Selef ne anlama gelmektedir?
Selef ne anlama gelmektedir?,
Selef, "önde olan" anlamına gelir ve geleneksel olarak İslâm Peygamberi, sahabeler ve onları görerek tâbî olanlardan (tâbiîn ve tebeut tâbiîn) oluşan gruba verilen isimdir. Selef kelime anlamı nedir?
Selef kelime anlamı nedir?,
Selef önde olan anlamına gelir. Selefi ise İslâmî bilgilere göre ilk dönemlere mensup İslâm büyükleri anlamında, bu dönem bilginlerini izleyerek ayet ve hadislerdeki ifadelerin teşbih ve tecsîme düşmeyen, bunları başka bir anlama çekmeyen Ehl-i sünnet topluluğuna ait kişilere denmektedir. Dinde selef ne demek?
Dinde selef ne demek?,
Selef, Arapçada 'geçmek, geçmişte kalmak,önce gelmek anlamlarına gelir. İslâmî bir terim olarak ilim ve yaşayış bakımından önder olan İslâm Peygamberi'nin sahâbeleri ve tâbi'îni de içine alan ilk dönem Müslümanlarını ifade eder. Halef ve selef ne demektir?
Halef ve selef ne demektir?,
[1] Biri ötekinin yerini alma. Selefiler Cuma namazı kılar mı?
Selefiler Cuma namazı kılar mı?,
Cuma namazı, akıllı, ergenlik çağına erişmiş, sağlıklı, hür ve misafir olmayan Müslüman erkeklere farz kılınmıştır. Kadınlar, hürriyeti kısıtlı olanlar, yolcular ve cemaate gelemeyecek kadar mazereti olanlar Cuma namazı kılmakla yükümlü değildirler. Selefiler neyi reddeder?
Selefiler neyi reddeder?,
İtikadî konularda Kur'an ve Sünnet'in lafzına bağlı olan ve te'vili kabul etmeyen ekol. Hz. Peygamber ile ashabın dinin temel konularında takip ettikleri yolu benimseyenler anlamında bir tabir. Selef ne demek edebiyat?
Selef ne demek edebiyat?,
Selef kendinden önce gelen demektir. Klasik Türk şairleri, kendinden önce gelen şairleri iyi tanımak durumundadırlar. Selef konumundaki şair iki şekilde kendini sonraki döneme bırakır. Selef ne demek kelam?
Selef ne demek kelam?,
Selef, kelime itibariyle önceden yaşayan, kavram olarak da islamın ilk dönemlerinde yaşayan, kendilerine göre metotları ve görüşleri olan ilim adamlarıdır. Selef âlimleri kimlerdir?
Selef âlimleri kimlerdir?,
Hanbel -bir kısım görüşleri itibariyle Ebû Hanîfe- Evzaî, Sevrî gibi müctehid imamlar, Buhârî, Müslim, Ebû Dâvûd, Dârimî, İbn Mende, İbn Kuteybe ve Beyhaký gibi hadisçiler, Taberî, Hatîb el-Bağdâdî, Tahâvî, İbnü'l-Cevzî ve İbn Kudâme gibi bilginler Selef düşüncesinin önde gelen isimleri arasında sayılabilir. Selefi Ehl-i sünnet midir?
Selefi Ehl-i sünnet midir?,
Ehl-i Sünnet olarak bilinen gurupta yer alan alimler de Selef ve halef olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. İtikatta Eş'arî mezhebinin kurulmasından önceki alimlere Selef, daha sonra gelenlere ise Halef adı verilmiştir. Selef kuranda geçiyor mu?
Selef kuranda geçiyor mu?,
Kelime Kur'an-ı Kerimde sekiz yerde geçer. (Bakara, 2/275; Nisâ, 4/22-23; Maide, 5/95; Enfal, 8/38; Yunus, 10/30; Hakka, 69/24; Zuhruf, 42/56.) Bir ayette şöyle buyrulur: “Onları sonrakiler için bir selef ve bir örnek kıldık.” (Zuhruf, 43/56.) Selef karşıtı ne demek?
Selef karşıtı ne demek?,
birinin ardından gelip onun makamına geçen kimse, ardıl, selef karşıtı