1 den fazla Parol içersek ne olur?

1 den fazla Parol içersek ne olur? 1 den fazla Parol içersek ne olur?, Kullanmanız gerekenden daha fazla PAROL kullandıysanız: Bu nedenle aşırı doz veya kazayla ilaç alma durumlarında derhal doktorunuza haber veriniz veya hastaneye başvurunuz. Akut (kısa sürede) yüksek doz alındığında karaciğer zehirlenmesine yol açabilir.

2 Parol üst üste içilirse ne olur?

Kullanmanız gerekenden fazla PAROL kullandıysanız:

Kısa sürede (akut) yüksek doz alındığında karaciğer hasarına yol açabilir.


5 tane parol içsem ne olur?

Mideyi türlü zararlara, virüs benzeri rahatsızlıklara ve dokunun zedelenmesine karşı korumakta olan mide mukozası, fazla oranda ağrı kesici tüketilmesi ile hasar alır ve midede kanama, ülser ve ağır ağrıların yol açar. Ağrı kesicilerin fazla kullanımı aynı zamanda karaciğerin üzerinde de olumsuz etkiler oluşturur.

Parol 2 adet içilir mi?

KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU:

Maksimum günlük doz 6 tablettir. ve 24 saatte toplam 4 dozdan daha fazla verilmemelidir.


Kac saat arayla Parol Icilir?

Parasetamol her dört ile altı saatte bir verilebilir – 24 saatlik süre içinde dört defadan fazla verilmemeli. Çocuğunuza 48 saatten fazla parasetamol vermeniz gerekiyorsa, onu bir doktora götürmelisiniz.

10 tane parol içsem ne olur?

Kullanmanız gerekenden fazla PAROL kullandıysanız:

Bu nedenle aşırı doz ya da yanlışlıkla ilaç alınması durumunda hemen doktorunuza bildiriniz ya da bir hastaneye başvurunuz. Kısa sürede (akut) yüksek doz alındığında karaciğer hasarına yol açabilir.


Ard arda 2 Parol içilir mi?

Aşırı dozda parasetamol (Parol) alımının rahatsız edici yan etkilere yol açabileceği belirtilirken, bu konuda İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) açıklamalarının göz önünde bulundurulması gerektiği aktarıldı.

Parol ilacı uyku yapar mı?

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. PAROL içindeki etkin madde olan parasetamol anne sütüne az miktarda geçmektedir. PAROL emzirme döneminde, doktorun tavsiyesine uygun olarak kullanılabilir. Bazı hastalarda parasetamol kullanımına bağlı olarak baş dönmesi veya uyku hali görülebilir.

Parol ağrı kesici ne kadar sürede etki eder?

Parol plus, calpol plus vs gibi formlarında 1 ölçekte 250 mg parasetamol vardır. 20 kiloya 1 ölçek şeklinde kullanılır. 6 saatte bir, günde 4 defa (maximum 6 defa) kullanılır. 30 dk içinde etkisi başlar. Yüksek dozda kullanılırsa karaciğer üzerinde zararlı etkisi vardır.

Aç karnına parol içtim ne yapmalıyım?

Ağrı kesiciler, mutlaka tok karnına ve bol su ile alınmalı, asla aç karnına alınmamalıdır. Midede ülser veya gastriti olan hastalar, ağrı kesici almak zorunda ise, tok karnına ve beraberinde mide koruyucu hap veya şurup ile beraber almalıdır.

Parol kaç yaş için kullanılır?

PAROL supozituvar 6 yaşından büyük çocuklarda kullanılır. Özel kullanım durumları: Böbrek yetmezliği: Ciddi böbrek hastalığı olanlarda kullanılmaz. Hafif ve orta derecede böbrek yetmezliği olanlarda dikkatli kullanılmalıdır.

Adetliyken Parol kullanmak adeti keser mi?

Parlakgümüş, 'Halk arasında sık korkulan yan etkilerden bir tanesi ağrı kesicinin adeti azaltacağı veya keseceğidir. Ağrı kesicilerin bir kısmı adet miktarını azaltabilir. Ancak bunun sağlık üzerine gösterilmiş hiçbir olumsuz etkisi yoktur.

Diş ağrısı için Parol mu Arveles mi?

1 – Arveles Diş Ağrısı İçin Kullanılır mı? Hafif düzeydeki ve orta şiddetteki çeşitli ağrıların semptomatik tedavisinde kullanılan Arveles; diş ağrısı için tercih edilen bir ilaçtır.

1 Euro Kaç TL