Spathiphyllum Barış Çiçeği Bakımı

Spathiphyllum Barış Çiçeği Bakımı Spathiphyllum Barış Çiçeği Bakımı, Barış çiçeği evde nereye konur?, Spathiphyllum bitkisine nasil bakilir?, Barış çiçeği hangi ortamı sever?, Spatifilyum çiçeği kaç günde bir sulanır?, Barış çiçeği güneşi mi sever gölgeyi mi?

Barış çiçeği evde nereye konur?

Barış çiçeğinin toprağının mineral bakımından zengin olması gerekir. Lifli ve kumlu toprak seven barış çiçeğinin toprağı 2 hafta ara ile sulanmalı ve yıkanmalıdır. Bu yıkama ve sulama sayesinde çiçeğin toprağı nefes almış olur. Yıkama sonrasında 10 ile 12 saat arası toprağın süzülmesi için zaman verilebilir.

Spathiphyllum bitkisine nasil bakilir?

Doğrudan güneş ışığına maruz kalmayı sevmeyen barış çiçeği için en ideal ortamların aydınlık ortamlar olduğunu söyleyebiliriz. Doğrudan güneş almayan ama çok da gölge olmayan alanlarda barış çiçeğini çok rahat bir şekilde yetiştirebilirsiniz.

Barış çiçeği hangi ortamı sever?

Spathiphyllum, direkt güneş ışığında bulundurulmamalıdır. Direkt güneşten temas, aydınlık ortamda daha hızlı ve sağlıklı büyür. Spathiphyllum bitkisinin uygun ortam sıcaklığı 10-28 derece arasıdır. Sıcak havalarda bitkinin toprağı sürekli nemli tutulmalıdır.

Spatifilyum çiçeği kaç günde bir sulanır?

Spatifilyum, ışığı seven bir bitki olsa da direkt güneş ışığından uzak tutulmalıdır. Optimum yetişme alanı yarı gölgelik alanlar olabilir. Genelde ışığa doğru eğilme gösterdiği için, haftada bir kez de olsa bitkinin ışık almayan tarafı loş güneşli bir alana doğru çevrilmelidir.

Barış çiçeği güneşi mi sever gölgeyi mi?

Spatifilyum çiçeği Nasıl Sulanır? Spatifilyum çiçeği bakımında söylediğimiz şekilde spatifilyum çiçeği toprağı devamlı nemli tutulmalı ve kesinlikle kurutulmamalıdır. Bu neden ile yaz mevsiminde sıklıkla kış mevsimindeyse haftada 1 ile 2 defa sulama yapılması gerekir.

Barış çiçeği nasıl iyileştirilir?

Toprak: Barış çiçeği mineral yönünden zengin olan topraklarda iyi bir gelişim sergiler. Konumlandırma: Bitkiden verim alabilmek için toprak seçimi kadar saksıyı konumlandıracağınız yer de önem taşır. Barış çiçeği, doğrudan güneş ışınlarını almayan ama yeterince aydınlık olan ortamlarda rahat bir şekilde yetişir.

Spatifilyum çiçeği soldu ne yapmalıyım?

Çiçeğin yaz aylarında iki günde bir, kış aylarında ise haftada bir kez sulanması gerekiyor. İlkbahar ve sonbahar aylarında çiçek açtığı için daha az sulayabilirsiniz. Kullanılan suyun sıcaklık ve miktarının değişmemesi gerekiyor. Oda sıcaklığında, temiz ve kireçsiz su kullanmanız oldukça önemli.

Barış çiçeğinin sararan yaprakları kesilir mi?

Yapraklarını bir araya toplayarak bir ip yardımıyla bağlayın ve yarım saat süreyle suyun içerisinde bekletin. Bu şekilde bir gün beklettiğiniz barış çiçeğiniz tekrar eski haline dönecektir.

Barış çiçeği neden boynunu büker?

Barış çiçeği bakımında budama işlemine gerek yoktur. Çiçekler beyazdan yeşile geçtiği zaman, makas ile tepe kısmından kesilir. Kesilen sap kurumaya bırakılır. Çiçeğin yaprakları fazlaysa sararan yapraklar kesilebilir fakat yapraklar az ise sararan yaprakların daha çok kararması beklenmelidir.

Barış çiçeği nelerden hoşlanır?

Barış çiçeğine uzun zaman su vermediğinizde yapraklarının boynu bükülmüş olarak bulabilirsiniz. Ancak bu şekilde bulduğunuz barış çiçeğiniz öldü diye düşünmeyin. Yapraklarını bir araya toplayarak bir ip yardımıyla bağlayın ve yarım saat süreyle suyun içerisinde bekletin.

1 Euro Kaç TL