Kek Çeşitleri Nefis Yemek Tarifleri

Kek Çeşitleri Nefis Yemek Tarifleri Kek Çeşitleri Nefis Yemek Tarifleri, Kek yumuşak olması için süt mü yoğurt mu?, Kek Çeşitleri Nelerdir?, Kek nasıl yumuşak olur?, Kek için süt yerine yoğurt olur mu?, Kekin kabarık olması için ne yapmalı?, Kek sıcak fırına mı atılır soğuk fırına mı?

Kek yumuşak olması için süt mü yoğurt mu?

Laktoz içeren malzemeler kek hamuruna eklendiğinde yumuşak ve ıslak bir kıvam kazandırır. Bu nedenle kek hamurunun daha yumuşak olması için süt veya yoğurt ekleyebilirsiniz. Süt olmadığı durumlarda yoğurt veya tam tersi olacak şekilde ilave yapabilirsiniz. Ancak su, istenilen yumuşaklığı sağlamayabilir.

Kek Çeşitleri Nelerdir?

Fırını ısıtmadan keki pişirmek de kekin kurumasına yol açar. Dikkat edilecek diğer unsur ise fırını fansız çalıştırmaktır. Fansız çalışan fırında hava akımı azalır, böylece kek daha nemli ve yumuşak kalır. Keki pişirirken fırına su dolu bir tepsi koymak da kıvamın yumuşak olmasını sağlar.

Kek nasıl yumuşak olur?

Bir kek harcı hazırlarken süt kullanırsanız daha akışkan bir harca sahip olur. Piştikten sonra daha kabarık, puf puf olmuş bir kek elde edersiniz. Yoğurt kullanırsanız da içi hafif ıslak kıvamlı, daha yoğun lezzetli kekler elde etmiş olursunuz.

Kek için süt yerine yoğurt olur mu?

Unu, vanilin, kabartma tozunu eklediğiniz sırada elemeyi unutmayın. Bu kekinizi daha kabarık hale getirir. Hamuru tam anlamıyla oluşturduktan sonra dışarıda fazla bekletmeyin, doğrudan pişime geçmesini sağlayın. Fırını önceden ısıtmayı sakın unutmayın.

Kekin kabarık olması için ne yapmalı?

Keki yapmaya başlamadan önce fırınınızı klasik bir kekin pişme derecesine yani 180 dereceye getirin. Isıtmaya başlayın. Kekinizi soğuk bir fırına vermeyin. Sıcak fırında pişirilmiş kekler, hacimli, düzgün dokulu, iyi pişmiş keklere dönüşür.

Kek sıcak fırına mı atılır soğuk fırına mı?

Kek tariflerinde çoğu kez fırının dereceleri farklı ayarlanıyor. Fakat fırında kek pişirirken derece 180 olmalıdır. 180 derecelik fırınınızda kekiniz pişerken sürekli olarak kapağını açıp kontrol etmemelisiniz.

Kek en güzel hangi ayarda pişer?

Dışı çıtır içi az pişmiş yemekler/yiyecekler elde etmek için kullanılan fanlı program bu nedenle özellikle kabarmasını istediğiniz kek, poğaça, börek gibi hamur işleri için uygun değil.

Kek pişirme fanlı mı fansız mı?

Sütlü keklerdeki gibi çok pofuduk bir kıvamları olmaz. Özellikle üzerine sos gezdirilen tariflerde, şerbet dökülecek olan tariflerde hiç düşünmeden yoğurtlu kek tariflerini deneyebilirsiniz. Aromalı tarifler denemek istediğinizde (portakallı, limonlu gibi) yoğurtlu kekleri tercih etmenizi öneririz.

Kekin içine yoğurt konur mu?

Süt ile yapılan keklerde kabartma tozu çok etkilidir ve ben genelde 2 tane kullanmayı tercih ediyorum.

Keke 2 paket kabartma tozu konur mu?

Genelde kek harçlarında kabartma tozu kullanılır ancak karbonat sayesinde de kekler çok güzel kabarır. Karbonat kullanacağınız kek harçlarınızda içerisine limon suyu ya da soda gibi asidik yapılı malzemeler ilave etmeyi unutmayın.

1 Euro Kaç TL