Melisa Bitkisi Faydaları
Melisa hangi hastalıklara iyi gelir?, Stres, kaygı ve duygu durum bozukluklarını azaltır.
Hazımsızlık ve şişkinliğe iyi gelir.
Uykuyu teşvik eder.
Bilişsel işlevi artırır, hafızayı güçlendirir.
Uçuk için doğal ilaç görevi görür.
Cildin yenilenmesine yardımcı olur, akneleri temizler.
Soğuk algınlığı ve gribe iyi gelir.
Adet sancısı ve kramplarını giderir.
Melisa hangi hastalıklara iyi gelir?
Melisa hangi hastalıklara iyi gelir?,
Melisa çayı bu sorunlara iyi geliyor
Mide bulantısına iyi gelmektedir. İrritabl kolon, gastrit, kusma biliyer dispepsi, baş ağrısı, titreme, psikojenik baş dönmesi ve taşikardiyee iyi geldiği bilinmektedir. Melisa otu suyu ya da yağı cildin yenilenmesine, yaraların hızla iyileşmesine yardımcı olur. Melisa çayı kimler kullanamaz?
Melisa çayı kimler kullanamaz?,
Tiroit, uyku, glokom, sakinleştirici ve serotonini etkileyen diğer ilaçları kullanıyorsanız melisa çayı içmeden önce doktorunuza başvurun. Hamilelikte ve 12 yaşın altındaki çocukların tüketiminde mutlaka doktorunuza danışınız. Graves Hastalığı olanların melisa çayı tüketmesi önerilmez. Melisa bitkisi nasıl tüketilir?
Melisa bitkisi nasıl tüketilir?,
Melisa Çayı Ne Zaman ve Nasıl Tüketilir? Melisa çayı genellikle öğleden önce veya öğleden sonra aç karnına tüketilir, rahatlatıcı etkisi nedeniyle uykusuzluk sorunu olanların akşamları yatmadan 1 saat önce tüketmeleri önerilir. Çayın etkisini tam olarak gösterebilmesi için tüketim zamanı ve açlık önemlidir. İbrahim Saraçoğlu melisa çayı neye iyi gelir?
İbrahim Saraçoğlu melisa çayı neye iyi gelir?,
Çok şifalı bir bitki olan melisa otunun faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da önemle vurgulanır. Profesör Saraçoğlu, bu bitkiyi stres ve stres kaynaklı uykusuzlukların giderilmesinde, östrojen seviyesinin yükseltilmesinde ve idrar yolları iltihabının tedavisinde yardımcı olarak önerir. Melisa'nın yan etkileri nelerdir?
Melisa'nın yan etkileri nelerdir?,
Melisa çayını ölçülü bir şekilde tüketilmeli, günde 2 fincandan daha fazla içilmemelidir. Aşırı tüketimine bağlı olarak ciltte kızarıklıklar, şişkinlikler, dökülmeler, mide bulantısı, alerji gibi yan etkiler ortaya çıkabilir. Melisa çayı tansiyonu yükseltir mi?
Melisa çayı tansiyonu yükseltir mi?,
Melisa çayı tansiyon düşürücü bir çaydır. Yüksek tansiyon problemi olanlar için faydalı olan melisa çayı, günde 2 fincandan fazla tüketildiğinde halsizlik ve yorgunluk yapabilir. Limon otu ve melisa aynı mı?
Limon otu ve melisa aynı mı?,
Beyaz rengi ile bilinen limon otu bitkisi, altı farklı türe sahiptir. Beyaz çiçekleri olan bu bitkinin ismi Yunanca kökenlidir. Bal arısını çeken bu çiçeklere, Yunanca' da bal arısı anlamına gelen 'Melissa' (μέλισσα) ismi verilir. Melisa çayı kilo verdirir mi?
Melisa çayı kilo verdirir mi?,
Ancak melisa çayı tek başına kilo verdirir denemez. Yine de sindirim ve boşaltım sistemlerinin sağlıkla çalışmasına destek olduğu, hazımsızlık, gaz sancısı gibi problemleri ortadan kaldırdığı için zayıflamaya önemli ölçüde katkısı olur. Melisa çayı hangi ilaçlarla içilmez?
Melisa çayı hangi ilaçlarla içilmez?,
MELİSA ÇAYI ZAYIFLATIR MI? Doğal antioksidan olan melisa çayı ödem atmaya yardımcı olduğundan diyet döneminde toksinlerin atılmasına fayda sağlayıp kişiyi rahatlatacağı için zayıflamaya da yardımcıdır. MELİSA ÇAYININ YAN ETKİLERİ? Melisa çayı ödem atar mı?
Melisa çayı ödem atar mı?,
Öncelikle yarım litre su kaynatılır. Kaynamış suya 1 tatlı kaşığı kuru melisa yaprağı eklenir. Melisa yapraklarının faydalı uçucu yağlarının buharlaşmaması için demlenirken demliğin ağzı kapalı tutulur. Bu şekilde 10 dakika boyunca demlenmeye bırakılır.