5 rakamı aşağı mı yuvarlanır yukarı mı?
5 rakamı aşağı mı yuvarlanır yukarı mı?
5 hangi tarafa yuvarlanır?, Standart kurallarda, belirli bir basamağa yuvarlama yaparken sonraki en anlamlı basamağın (sağdaki basamak) dikkate alınacağı belirtilir. Bu basamak 5'e eşit veya 5'ten büyükse basamak yukarı yuvarlanır, aksi halde aşağı yuvarlanır. Bu işlem işaretten bağımsız olarak gerçekleşir.
5 hangi tarafa yuvarlanır?
5 hangi tarafa yuvarlanır?,
Standart kurallarda, belirli bir basamağa yuvarlama yaparken sonraki en anlamlı basamağın (sağdaki basamak) dikkate alınacağı belirtilir. Bu basamak 5'e eşit veya 5'ten büyükse basamak yukarı yuvarlanır, aksi halde aşağı yuvarlanır. Bu işlem işaretten bağımsız olarak gerçekleşir. 5 hangi sayıya yuvarlanır?
5 hangi sayıya yuvarlanır?,
- Eğer birler basamağındaki rakam 5'ten küçükse, (0, 1, 2, 3 ve 4) o vakit bu sayıyı aşağı doğru yuvarlarız. - Eğer birler basamağındaki rakam 5 ya da 5'ten büyükse, (5, 6, 7, 8 ve 9) o zaman bu sayıyı yukarıya doğru yuvarlarız. Bu şekilde iki basit yöntemi ile beraber kolayca onluğa yuvarlama işlemi yapılabilmektedir. 6 sayısı kaça yuvarlanır?
6 sayısı kaça yuvarlanır?,
Birler basamağı 5,6,7,8,9 olan sayı bir sonraki onluga yuvarlanır. 75 kaça yuvarlanır?
75 kaça yuvarlanır?,
Birler basamağında bulunan rakamı 1, 2, 3 ve 4 olan sayılar kendi onluğuna, yine bu basamakta bulunan ve rakamı 5, 6, 7, 8 ve 9 olan sayılar ise bir sonraki onluğa yuvarlanmaktadır. Sayılar neye göre yuvarlanır?
Sayılar neye göre yuvarlanır?,
Bu noktada devreye not yuvarlama girmektedir. 1, 0'a daha yakın olduğu için 7.1 7 puan olarak kabul edilirken 7.4 olan ortalamanız, küsürat 5'e daha yakın olduğu için 7.5 olarak değerlendirilecektir. 6.85'lik puan ise yine 6.5'ten ziyade 7'ye daha yakın olduğu için 7'ye yuvarlanacaktır. 50 sayısını kaça yuvarlanır?
50 sayısını kaça yuvarlanır?,
Notlar. Varsayılan olarak, ondalık basamaklı pozitif sayılar kendinden büyük en yakın tam sayıya yuvarlanır. Örneğin 4,3 5'e yuvarlanır. Negatif sayılar yukarı doğru (sıfıra doğru) yuvarlanır. Yuvarla formülü nasıl yapılır?
Yuvarla formülü nasıl yapılır?,
Verilen sayıda ondalık kısım 49 ile 01 arasındaysa alt yüzlüğe 50 ile 99 arasındaysa üst yüzlüğe yuvarlanmaktadır. 2 sınıf yuvarlama nasıl yapılır?
2 sınıf yuvarlama nasıl yapılır?,
Excel yuvarlama işleminde şu şekilde bir formül kullanabilirsiniz: =YUVARLA(A1,2). Bu formülde yer alan A1 sizin işlem yapacağınız hücre ismidir. Yani hangi hücre isminde işlem yapacaksanız o hücrenin adını yazmalısınız. 2 ise yuvarlanacak olan tam sayıdır. Yine bu sayıyı istenilen sayıya çevirebilirsiniz. 1 2 3 4 kaça yuvarlanır?
1 2 3 4 kaça yuvarlanır?,
Peki bu işlemi nasıl yapacağız? Sayıları en yakın onluğa yuvarlamamız gerekiyor. Bunu gerçekleştirirken birler basamağı 1 - 2 - 3 - 4 rakamlarına sahip olan sayıları bir önceki onluğa yuvarlarız. Ancak birler basamağı 5 - 6 - 7 - 8 - 9 rakamlarına sahip olan sayıları ise bir sonraki onluğa yuvarlarız. 0 sayısı kaça yuvarlanır?
0 sayısı kaça yuvarlanır?,
1,2,3,4 sayıları birlik olduğu ve çocukların onluğa yuvarlamaktan daha kolay bir şekilde toplama veya çıkarma işlemlerinde birlik olarak kullanacakları için onluğa yuvarlanmaz. Çünkü 1, 2, 3 ve 4 sayılarını 0' a yuvarlarsak , mevcut birlikleri boşa sayarız. 10' a da yuvarlayamayız.