Vernik Çeşitleri

Vernik Çeşitleri Vernik Çeşitleri, Hangi vernik nerede kullanılır?, Ahşap için hangi vernik kullanılır?, Su bazlı saten vernik nedir?, Parlak vernik nerelerde kullanılır?, Vernikten önce ne sürülür?, Vernik en iyi ne ile sürülür?

Hangi vernik nerede kullanılır?

Solvent bazlı vernik, ahşap vernik, tahta vernik, ahşap koruyucu vernik, kokusuz vernik, mat vernik, oto boya vernik, araç vernik ve plastik vernik bu duruma örnek bazı vernik çeşitleri olarak listelenmektedir.

Ahşap için hangi vernik kullanılır?

Kuru yağ, solvent, reçine ve tiner gibi çeşitli maddeleri içeren vernik ahşap, metal veya boyanmış tüm yüzeylere uygulanabilir. Uygulandıkları yüzeyde isteğinize göre mat ya da parlak görünüm kazandırır. Sürüldüğü yüzeyin iklim şartlarına olan dayanıklılığının da artmasını sağlar.

Su bazlı saten vernik nedir?

Ahşabın doğal görünümünü ve verdiği hissi daha iyi korumak istiyorsanız su bazlı vernik en uygunudur. Kuruduktan sonra tamamen su geçirmez hale gelir ve çizilmelere karşı korur. Su bazlı vernik temiz, doğal bir görünüm sağlar.

Parlak vernik nerelerde kullanılır?

Her türlü yüzey üzerinde mükemmel bir koruma sağlayan su bazlı son kat verniğidir. Kuruduğunda yarımat bir görüntü oluşturur ve sudan etkilenmez. Çabuk kurur (10-20 dakika arasında). Yumuşak bir fırça ile uygulama yapılır.

Vernikten önce ne sürülür?

Parlak ve yarı parlak özellikli vernikler, cam ve karton yüzeylerin yeni görünmesini sağlar. Şeffaf olarak bilinen vernikler ise ahşap ve seramik yüzeylerde sıklıkla tercih edilir. Malzeme, sadece metalik boyalı araçlarda geçerli olmak üzere arabanın parlaklığını artırmak için de son derece iyi bir seçenektir.

Vernik en iyi ne ile sürülür?

Vernik uygulaması öncesinde, yüzeyin temiz ve kuru olması gerekmektedir. Eğer yüzeyde eski bir vernik veya boya tabakası varsa bu tabakanın zımpara yardımıyla çıkarılması önemlidir. Zımpara işlemi sonrasında, yüzeyin tozdan arındırılması için bir bez ile silinmesi tavsiye edilir.

Mat vernik mı parlak vernik mı?

Vernik uygulaması yapılırken yüzeylerde en iyi sonuç veren Kadife Rulo Fırça kullanabilirsiniz. Rulo fırça yüzeyde fırça izi bırakmadan eşit miktarda verniği yüzeye dağıtacaktır. Bu ürün yerine sentetik zemin fırçası da tercih edebilirsiniz. Özellikle dar ve küçük alanlarda fırça kullanımı tercih edilebilir.

Epoksi vernik nerelerde kullanılır?

Mat Vernik ve Parlak Vernik Kullanım Alanları

Genel olarak mobilya ve parkelerde parlak vernik kullanımı tercih edilir. Profesyonel mobilyacılarda daha müşterileri daha fazla etkilemek için parlak vernik çeşidi kullanılır. Ama dekoratif olarak daha zengin ve farklı tonlar elde etmek için mat vernik de tercih edilir.


1 litre vernik ne kadar yer yapar?

Epoksi vernik antibakteriyel özellik taşır ve dolayısı ile hijyenin önem arz ettiği bütün mekanlarda kullanılabilir. 2. Bunun yanında aşınmalara karşı koyması maksadı ile parke gibi zemin kaplamalar üzerinde kullanılabilir. 3. Tasarım maksatlı oluşturulan boya uygulamalarının üzerinde kullanılabilir.

Vernik üzerine vernik atılır mı?

Cevap: Her 3 metrekare için 1 lt. boya, 500ml vernik kullanılmalıdır. Örneğin boyanacak yüzeyin alanı (en x boy) 6 metrekare ise 2lt boya ve 1lt vernik gerekecektir.

1 Euro Kaç TL