Yöresel Yemekleri

Hamsi Köftesi. Pazı Mücveri. Ordu Yağlısı Taze Bezelye Kayganası Isırgan Çorbası Gilik Peyniri. Gürcü Kavurması Pancar Döşemesi.

Ordu en meşhur yemeği nedir?

Kara Lahana Çorbası

Karadeniz'den ve tabi ki Ordu'dan bahsetmişken kara lahana çorbasını listemize eklememek olmazdı. Ordu'nun en meşhur yemekleri arasında bulunan kara lahana çorbası, içerisindeki mısır yarması, bulgur ve barbunya ile oldukça doyurucudur.


Ordu ilinin Neyi Meşhur?

Ordu'nun en önemli ve bilinen özelliği, fındık üretimindeki başarısıdır. Fındık, Ordu'nun ağaçlarla kaplı yaylalarında yetişen bir meyvedir. Ordu'nun iklimi ve toprak yapısı, fındık yetiştiriciliği için son derece uygun bir ortam sağlar. Bu nedenle, Ordu Türkiye'nin en büyük fındık üreticilerinden biridir.

Ordu'nun ne yenir?

Ordu'yu ziyaret eden gezginlerin mutlaka tatması gereken yöresel lezzetler arasında; sakarca kayganası, taze bezelye kayganası, fasulye diblesi, fırın fasulyesi, mısır yarmalı aş sarması, pazı mücveri, galdirik kavurması, pancar döşemesi, Ordu yağlısı, hamsi buğulama, hamsi köfte, yufka böreği, gürcü kavurması, pancar ...

Ordu'nun meyve olarak neyi meşhur?

Ordu ili tarım arazisinin büyük bir çoğunluğunu başta fındık olmak üzere kivi, çilek, ceviz, elma, trabzon hurması meyve türleri ile kurulmuş olan bahçeler oluşturmaktadır. Bu meyve türlerinden fındık, ülkemiz tarım ürünleri içerisinde önemli bir döviz girdisi sağlayan bir üründür.

Zetiyani nedir?

Zetiyani Yapılışı:

Haşlanan tavuk soğuduktan sonra didiklenir. Mutfak robotunda ceviz, safran, sarımsak hazır tavuk suyumuzla birlikte çekilir. Bu karışım bir kaba konur ve içerisine didiklediğimiz tavuğu ilave edilir. Zetiyani dinlenmesi için buzdolabına konur ve soğuk servis edilir.


Ordu en çok ne yetişir?

Ordu ilindeki tarım faaliyetleri sahil şeridinde fındık, kivi ve mısır üretimi; iç kesimlerde ise hayvancılık ile tarla ürünleri ve yem bitkileri üretimi üzerinde yoğunlaşmıştır. Türkiye, dünya fındık üretiminin yaklaşık %60-75'ini; Ordu ise Türkiye'nin toplam üretiminin yaklaşık %20-30'unu karşılamaktadır.

Ordunun hangi tatlısı meşhur?

17.Pekmez Yağlaşı Tatlısı

İçerisinde üzüm pekmezi, mısır unu, limon tuzu ve su bulunduran ve oldukça az malzeme ile yapılan pekmez yağlaşı tatlısı Ordu'da en çok tercih edilen tatlıların başında geliyor.


Ordu'nun en güzel ilçesi neresi?

Ordu'nun en güzel ilçesi, 2023 yılında yapılan bir araştırmaya göre Perşembe ilçesidir. Perşembe ilçesi, Karadeniz'in eşsiz doğası, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile dikkat çekmektedir. Perşembe ilçesi, Karadeniz Bölgesi'nin en güzel ilçelerinden biri olarak kabul ediliyor.

Ordu hangi ile bağlıydı?

16. asırda Ordu, bütün Canik'in idare merkeziydi. 1520'de, bölgenin tamamı, Kaza-i Canik-i Bayramlu adıyla birleştirilmiş ve İskefsir, Bayramlu (Ordu), Bazarsuyu(Bulancak) olarak üç kazaya ayrılmıştı. 1548 yılında Ordu, Karahisar-ı Şarki (Giresun'un şimdiki ilçesi Şebinkarahisar) sancağına bağlıdır.

Ordu neyi meşhur hediyelik?

Ordu'nun doğal güzellikleri arasında; Çamaş Kanyonu, Küpkaya Kanyonu (Ulubey), Asarkaya Kent Ormanı, Boztepe, Karaoluk Şelalesi, Perşembe Yaylası, Gaga Gölü, Ulugöl Tabiat Parkı, Tarnasuyu Vadisi (Yürüyüş Parkuru), Gelin Kayası Mesire Yeri, Ohtamış Şelalesi, Yoraz Kent Ormanı, Hoynat Adası ve Yason Burnu yer almaktadır ...

1 Euro Kaç TL