Alişke Ne Demek?

Alişke Ne Demek? Alişke Ne Demek?

Alişke çorbası hangi yöreye aittir?


Çi börek ve köfteli kebabıyla bilinen Eskişehir mutfağından çıkma muhteşem bir çorba tarifi o!

Bıt bıt çorbası hangi yöreye ait?


Dul Avrat Çorbası (Adana Yöresinden) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Dul Avrat çorbası hangi yöreye ait?


Kars'ın yöresel tatlarından Isırgan Çorbası tarifi, Mutfağım programında... Yapılışı: Kuru ısırgan ve evelik otları sıcak suda ıslatılır. Çorbanın pişeceği tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı da sıvı yağ konulur ve yemeklik doğranmış 1 adet kuru soğan kavrulur. 1 yemek kaşığı domates salçası eklenir.

Isırgan otu çorbası hangi yöre?


Beyran Nasıl Yapılır

Pirinç üzerine 200 g et, et suyu, sarımsak, yaprak biber, tuz, karabiber konur ve limon sıkılır, kaynayıncaya kadar ısıtılır ve servise sunulur. Antep Beyranı Türk Patent Esntitüsü tarafından Coğrafi İşaretli ürün olarak tescillenmiştir.

Beyran çorbası ne var?


Bursa'nın yöresel lezzetleri arasında yer alan Muradiye çorbası, tavuk eti ve yoğurt ile hazırlanır. Yöre halkı tarafından çok sevilen muradiye çorbası, kabak ve havuç gibi sebzelerle zenginleştirilir.

Muradiye çorbası nereye ait?


Dovga Azerbaycan ve Türkiye'nin yerel yemeklerinden biridir. Türk mutfağında Toyga çorbası olarak bilinir.

Dovga çorbası hangi yöreye ait?


Darı, Alanya'da sık sık tüketilen bir yarma çeşididir. Yarma ve yoğurt ile hazırlanan bu çorba, soğuk günlerde sıcak başlangıçlar yapmak isteyenlerin favorisidir. Alanya ile özdeşleşen darı çorbası, yalnızca 5 malzemeden oluşur.

Darı çorbası nedir?


Malzemelerinden de anlaşılacağı üzere İç Anadolu bölgesi çorbalarından biri hanım ağa çorbası. Adının ağırlığına bakmayın, oldukça geleneksel malzemelerle hazırlanmış bir çorbadır.

Hanımağa çorbası hangi yöreye ait?


Malatya'da semizotuna pirpirim de denir. Pirpirim çorbası olarak bildiğimiz bu çorba aslında tek başına bir öğün olarak yenebilir doyurucudur.

Semizotu çorbası nereye ait?


Aşotu Çorbası (Erzurum) Erzurum'da özellikle eve gelen misafirlere ikram edilen aşotu çorbasının besin değerleri oldukça yüksektir. Maydanozgiller familyasından olan bu besin, antioksidan kaynağı olarak bilinir.

Aşotu çorbası hangi yöreye aittir?


Bir tencereye 7 su bardağı suyu koyup, kaynatıyoruz. Ayıklayıp yıkadığımız ısırganı kaynayan suya ekliyoruz ve 30-35 dk pişiriyoruz. Isırganlar pişince, içine sırasıyla tüm malzemeleri ekliyoruz ama en son mısır ununu ekliyoruz. Blendırdan geçirip, 10 dk daha pişiriyoruz ve ocaktan alıyoruz .

Mısır unlu ısırgan yemeği nasıl yapılır?


Tuzlama çorbası çoğu kişinin vazgeçemediği bir çorba türüdür. İşkembe çorbası ile arasındaki tek fark etin doğranma şeklidir. Tuzlama için kullanılacak et işkembe çorbasında kullanılacak etten daha büyük doğranır. Yanında hiçbir yemeğe ihtiyaç duyulmadan tek başına doyurucu bir özelliği olan tuzlama çorbası.

1 Euro Kaç TL