Kasım Ayı Balık
Kasım hangi balık mevsimi?, Kasım: Lüfer, palamut, orfoz, sarıağız, tekir, torik, uskumru, kefal, sazan, yayın lezzetlidir. Kasım ve aralık lüferin en lezzetli zamanıdır. Kasım ayı torik akışının en yoğun olduğu zamandır.
Kasım hangi balık mevsimi?
Kasım hangi balık mevsimi?,
Kasım: Lüfer, palamut, orfoz, sarıağız, tekir, torik, uskumru, kefal, sazan, yayın lezzetlidir. Kasım ve aralık lüferin en lezzetli zamanıdır. Kasım ayı torik akışının en yoğun olduğu zamandır. Bu aylarda hangi balıklar yenir?
Bu aylarda hangi balıklar yenir?,
Kasım ayı lezzet açısından lüferin en iyi olduğu aydır. Lüfer ile birlikte, palamut, orfoz, sarıağız, tekir, torik, uskumru, kefal, sazan, yayın Kasım ayında tercih edilecek balıklardır. Kasım ayı torik akışının da en yoğun olduğu zamandır. Tekir, Aralık ayında bolca avlanır. Kasım ayında Marmarada hangi balıklar tutulur?
Kasım ayında Marmarada hangi balıklar tutulur?,
Ocak ayında uskumru, lüfer, palamut, istavrit, Şubat ayında kalkan, tekir uskumru, lüfer, Mart'ta kefal, levrek ve kalkanın en lezzetli zamanı. Nisan'da ise kalkan mercan, levrek, kılıç ve kırlangıç yenmeli. Levrek mevsimi ne zaman?
Levrek mevsimi ne zaman?,
Marmara Adası'nda tespit edilen fanyalı alamana ağı, Mayıs-Haziran ve Sonbahar aylarında ada civarındaki kıyı sularında kullanılmakta ve lüfer, uskumru, palamut, torik, istavrit gibi balıklar yakalanmaktadır. Çipura mevsimi ne zaman?
Çipura mevsimi ne zaman?,
En lezzetli dönemi ise Ekim ve Kasım aylarıdır. Levrek: Serin ve ılık suları tercih eden levrek balığı, tüm yıl tüketilir. En leziz olduğu aylar Eylül ve Ekim aylarıdır. En lezzetli balıklar hangileri?
En lezzetli balıklar hangileri?,
Eylül: Eylül ayında en lezzetli zamanını yaşayan balıklar, barbun, çipura, karagöz, palamut, sardalya ve orfozdur. Ekim: Ekim ayında barbun, çipura ve palamuda, uskumru, kırlangıç, lüfer ve tekir eklenir. Kışın hangi balıklar yenir?
Kışın hangi balıklar yenir?,
Ocak: Bu ayın en lezzetli balıkları uskumru, lüfer, palamut ve istavrittir. Çinekop, tekir, kefal, kırlangıç ocak ayında en bol dönemini yaşayan balıklardır. Şubat: Kalkan mevsiminin başlangıcıdır. Tekir, gümüş, hamsi, izmarit, kalkan, mersin, torik, kefal, levrek şubat ayında lezzetlidir. En yağsız balık hangisi?
En yağsız balık hangisi?,
Diyet yaparken düşük kalorili ve yağsız balıklar tercih edilmelidir. Morina, mezgit, levrek ve dil balığı gibi balıklar, düşük kalori ve yüksek protein içeriğiyle diyet yapanlar için idealdir. Levrek dip balığı mı?
Levrek dip balığı mı?,
Denizin 100 metreden daha derininde, tabana en yakın kısımlarda yaşayan balıklara dip balığı adı verilir. Mezgit, kalkan, lüfer, levrek, çipura, barbun ve kefal; en çok tüketilen dip balıklarıdır. Yüzey balıkları ise denizin yüzeyden itibaren 100 metreye kadar olan kısmında yaşar. Kefal yenir mi?
Kefal yenir mi?,
Bir kefal türü olan has kefalin kurutulmuş yumurtaları çok aranan bir deniz ürünüdür. Sarıkulak kefalin tavası ve fileto ızgarası da yapılır. Kefal alırken çok dikkat etmek, tercihen tanıdık balıkçılardan almak gerekir. Çünkü kefal kirli ve bulanık suları çok sever ve buralarda diğer balıklar yaşamazken o yaşar.