Süs Yoncası Çiçeği Bakımı

Süs Yoncası Çiçeği Bakımı, Süs yoncası evde bakılır mı?, Süs yoncası ne sever?, Süs yoncası soğuğa dayanır mı?, Uyku çiçeği saksısı nasıl olmalı?, Çiçeklerin daha canlı olması için ne yapmalı?


Süs yoncası evde bakılır mı?

Oxalidaceae sınıfından gelen bu çiçeğin anavatanı güney Amerika'dır. Farklı iklim koşullarına uyum sağlaması ve yetişmesiyle dünyanın pek çok yerine yayılmıştır uyku çiçeği. Kendine özgü yapısıyla dikkatleri üzerine çıkan bu çiçek her ortama ayak koşula uyum sağlayabildiği için evlerde kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

Süs yoncası ne sever?

Genel olarak uyku çiçeği güneşli ortamı sever. Ancak bitkini pek karanlıkta bırakmayıp fazla da güneşte tutmamanız gerekir. Uyku çiçeğinin toprağı kurudukça su ilave edilmelidir. Bu türü kış aylarındaki ayaz ve soğuktan korumak için iç mekanları tercih edebilirsiniz.

Süs yoncası soğuğa dayanır mı?

Uzun ömürlü, küçük soğanımsı yumrulu bir bitkidir. Aslında yonca bitkisi ile bir akrabalığı yoktur sadece yaprak şekli benzerlik gösterir. İklimi uygun olan yerlerde bahçelerde ve balkonlarda yetiştirilebilir. Kışın fazla soğukta ve yazın fazla sıcakta yaprakları kuruyabilir.

Uyku çiçeği saksısı nasıl olmalı?

Organik maddeler bakımından zengin olan torflu toprağın pH seviyesi 6-7,5 arasında olmalıdır. Uyku çiçeği küçük veya orta büyüklükte saksılarda yetiştirilebilir. Saksının çiçekten çok büyük olmaması gerekir. Aynı zamanda saksının drenaj delikleri olmasına da dikkat etmeniz gerekir.

Çiçeklerin daha canlı olması için ne yapmalı?

Vazonun içine bir miktar su ve çiçek tozunu eklemeyi unutmamalısınız. Vazodaki suyun içerisine bir çay kaşığı toz şeker ekleyerek çiçeklerinizin ömrünü uzatabilirsiniz. Sararan çiçek saplarını düzenli olarak kesmelisiniz.

Çiçekleri canlı tutmak için ne yapmalı?

Çiçeklerinizin ömrünü uzatmak için suya ekleyebileceğiniz diğer maddeler ise, bir çay kaşığı şeker, bir tutam tuz ve karbonat ve hatta bakır paradır. Beyazlatıcı: Vazodaki 1 litre suya ¼ oranında çay kaşığı beyazlatıcı eklerseniz dalından koparılan çiçekleriniz daha uzun süre taze kalacaktır.

Süs yoncası zehirli mi?

SÜS YONCASI ÇİÇEĞİ (Oxalis triangularis)

Bu bitkinin kedi, köpek ve özellikleri atları zehirleyen kimyasallar içerdiği bilinir. Yenildiği zaman ciddi börek sorunlarına sebep olur. Evcil hayvanlardan uzak tutulmalıdır.


Yonca kaç gün sonra sulanır?

Genel olarak yoncayı biçimden bir hafta önce ve bir hafta sonra olmak üzere iki kez sulamak uygundur. Özellikle ilk yıllarda yoncanın daha fazla suya ihtiyacı vardır. Yonca tesisleri salma veya yağmurlama sistem- leri ile sulanabilir. Ancak salma sulamada arazinin iyi tesviye edilme- si gerekir.

Yonca çiçeği ne işe yarar?

A, B, D, E, K gibi birçok temel vitamin içerir ve mineral açısından zengindir. Yoncanın artrit, idrar yolu enfeksiyonları, böbrek, mesane ve prostat gibi hastalıklara karşı yardımcı olan birçok tıbbi özelliğe sahip olduğu kanıtlanmıştır. Ayrıca, kolesterol seviyesini düşürme ve diyet takviyesi olarakta kullanılır.

Süs yoncası ne zaman ekilir?

Ekim zamanı sonbahar ve ilkbahardır.

1 Euro Kaç TL