11lik ne demek?

11lik ne demek? 11lik ne demek?, birbirlerinin anneleri hakkında küfürlü konuşan aynı zamanda da arkadaş olan insanlar için kullanılan argo tabirdir. bazı liselerdeki öğrenci gruplarında ve bazı esnaflarda rastlanabilen durumdur.

11 li muhabbeti ne anlama gelir?

Koşma: Türk Halk şiirinin en yaygın türüdür. Hece ölçüsünün 6+5=11 ya da 4+4+3=11'li kalıbı kullanılır.

11ler nedir?

Güneş Motel Olayı veya 11'ler Olayı, 1977 yılı sonunda, 1977 Türkiye genel seçimlerinde Adalet Partisi'nden milletvekili seçilen 11 vekilin partilerinden istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi'ne destek vermesini ifade eden olay.

Onbirli ne demek?

ON BİRLİ KELİMESİNİN ANLAMI

Bentleri on bir dizeden oluşan manzume. On bir dereceyle ayrılan iki noktanın aralığı anlamına gelir. Bu kelime genellikle onbirli şeklinde yanlış yazılmaktadır.


Deus ne demek argo?

Deyyus. Türk Dil Kurumu'nda tanımı 'Karısının veya kendisine çok yakın bir kadının iffetsizliğine göz yuman (kimse)' Günlük hayatta ise bu anlam bir tık ileriye taşınarak, 'karısını, kızını pazarlayan kimse' olarak kullanılır.

Güneş Motel deyimi hangi hükümet?

AP'den ayrılan vekillerin gensoruyu desteklemesi neticesinde 41. Türkiye Hükûmeti düşürüldü. Cemalettin İnkaya bu gensoru görüşmelerinde oy vermedi. Böylece 12 vekil sayısı 11'e düştü ve Güneş Motel Olayı da bu nedenle 11'ler olayı olarak da anıldı.

Güneş Motel vakası nerede?

Olay. Bülent Ecevit AP'den istifa eden 12 vekille, CHP'li İstanbul Belediye Başkanı Aytekin Kotil'in organizasyonuyla belediyeye ait Florya'daki Güneş Moteli'nde görüştü ve CHP'ye geçişleri karşılığında bakanlık ve Ecevit'in idaresine destek pazarlığı yaptı.

Beşiktaş maçında hangi oyuncular var?

ON BİRLİ KELİMESİNİN ANLAMI

Bentleri on bir dizeden oluşan manzume. On bir dereceyle ayrılan iki noktanın aralığı anlamına gelir. Bu kelime genellikle onbirli şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı on birli şeklinde olmalıdır.


Onbirde bir ne demek?

Lebi kelimesi kenar anlamına geldiği için başka kelimelere de birleştiğinde kıyı anlamında kullanılmaktadır.

LEBI ne demek TDK?

Cu; görüşürüz demektir.

Cu küfür olarak ne demek?

Doğal sayı sisteminde 32'den önce yer alır ve 30'dan sonra gelir. Galyum'un atom numarasıdır. Hatay ilinin plaka kodudur. Ayrıca Türkiye'de argoda erkek mastürbasyonu anlamında kullanılır.

31 ne demek küfür olarak ne anlama gelir?

Eskiden küfür olarak sayılan kimi sözcükler bugün günlük yaşamdaki sıradan sözcükler olarak kullanılmaktadır. Örneğin: Salak sözcüğü 1980'li yıllara kadar en kötü ve büyük küfürlerden sayılırken günümüzde o denli etkili bir küfür değildir. Küfrün derecesi kişiden kişiye değişebilir.

Salak bir küfür mü?

42. Türkiye Hükûmeti, III. Ecevit Hükûmeti veya Motel Hükûmeti, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Bülent Ecevit başkanlığında kurulan hükûmet, 5 Ocak 1978 - 12 Kasım 1979 tarihleri arası görev yaptı.

1 Euro Kaç TL