Cumhurbaşkanlığı: e-imzalı belgelerin çıktısı alınmamalı
E imzalı belge çıktı alınır mı?, Güvenli elektronik imza ile imzalanıp elektronik ortamda gönderilen bir belgenin fiziksel kopyası (çıktısı) alınmamalı ve belge fiziksel ortamda saklanmamalıdır. yapılmadan belge kayıt işlemi gerçekleştirilmemelidir.
E imzalı belge çıktı alınır mı?
E imzalı belge çıktı alınır mı?,
Güvenli elektronik imza ile imzalanıp elektronik ortamda gönderilen bir belgenin fiziksel kopyası (çıktısı) alınmamalı ve belge fiziksel ortamda saklanmamalıdır. yapılmadan belge kayıt işlemi gerçekleştirilmemelidir. E imzalıdır ibaresi kalktı mı?
E imzalıdır ibaresi kalktı mı?,
Böylece, elektronik ortamda incelenemeyecek olması sebebiyle el yazısıyla imzanın fonksiyonlarını yerine getiremeyecek olan elektronik imzalı belgenin çıktısı, senet niteliğinde kabul edilemeyecektir8. Resmi belgeler arkalı önlü olur mu?
Resmi belgeler arkalı önlü olur mu?,
a) "e-imzalıdır" ibaresinin kullanımı sebebiyle belgenin güvenli elektronik imzalı olduğunun kesinleştiği düşünüldüğünden ve belge çıktıları üzerinden gerekli doğrulama işlemleri yapılmadan işlemler gerçekleştirildiğinden mezkûr ibarenin kullanımı uygulamadan tamamen kaldırılmıştır. Elektronik ortamda güvenli elektronik imza ile imzalanan belgeler kaç nüsha olarak hazırlanır?
Elektronik ortamda güvenli elektronik imza ile imzalanan belgeler kaç nüsha olarak hazırlanır?,
Resmi belgelerin şekil ve özellikleri
Üst yazılı belgelerde üst yazı olan kâğıdın sadece tek yüzü kullanılır. Yani kâğıdın arkasına bir şey yazılmaz. Ancak eklerin hem arkası hem önü kullanılabilir. e-Devlet çıktısı resmi belge midir?
e-Devlet çıktısı resmi belge midir?,
ğ) Elektronik ortamda güvenli elektronik imza ile imzalanan belgeler tek nüsha olarak hazırlanır. Zorunlu hâllerde veya olağanüstü durumlarda hazırlanacak belgeler, paraflı nüshası Başkanlıkta kalacak şekilde en az iki nüsha olarak düzenlenir. E imzalı belge ıslak imza yerine geçer mi?
E imzalı belge ıslak imza yerine geçer mi?,
e-Devlet kapısı üzerinden e-Devlet şifresi ile alınan belgeler, nüfus müdürlüklerinden alınan belgelerle aynı hukuki değere sahiptir. E devletten alınan belgeler e imzalı mı?
E devletten alınan belgeler e imzalı mı?,
Hayır. E-imza attığınız belge elektronik formatta olacağından ıslak imza atılamaz. Bir belgenin e imzalı olduğu nasıl anlaşılır?
Bir belgenin e imzalı olduğu nasıl anlaşılır?,
Bunlar e-devlette var. Baktık ki bunu azaltmamız, insanları bilinçlendirmemiz lazım ama tereddütleri de kaldırmamız lazım. Güvenli elektronik doğrulama araçlarıyla e-devlet üzerinden temin edilen belgeler ıslak imzalı, bildiğimiz mühürlü, nüfus müdürlüğünden alınan belgelerle aynı hukuki değere sahiptir." E-imza normal imza yerine geçer mi?
E-imza normal imza yerine geçer mi?,
Sertifikalandırma imzası yalnızca PDF'de başka imza yoksa uygulanabilir. Bu imzalar görünür veya görünmez olabilir ve İmzalar panelindeki mavi bir şerit simgesi , sertifikalandırma imzasının geçerli olduğunu teyit eder. Dijital sertifikalandırma imzası eklemek için dijital kimlik gerekir. Il müdürü V mi yoksa il Müdür V mi?
Il müdürü V mi yoksa il Müdür V mi?,
Evet e-İmza (elektronik imza), ıslak imza yerine geçer. 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu'na göre e-İmza, elle atılan imzanın aynı hukuksal geçerliliğe sahip olan sayısal karşılığıdır. Güvenli Elektronik İmza, elle atılan imzaya eşdeğerdir ve Güvenli Elektronik İmza ile oluşturulmuş veriler senet hükmündedir. Resmi belgede imza nereye atılır?
Resmi belgede imza nereye atılır?,
makam “Genel Müdür V.”, “Daire Başkanı V.”, “İl Müdürü V.”, “Yurt Müdürü V.” biçiminde ikinci satıra yazılır. Bilgilerinize rica ederim doğru mu?
Bilgilerinize rica ederim doğru mu?,
Madde 16 — Metnin bitiminden itibaren iki-dört aralık boşluk bırakılarak yazıyı imzalayacak olan makam sahibinin adı, soyadı ve unvanı yazı alanının en sağına yazılır. İmza ad ve soyadın üzerinde bırakılan boşluğa atılır.