Erzurum Un Yöresel Kıyafetleri

Erzurum Un Yöresel Kıyafetleri Erzurum Un Yöresel Kıyafetleri, Erzurum kadınları ne giyer?, Yöresel kıyafetlerimizin adı nelerdir?, Erzincan yöresinin yöresel kıyafetleri nelerdir?, Yöresel kıyafetlerimiz nelerdir Konya?, Erzurum'un yöresel kıyafetinin adı nedir?, Erzurum neyi ile meşhur?

Erzurum Un Yöresel Kıyafetleri

Erzurum geleneksel erkek kıyafetleri; gömlek, yelek, kazeki ceket, zıvğa pantolon, kuşak, kaytan, cıstık, dizleme çorap ve pabuç gibi giyim öğelerinden oluşmaktadır. Takı ve aksesuar olarak da gümüş köstek, pazubent ve mendil kullanılır.

Erzurum kadınları ne giyer?

Erzurum geleneksel erkek kıyafetleri; gömlek, yelek, kazeki ceket, zıvğa pantolon, kuşak, kaytan, cıstık, dizleme çorap ve pabuç gibi giyim öğelerinden oluşmaktadır. Takı ve aksesuar olarak da gümüş köstek, pazubent ve mendil kullanılır.

Yöresel kıyafetlerimizin adı nelerdir?

Erzurum geleneksel kadın kıyafetlerini ise; Kofik, leçek (yazma), bindallı (kadama), entari, cepken, içdonu (dizlik), şalvar, ehram, çarşaf, karnavas bezi örtüler, yemeni, pabuç, potin, nalın, dizleme, çorap, gümüş kemer, mendil oluşturmaktadır (Çelik, 1997, 24).

Erzincan yöresinin yöresel kıyafetleri nelerdir?

Üst Giysiler: Harmani, salta, çuha, hırka, fermane, erkeklerde Cepken, yelek, içki/mintan. Alt Giysiler: Şalvar, don, erkeklerde; zıvka, çakşır. Bütün Giysiler: Çarşaf, üç etek, kaftan, bindallı, entari, cübbe feraca. Ayak Giysileri: sarı pabuç, çedik yemeni, çarık, mest, çepik, lapçin, merkap ve çorap.

Yöresel kıyafetlerimiz nelerdir Konya?

Yörede üçeteğe üç peşli entari de denir. Üçetekle birlikte geniş bir şalvar, uzun keten ve bürümcük gömlekler giyilir. Belde şal kuşak, gümüş kemer kadın giyimini tamamlar. Başa peştamal, yazma sarılır, yerli tezgahlarda, ince yünden dokunan ihram (Yörede ehram denilmektedir.)

Erzurum'un yöresel kıyafetinin adı nedir?

Araştırmadan elde edilen birinci temel sonuç, Konya ili kadın giyiminde günümüze kadar korunabilen ve kültürel mirası yansıtan geleneksel kıyafetler içerisinde bindallı, üçetek, şalvar, kuşak, salta, mıhlama cıbba ve cepken olarak adlandırılan giysiler önemli bir yer tutmaktadır.

Erzurum neyi ile meşhur?

Zığva: Uçkurlu, beli bol lacivert kumaştan yapılan arkası torba şeklinde pileli giysidir. Zığva'nın bol olmasını sağlayan pile sayısının 32 olmasına özen gösterilir. Zığva şal varlar genelde koyunyününden dokunmuş kumaştan yapılır. İç kısmı pamuklu kumaşla astarlanarak kullanılır.

Geleneksel kıyafetler ne demek?

Folklorun konuları arasında yer alan geleneksel dokumalar, kıyafetler ve el sanatları ilimizin gösterişli maddi kültür ürünleridir. Giyim kuşam insanın içinde yaşadığı zamana, topluma, geleneklere ve zevklere göre biçimlenmektedir. Günümüzde yöresel kıyafetler sandıklarda yer almakta ancak özel günlerde giyilmektedir.

Kaleve nedir?

Kadıköy Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı (KALEV) gönüllü mezunlardan oluşan yapısı ile 1985 yılından bu yana eğitim alanında hizmet veren bir sivil toplum kuruluşudur.

Yöresel kıyafetler süreklilik gösteriyor mu?

Yerel giysiler ise, gerek genel görünüş, gerekse kesim itibariyle değişmez. Yalnızca kullanılan kumaşın pahalı veya ucuz, ek süslemelerinin sade veya şatafatlı olmasına göre küçük değişiklikler söz konusu olabilir” (Osman Hamdi ve Launay 1999: 7).

Elazığ yöresel kıyafetleri nelerdir?

İç giysiler: yelek, köynek, miso, don ve tumandır. Dış giysiler: kendi aralarında 4 bölüme ayrılır. Üçetek-şalvar, cepken-şalvar, entari olmak üzere üç tiptir. Burada örnek olmak açısından üçetek-şalvar giysisi üzerinde Ferhan Memişoğlu'nun araştırmasından bir bölüm alınmıştır.

1 Euro Kaç TL