Meşruhat vermek nedir?
Meşruhat vermek nedir?,
Meşruhat vermek:(1163 sayılı Kooperatifler Kanunu'nun 15. Maddesine göre) Ortaklık sıfatının kazanılmasının, anasözleşme ile bir taşınmaz malın mülkiyetine bağlı hakların kullanılmasına bağlanması halinde taşınmaz malın mülkiyetinden doğacak ortaklık hakkının yeni malike geçebilmesi için tapu siciline açıklama veya ... Meşruta ne demek TDK?
Meşruta ne demek TDK?,
"Meşrut" kelimesi Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre; anayasal kurallara, kanunlara uygun olan, kanuni, yasal anlamında kullanılan bir sıfattır. Meşrui ne demek?
Meşrui ne demek?,
Meşru kelimesinden türetilmiş olan meşruiyet sözcüğü, dilimize Arapçadan geçmiştir. Kişi ya da toplum için makbul, geçerli ve uygun olan şeylerin tamamına meşruiyet denir. Dinin hükümlerine ve yasalara aykırı olmayan tüm uygulamalar için de aynı kelime kullanılır. Meşru ne demek örnek?
Meşru ne demek örnek?,
Yasalara ve toplum kurallarına uygun davranışlar ve söylemler, meşru olarak nitelendirilir. Meşru kelimesinin içinde yer aldığı birçok tamlama hem günlük hayatta hem de hukukta sık sık kullanılır. Örneğin gayr-ı meşru, kanuna uymayan ve kayıtlı olmayan demektir. Meşruhatlı vize davetiyesi nedir?
Meşruhatlı vize davetiyesi nedir?,
Meşruhatlı vize; Türkiye'ye giriş yasağı olan yabancı kişilerin mevzuat kapsamında belirlenen özel durumlar çerçevesinde Türkiye'ye giriş imkanı veren vize türüdür. Meşruhatlı dilekçe nedir?
Meşruhatlı dilekçe nedir?,
Meşruhatlı vize, Türkiye'ye giriş yasağı olan yabancıların, geçerli bir sebep için Türkiye'ye geleceklerini belgelemesi koşuluyla Türkiye'ye giriş yapmasına olanak tanıyan vize türüdür. Meşruta ne?
Meşruta ne?,
Sözlükte “şart koşulmuş” anlamına gelen meşrûta kelimesi cami, kütüphane, sıbyan mektebi, tekke vb. vakıf eserlerde çalışan imam, müezzin, hatip, kayyım, hâfız-ı kütüb, muallim, şeyh, türbedar, mütevelli, muvakkit ve müderris gibi görevlilerin barınması için vâkıf tarafından tahsis edilen odalar veya evler için ... Meşruta ev ne demek?
Meşruta ev ne demek?,
Meşrûta ise meşrût sözünün müennes (dişil) biçimi, aynı zamanda satılmamak şartı ile şart eden kişi tarafından bir başkasına bırakılan mülk anlamındadır. Meşru davranmak ne demek?
Meşru davranmak ne demek?,
Meşruiyet ya da meşrulaştırma, meşruluk sağlama eylemidir. Sosyal bilimlerde meşruiyet, bir eylemin, sürecin veya ideolojinin belirli bir toplumdaki normlara ve değerlere bağlılığıyla meşru hale geldiği süreci ifade eder. Meşruk ne demek?
Meşruk ne demek?,
Sözlükte “çalınmış” mânasına gelen mesrûk kelimesi, hadis terminolojisinde bir râvinin rivayeti olarak meşhurken rivayeti garip göstermek, ona ilgi çekmek veya daha başka bir maksatla asıl râvisi yerine aynı tabakadan başka bir râviyi koymak suretiyle rivayet edilen hadisi ifade etmektedir. Meşur ne demek?
Meşur ne demek?,
(ﻣﺄﺛﻮﺭﻩ) sıf. (Ar. eѕr – uѕret “hadis nakletmek, rivâyet etmek”ten me'sūr > me'sūre) (Haber vb. için) Rivâyet edilen, rivâyet yoluyle gelen, nakledilen: “Ed'iye-i me'sûre: Rivâyet yoluyle Hz. Muhammed'den gelen duâlar.” Islam'da meşru ne demek?
Islam'da meşru ne demek?,
Dinen veya hukuken yapılmasına izin verilen veya serbest olan fiilleri ifade eden bir terim. İslâm'a ait dinî, ahlâkî ve hukukî hükümler bütünü anlamında bir terim.