657 sayılı dmk ya göre memurlar görevlerini yaparken kime karşı sorumludur?
657 sayılı devlet Memurları Kanunu'na göre memura görevinde ve davranışlarında kusurlu olduğunun yazı ile bildirilmesi aşağıdakilerden hangisini ifade eder?, Devlet memurları kanun ve diğer mevzuatta belirtilen esaslara uymakla ve amirler tarafından verilen görevleri yerine getirmekle yükümlü ve görevlerinin iyi ve doğru yürütülmesinden amirlerine karşı sorumludur. Memurlar emirlere, "kanunsuz emir'e ilişkin hükümler saklı olmak üzere, uymak zorundadır.
657 sayılı devlet Memurları Kanunu'na göre memura görevinde ve davranışlarında kusurlu olduğunun yazı ile bildirilmesi aşağıdakilerden hangisini ifade eder?
657 sayılı devlet Memurları Kanunu'na göre memura görevinde ve davranışlarında kusurlu olduğunun yazı ile bildirilmesi aşağıdakilerden hangisini ifade eder?,
Devlet memurları kanun ve diğer mevzuatta belirtilen esaslara uymakla ve amirler tarafından verilen görevleri yerine getirmekle yükümlü ve görevlerinin iyi ve doğru yürütülmesinden amirlerine karşı sorumludur. Memurlar emirlere, "kanunsuz emir'e ilişkin hükümler saklı olmak üzere, uymak zorundadır. 657 sayılı DMK nın 72 maddesi nedir?
657 sayılı DMK nın 72 maddesi nedir?,
1.2. Kınama Cezası Memura, görevinde ve davranışlarında kusurlu olduğunun yazı ile bildirilmesidir. Görevle ilgili hususlarda kusurlu davranmak, görev sırasında amire saygısız davranmak, devlete ait resmi araç, gereç ve benzeri eşyayı özel işlerinde kullanmak hallerinde verilebilir. 657 sayılı devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesi nedir?
657 sayılı devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesi nedir?,
Madde 72 - Kurumlarda yer değiştirme suretiyle atanmalar, hizmetlerin gereklerine, özelliklerine, Türkiye'nin ekonomik, sosyal, kültürel ve ulaşım şartları yönünden benzerlik ve yakınlık gösteren iller gururlandırılarak tespit edilen bölgeler arasında adil ve dengeli bir sistem içinde yapılır. 657 sayılı Kanunun 68 maddesi nedir?
657 sayılı Kanunun 68 maddesi nedir?,
Devlet Memurları Kanunu m. 48/6'ya göre bir kişinin memur olabilmesi için; ya askerlikle ilgisi bulunmamalı, askerlik çağına gelmemiş olmalı, askerlik çağına gelmiş olanlar ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmalıdır. Devlet memuru vakarına yakışmayan tutum ve davranışta bulunmak ne demek?
Devlet memuru vakarına yakışmayan tutum ve davranışta bulunmak ne demek?,
Başlangıç dereceleri daha yukarı olan bir sınıftan diğer bir sınıfa geçmek istiyenler bu sını fın bir alt derecesine geçebilirler. Bu durumda eski sınıfının derecesinde elde ettiği kademe ilerlemesi ve işgal ettiği son kademe de geçirdiği süre yeni sınıfındaki kadroya intibakında dikkate alınır. Memurların disiplin amiri kimdir?
Memurların disiplin amiri kimdir?,
e) Devlet memuru vakarına yakışmayan tutum ve davranışta bulunmak, f) Görevine veya iş sahiplerine karşı kayıtsızlık göstermek veya ilgisiz kalmak, g) Belirlenen kılık ve kıyafet hükümlerine aykırı davranmak, h) Görevin işbirliği içinde yapılması ilkesine aykırı davranışlarda bulunmak. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun temel ilkeleri nelerdir?
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun temel ilkeleri nelerdir?,
Disiplin işleriyle ilgili uygulamalarda, kaymakam ilçe, valiler il, belediye başkanları belediye teşkilatındaki diğer disiplin amirlerine göre en üst disiplin amiridirler. Valiler, kaymakamlara göre bir üst disiplin amiridirler. 657 sayılı Kanunun 64 maddesi nedir?
657 sayılı Kanunun 64 maddesi nedir?,
Bu madde, kamu görevlilerinin Cumhuriyete, millî, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkelerine bağlı olmalarını öngörmektedir. 657 sayılı Kanunun 92 maddesi nedir?
657 sayılı Kanunun 92 maddesi nedir?,
Madde 64- Kademe; derece içinde, görevin önemi veya sorumluluğu artmadan, memurun aylığındaki ilerlemedir. Memurun kademe ilerlemesinin yapılabilmesi için bulunduğu kademede en az bir yıl çalışmış olması ve bulunduğu derecede ilerleyebileceği bir kademenin bulunması şartları aranır. 657 sayılı kanunun 40 maddesi nedir?
657 sayılı kanunun 40 maddesi nedir?,
Madde 92, — Devlet memurluğundan kendi istekleriyle çekilenlerden tekrar Devlet Me murluğuna dönmek ıstiyenler ayrıldıklan sınıfta boş kadro bulunmak ve bu sınıfın niteliklerini taşımak şartiyle ayrıldıkları tarihte almakta oldukları aylık derecesine eşit bir derecenin aynı kademesine atanabilirler. 657 sayılı kanunun 86 maddesi nedir?
657 sayılı kanunun 86 maddesi nedir?,
Madde 40- (Değişik: 31.7.1970- 1327/11 md.) Genel olarak 18 yaşını tamamlıyanlar Devlet memuru olabilirler. Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12 nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartiyle Devlet memurluklarına atanabilirler. 657 sayılı kanunun 36 maddesi nedir?
657 sayılı kanunun 36 maddesi nedir?,
Madde 86. — Bir görevin Devlet memurları eliyle vekâleten yürütülmesi halinde maaşsız ve kâlet asıldır.