6 aylık hamile nasıl yatmalı?
6 aylık hamilelikte nasıl yatılmalı?, En çok önerilen, sol yan yatıştır. Bu durumda, hem bebeğe giden kan akımı artar, hem de annenin böbreklerinden idrar daha rahat süzüleceği için, ödem ve el ayak ve bileklerde şişlik azalır. Ama bu devamlı sol yan yatılması anlamına gelmez çünkü konforunuzu bozabilir. Sadece, göbeğinizi yana düşürmek yeterlidir.
6 aylık hamilelikte nasıl yatılmalı?
6 aylık hamilelikte nasıl yatılmalı?,
En çok önerilen, sol yan yatıştır. Bu durumda, hem bebeğe giden kan akımı artar, hem de annenin böbreklerinden idrar daha rahat süzüleceği için, ödem ve el ayak ve bileklerde şişlik azalır. Ama bu devamlı sol yan yatılması anlamına gelmez çünkü konforunuzu bozabilir. Sadece, göbeğinizi yana düşürmek yeterlidir. Hamilelikte neden sırt üstü yatamaz?
Hamilelikte neden sırt üstü yatamaz?,
Gebelikte tavsiye edilen yatış pozisyonu, sol yan yatış şeklinde olmalıdır. Bu pozisyonda kalbe gelen kan akımı artmakta dolayısıyla bebeğe giden kan akımı maksimum düzeyde olmaktadır.Karaciğer sağ tarafta olduğundan, büyüyen rahmin karaciğere yapabileceği baskı ortadan kalkmaktadır. Hamilelikte oturma şekli nasıl olmalı?
Hamilelikte oturma şekli nasıl olmalı?,
Sırt Ağrısı ve Rahatsızlık: Hamilelik ilerledikçe, sırt üstü yatmak karın bölgesine daha fazla baskı yapabilir ve sırt ağrısına yol açabilir. Solunum Problemleri: Sırt üstü uzanmak, diyaframın karın bölgesine baskı yapmasına neden olabilir ve bu da solunumu kısıtlayabilir. Gebelik de uyuyunca bebek ezilir mi?
Gebelik de uyuyunca bebek ezilir mi?,
Gebelikte uzun süreli oturmak da rahatsızlık verici olabilmektedir. Bel düz ve omuzlar geride olmalıdır. Kalçalar sandalyenin arkası ile temas etmelidir. Küçük rulo yapılmış bir havlu ya da bel yastıkları ile bel bölgesi desteklenmelidir. 6 Aylık Gebelikte sırt üstü yatılır mı?
6 Aylık Gebelikte sırt üstü yatılır mı?,
Yüzüstü yatarken de büyüyen ve gerilen memelerde baskı ve ağrı olur. Zaten karın büyüdükçe yüzüstü yatmak artık mümkün olamaz. Ancak şunu da belirteyim, karın üstü yattığınızda bebeğin ezilmesi ihtimali söz konusu değilidir. Gece uyurken anne karnındaki bebek ne yapar?
Gece uyurken anne karnındaki bebek ne yapar?,
6. ayda sonra ise, büyüyen karnınız sebebiyle durum değişir ve yüz üstü pozisyonda siz de rahat edemezsiniz. Sırt üstü yatmanız da bebek için sakıncalıdır. Hamilelikte yatakta nasıl dönülür?
Hamilelikte yatakta nasıl dönülür?,
Bu dönemde rüya görülmez. Bebeğin uykusunun bu evresinde fetus beyni gelişme ve bilgilerin işlenmesini sağlar. Bebeklerin anne karnında uyuması NST (Non stres test) sırasında da tespit edilmektedir. Bebek uyku sırasında non reaktif bir patern sergilemektedir. Sürekli oturmak bebeğe zarar verir mi?
Sürekli oturmak bebeğe zarar verir mi?,
Bu yüzden gebeler için en rahat yatış pozisyonu sol tarafa dönerek yatmak ve bacakları karnına çekmektir. Hatta sol tarafa dönük yatarken sırtınıza bir yastık koymak hem daha rahat etmenizi sağlar hem de uykuda iken sağa dönmeyi de engeller. Gebelikte özellikle son aylarda sırtüstü yatılmamalıdır. Hamilelikte kaç günde bir banyo yapılmalı?
Hamilelikte kaç günde bir banyo yapılmalı?,
Uzun süre hareketsiz oturmak, bacaklarınızda kan göllenmesi ve ödemi artırarak, size rahatsızlık verebilir. Hatta derin bacak toplardamarlarınızda pıhtı oluşmasına sebep olabilir. Bu nedenle, sık molalar vermeli ve 5'er dakikalık yürüyüşleri en fazla 2 saatlik molalarla yapmalısınız. Hamilelikte hangi pozisyon tehlikeli?
Hamilelikte hangi pozisyon tehlikeli?,
Gebelerin vücut hijyenini sağlamaları açısından her gün banyo yapmaları tavsiye edilmektedir.