Samsun Kılıçdede Camii

Samsun Kılıçdede Camii Samsun Kılıçdede Camii, Kılıçdede Türbesi ne amaçla yapılmıştır?, Samsun Büyük Cami ne amaçla yapılmıştır?, Kılıç Baba kimdir?, Sivas Türbesi ne amaçla yapılmıştır?, Samsunda toplam kaç cami var?, En büyük cami hangi şehirdedir?

Kılıçdede Türbesi ne amaçla yapılmıştır?

Kılıçdede'nin, Malazgirt Zaferi sonrası 1078 – 1116 tarihleri arasında, Anadolu'nun Türkleştirilmesi döneminde vuku bulan çarpışmalarda şehit düştüğü ve buraya defnedildiği rivayet edilir. Kılıçdede Camii, eski caminin yerine inşa edilen yeni bir camidir.

Samsun Büyük Cami ne amaçla yapılmıştır?

Evliya Çelebi, 300 yıl önce yazdığı meşhur Seyahatnamesinde ilçenin en eski tarihi eserlerinden biri olan Büyük Cami (Cami-i Kebir)'den de bahsediyor. İsfendiyaroğullarına mensup Bafra Beyi Emir Mirza tarafından, merkezde toplanan halkın ibadet edebilmesi için yaptırılmış, ahşap bir camidir.

Kılıç Baba kimdir?

Teknik direktörlüğü döneminde Galatasaray, 1962-63 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda çeyrek finale kadar yükseldi. "Baba" lakaplı Gündüz Kılıç, 17 Mayıs 1980'de New York'ta öldü. Aşiyan Mezarlığı'nda yatmaktadır.

Sivas Türbesi ne amaçla yapılmıştır?

Abdulvahabi Gazi Türbesi: “Türbe ve tekkeler içinde özel bir yeri ve önemi bulunan Abdülvehhab Gazi Türbesi, Sivas'ta halkın en çok ziyaret ettiği, kötü alışkanlıklarını terk etmek, bela ve uğursuzluktan kurtulmak isteyenlerin dua ettikleri, bir türbedir.

Samsunda toplam kaç cami var?

Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Samsun'da cami sayısı 2738 olarak kayıtlara geçti. Karadeniz kıyısında stratejik konumuyla öne çıkan Ordu'da ise 2065 cami yer alıyor.

En büyük cami hangi şehirdedir?

Çamlıca Camii

63 bin kişinin aynı anda ibadet edebildiği İstanbul'un en büyük camisi olan Çamlıca Cami.


Samsun'da tarihi bir cami var mı?

Anadolu yapı geleneğinin en güzel örneklerinden biri olan Göğceli Camii, Türkiye sınırları içinde ayakta kalabilen en eski ahşap camilerden biridir.

Sıtma Dede Kimdir?

Sıtma Dedesi: Piri Mehmet Efendi zamanında ve ondan sonra yaşadığı sanılmaktadır. Bu zatın sıtma tutanları, ısıtılmış söğüt yaprakları üzerine yatırarak terlettiği, sonra söğüt ağacı yapraklarını ve kabuklarını kaynatıp, hastalara içirerek iyileştirdiği söylenir.

Arap Baba Türbesi kimdir?

Arap Baba hakkında elde kesin bir bilgi bulunmamakla beraber türbe, Selçuklu Hükümdarı Keyhüsrev döneminde 1279 yılında yaptırılmıştır. Kitabesinde, banisi olarak Şaban'ın torunu ve Arap Şah'ın oğlu Yusuf geçmektedir. Türbede bulunan ceset, üzeri yeşil kumaşla örtülü bir camekân içerisinde muhafaza edilmektedir.

Arap Baba Hazretleri kimdir?

On üçüncü asırda yaşadığı rivayet edilen Arap Baba, Harput'un fethi için gelen Selçuklu kumandanlarından olup, aynı zamanda büyük bir velidir. İslamiyeti yaymak için bazan kılıç kullanan Arap Baba çoğu zaman insanlara doğru yolu göstermek için vaaz ve nasihatlerde bulundu.

1 Euro Kaç TL