Abgun ne demek Osmanlıca?
Abgun ne demek Osmanlıca?
AB gün ne demek?, āb “su” ve gūn “renk” ile āb-gūn) Su renginde, mâvi, gök mâvisi: Bir zaman çün kim bu çarh-ı âbgûn / Geh ser-efrâz oldu vü geh ser-nigûn (Ahmedî).
AB gün ne demek?
AB gün ne demek?,
āb “su” ve gūn “renk” ile āb-gūn) Su renginde, mâvi, gök mâvisi: Bir zaman çün kim bu çarh-ı âbgûn / Geh ser-efrâz oldu vü geh ser-nigûn (Ahmedî). Eski Türklerde BOD ne demek?
Eski Türklerde BOD ne demek?,
Avrupa Günü, Mayıs ayının ilk 10 günü içerisinde Avrupa Birliği ülkeleri ve aday ülkelerde kutlanan gün. Avrupa Günü olarak Avrupa'da kutlanan gün aslında 5 Mayıs'tır. Baga ne demek Osmanlıca?
Baga ne demek Osmanlıca?,
(Bod/Boy) kökünden türemiştir. Bodun/Budun sözcüğü kavim, kabile anlamına gelir. Boy sözcüğünden türemiştir. Eski Türkçede Bodu, Tunguzcada Boda sözcükleri bağlamak, birleştirmek, bir arada tutmak anlamlarını içerir. Abdar ne demek Osmanlıca?
Abdar ne demek Osmanlıca?,
Mevcut yazılı belgelere göre tek başına bağa kelimesi XIV. yüzyıldan itibaren daha çok kaplumbağa kabuğu anlamında kullanılmaktadır. Abgun ne demek?
Abgun ne demek?,
Taştdar olarak da adlandırılmakta olan abdar; saray içerisinde, hükümdarın-sultanın temizlik işlerinden sorumlu bulunan memura verilen bir isimdir. Farsça bir kelime olan abdar birden fazla anlama geliyor, bunlar arasında; ''parlak, su veren hizmetçi, taze ve sağlam vücutlu'' gibi kelime anlamları bulunuyor. AB ne zaman?
AB ne zaman?,
āb “su” ve gūn “renk” ile āb-gūn) Su renginde, mâvi, gök mâvisi: Bir zaman çün kim bu çarh-ı âbgûn / Geh ser-efrâz oldu vü geh ser-nigûn (Ahmedî). Eski Türklerde babaya ne denir?
Eski Türklerde babaya ne denir?,
Maastricht Antlaşması ve Avrupa Birliği
Maastricht Antlaşması, diğer adıyla Avrupa Birliği Antlaşması, 1 Kasım 1993 tarihinde yürürlüğe girdi. Türklerde babaya ne denir?
Türklerde babaya ne denir?,
XI. yüzyıldan sonra Türkler babaya “ata” demeye başladılar. Eski Türkler de bugün bizim ana-baba söyleyişimiz gibi, anayı öne alarak “öğ ve kang” diyorlardı. Anadolu'da babaya “ece, izi, ede, eye” denilmektedir. Bu Anadolu sözleri de en eski Türklerdeki ”eşi, içi, ige” gibi deyişlerden başka bir şey değildir. Eski Türk budun ne demek?
Eski Türk budun ne demek?,
Baba, bab, evliya, aziz, sultan, ata kelimeleriyle sıfatlanan şahsi- yetler evliya anlamında kullanılmaktadır. Bu adlandırmalar ve şahsiyetlere biçilen görevler ile onların fonk- siyonları, Türk toplumunun İslamiyet'i kabul etmesinden önceki döneme dayanmaktadır. Baba, bab, ata, evliya, Türk kültürü, Türkistan. GAVR ne demek Osmanlıca?
GAVR ne demek Osmanlıca?,
i. (Eski Türk. budun < bodun < bod “boy”) [Eski Türkiye Türkçesi'nde ve daha sonraki metinlerde kullanılmayan kelime son zamanlarda yeniden canlandırılmıştır] Aralarında töre, dil ve kültür ortaklığı olan, soyca veya boyca birbirlerine bağlı insan topluluğu, kavim.