Bahçeşehir adliye olarak nereye bağlı?
Bahçeşehir adliye olarak nereye bağlı?,
Küçükçekmece Adliyesi yargı çevresi olarak Küçükçekmece, Başakşehir, Avcılar olmak üzere 3 ilçeye hizmet vermektedir. Mahkemenin yargı çevresi nedir?
Mahkemenin yargı çevresi nedir?,
MADDE 7. - Hukuk mahkemelerinin yargı çevresi, bulundukları il merkezi ve ilçeler ile bunlara adlî yönden bağlanan ilçelerin idarî sınırlarıdır. Adli yargı yerleri nelerdir?
Adli yargı yerleri nelerdir?,
Bakırköy Adliyesi: Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Esenler, Güngören ve Zeytinburnu olmak üzere 6 ilçeye hizmet vermektedir. Güngören ilçesi hangi adliyeye bağlı?
Güngören ilçesi hangi adliyeye bağlı?,
Bölge Adliye Mahkemeleri bugüne kadar Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Van illerinde kurulmuştu. Denizli, Malatya ve Tekirdağ illerinde kurulan mahkemeler ile Bölge Adliye Mahkemelerinin sayıları 18'e çıkmış oldu. Kaç tane bölge adliye mahkemesi var?
Kaç tane bölge adliye mahkemesi var?,
Madde 29- Bölge adliye mahkemeleri, hukuk ve ceza dairelerinden oluşur. Her bölge adliye mahkemesinde en az üç hukuk ve en az iki ceza dairesi bulunur. Gerekli hâllerde dairelerin sayısı, Adalet Bakanlığının önerisi üzerine Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca artırılıp azaltılabilir. Bölge adliye mahkemesi hangi dairelerden oluşur?
Bölge adliye mahkemesi hangi dairelerden oluşur?,
Coğrafî durum ve iş yoğunluğu göz önünde tutularak bir hukuk mahkemesinin kaldırılmasına veya yargı çevresinin değiştirilmesine, özel kanunlarında yargı çevresi belirtilmemiş olan hukuk mahkemelerinin yargı çevresinin belirlenmesine, Adalet Bakanlığının önerisi üzerine Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca karar ... Mahkemelerin yargı çevresini kim belirler?
Mahkemelerin yargı çevresini kim belirler?,
Kişilerin özel hukuk (şahıs, aile, miras, eşya, borçlar ve ticaret hukuku) ilişkilerinde yaşadıkları hukuki sorunların çözüm yeri genel olarak adli yargı yerleridir. Adli yargı mahkemeleri hangi davalara bakar?
Adli yargı mahkemeleri hangi davalara bakar?,
Adli Yargı ( Adalet Mahkemeleri –Yargıtay);Genel yargı koludur. Ceza davalarının ve kişiler arasında çıkan hukuki uyuşmazlıkların çözümlendiği yargı koludur. Adliye mahkemelerince verilen ve kanunun başka bir adli yargı merciine bırakmadığı karar ve hükümlerin son inceleme mercii Yargıtay'dır. Adli yargı ne demek?
Adli yargı ne demek?,
Türk yargı sistemi; adli yargı (Cumhuriyet savcılığı, ilk derece mahkemeleri, bölge adliye mahkemeleri ve Yargıtay), idari yargı (ilk derece mahkemeleri, bölge idare mahkemeleri ve Danıştay), anayasa yargısı (Anayasa Mahkemesi) ve uyuşmazlık yargısı (Uyuşmazlık Mahkemesi) şeklinde farklı kollara ayrıl- maktadır. 4 büyük mahkeme nelerdir?
4 büyük mahkeme nelerdir?,
Yargıtay; Yargıtay adli yargıda yer alan mahkemelerin verdiği kararların son inceleme merciidir. Yargıtay mahkemelerin verdiği kararlarda hukuki denetim yapar. Yargıtay, adliye mahkemelerince verilen ve kanunun başka bir adlî yargı merciine bırakmadığı karar ve hükümlerin son inceleme merciidir. Hakim savcı 4 bölge neresi?
Hakim savcı 4 bölge neresi?,
Beylikdüzü ilçesinin yargı çevresinin ve yetkili mahkemelerinin tespitini yapacak olursak; öncelikle Beylikdüzü'nde adliye bulunmadığını dikkate almamız gerekecektir. Zira adli yargıda hukuk davaları yönünden Beylikdüzü, Esenyurt ve Büyükçekmece ilçeleri Büyükçekmece Adliyesi yetkilidir. En üst mahkeme nedir?
En üst mahkeme nedir?,
BAHÇEŞEHİR 2.KISIM Büyükçekmece adliyesine bağlıdır.