Havuç Tarator Çeşitleri

Havuç Tarator Çeşitleri Havuç Tarator Çeşitleri, Kaç çeşit tarator vardır?, Havuç tarator içine ne konur?, Havuç tarator mezesi nasıl yapılır?, Cevizli havuç tarator nasıl yapılır?, Antalya Usulü tarator nasıl yapılır?, Hakiki tarator nasıl yapılır?

Kaç çeşit tarator vardır?

Yoğurt, sarımsak ve havuç ile hazırlanan tarator, genellikle ana yemeklerin yanında sunulan bir meze çeşitlerindendir.

Havuç tarator içine ne konur?

Çukur bir kap içine; ufalanmış bayat ekmek içlerini, dövülmüş cevizleri, sarımsak dişlerini, zeytinyağını, limon suyunu ve tuzu koyunuz. Tüm malzemeyi çatalla ezerek karıştırınız. Azar azar su ilave ederek tahin kıvamında bir karışım tutturunuz. Taratoru servis tabağına koyup üstünü süsleyerek sofraya veriniz.

Havuç tarator mezesi nasıl yapılır?

Sos için rondoya ekmek içlerimi alıp iyice ufaltın. Daha sonra ekmeklerin üzerine ceviz ve limon suyunu ekleyin. Buzdolabında bekleyen ve kıvam alan tarator sosu, sıcak başlangıçların yanında ya da dip sos olarak arzuya göre incecik kıyılmış dereotu eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

Cevizli havuç tarator nasıl yapılır?

Havuç Tarator; Aslında Osmanlı mutfağında bulunan bir çeşit meze olan tarator, (toroto ya da taratuar), bazı Balkan ülkelerinde ve Kıbrıs adasında yapılan ve cacıktan esinlenmiş, ona benzeyen soğuk bir yemek olarak bilinir.

Antalya Usulü tarator nasıl yapılır?

Türk mutfağı denildiğinde ilk akla gelen mezeler; topik, köpoğlu, şakşuka, lakerda, çiroz, hamsi tava, tarama, acılı ezme, borani, barbunya pilaki, çerkez tavuğu, çiğ köfte, deniz börülcesi, humus, fava, muhammara, kabak çiçeği dolması ve midye dolmadır.

Hakiki tarator nasıl yapılır?

Yöresel Yemekler

Cevizli Havuç Tarator yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, patates çorbası, fırında biber dolması, tavuk kalamar ve cevizli havuç tarator son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.


Havuç tarator hangi ülkeye ait?

Çırptığınız yoğurda damak tadınıza göre kendi belirlediğiniz miktarda ki baharatları ( kimyon,karabiber,tuz ve toz kırmızı biber) + sarımsakları ekleyip yoğurdu tekrar çırpın. Soğumuş havuçları yoğurt ile buluşturup hepsini tüm malzemeyi güzelce karıştırın.

Meyhane mezeleri nelerdir?

Havuçlar rendelenir. Tencereye az zeytinyağı konur ve ince ince kıyılmış olan soğan (soğanı rondodan geçirmeyiniz bıçakla kıyınız daha lezzetli oluyor böyle) kıyılmış olan havuçlar hafif kavrulan soğanların üzerine konulur. Ardından yarım çay bardağı su ve 1 küp şeker atılıp bir güzel karıştırılarak sotelenir.

Havuç tarator yanına ne gider?

Tavaya sıvı yağ ekleyip havuçları suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz. Karıştırma kabına yoğurt ve mayonezi ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz. Üzerine pişen havucu ekleyip karıştırıyoruz. Soğuyunca servis ediyoruz.

Havuç tarator hangi baharatlar konur?

Havuçları rendeleyelim ve sıvı yağı koyduğumuz tavada solduralım. Dereotunu ince ince kıyalım. Yoğurt, mayonez, tuz karışımının içerisine dereotu ve havuçları ekleyip güzelce karıştırıp afiyetle yiyelim.

1 Euro Kaç TL