Mündemiç olmak ne demek?
Mündemiç olmak ne demek?,
Mündemiç sözcük olarak içinde bulunan saklanan anlamında kullanılmaktadır. Şahsında mündemiç tamlaması o kişiye ait saklı kalan anlamındadır. Mündemiç ne demek din?
Mündemiç ne demek din?,
Mündemiç: Bir şeyin içinde var olan, bulunan, saklı olan. Mülga: Varlığına son verilen, kaldırılan, kapatılan. Mündemiç ne demek hukuk?
Mündemiç ne demek hukuk?,
Mündemiç sözcüğü, hakkın kâğıdın içinde yer aldığı, başka bir deyişle, hakkın "evraklandığı", yani hak ile kâğıdın birbirine kaynaştığı anlamına gelmektedir (3). Mündemiç ne demek Osmanlıca?
Mündemiç ne demek Osmanlıca?,
mündemiç - Nişanyan Sözlük. Arapça dmc kökünden gelen mundamic مندمج “iç içe geçmiş, kompakt, şişman” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Arapça damaca دَمَجَ “içine girdi, sokuldu” fiilinin munfaˁil vezninde VII. etken fiil sıfatıdır. Mündemiç ne demek kelam?
Mündemiç ne demek kelam?,
Hamdi Yazır, kavramın mutabakat anlamının, mevcut ve sabit olmak anlamında mündemiç olduğunu ifade eder. Müteyemmen olmak ne demek?
Müteyemmen olmak ne demek?,
(ﻣﺘﻴﻤّﻦ) sıf. (Ar. teyemmun “uğur saymak”tan muteyemmen) [Ş. Sâmi'ye göre doğrusu müteyemmin'dir] Uğurlu, kutlu, mübârek: Köyün bütün âşıkları için bir ziyâretgâh-ı müteyemmen idi (Hüseyin C. Münim ne demek Allah?
Münim ne demek Allah?,
Kur'an'da Allah tarafından belirlenmiş olan bu sıfat, Allah'a güvenerek inanan veya kendisine güvenilen anlamına gelmektedir. Münebbih olmak ne demek?
Münebbih olmak ne demek?,
[1] (') Uyarıcı. Osmanlıca düşünmek ne demek?
Osmanlıca düşünmek ne demek?,
geçmektedir. Bu kelimelerden bazıları şunlardır: “ﺮﻜﻔﺗ/tefekkür”, “ﻞﻘﻋ/'akl- ﻞﻘﻌﺗ/te'akkul”, “ﺮﻛذ/zikr”, “ﺮﻛﺬﺗ/tezekkür”, “ﺮﺑﺪﺗ /tedebbür”, “ﻞﻣﺄﺗ/te'emmül”, “ﺮﻈﻧ/nazar”, “رﺎﺒﺘﻋإ/i'tibar, ةﺮﺒﻋ/ibret”, “ةﺮﯿﺼﺑ/basîret” ve “ﺔﯾور/reviyye.” Bu çalışmada önce “düşünme” kavramının ne anlama geldiğini kısaca açıklayacağız. Sen benim mütemmim cüz ne demek?
Sen benim mütemmim cüz ne demek?,
Mütemmim cüz; bir bütünün vazgeçilmez ya da bütünleyici parçası anlamlarına gelir. Bütünleyici parça kavramı, 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu'nun 684. maddesinde düzenlenmiştir ve “Bir şeye malik olan kimse, o şeyin bütünleyici parçalarına da malik olur.” şeklinde ifade edilmiştir. Ittihaz ne anlama gelir?
Ittihaz ne anlama gelir?,
Osmanlı arşiv belgelerinde, özellikle mekân üzerine yazılmış resmi yazılarda, “ittihâz” sözcüğünün çok sık kullanıldığı görülür. Belgelerde geçtiği biçimiyle bu sözcük mekânı “edinme”, “öyleymiş gibi kabul etme ya da kullanma” anlamlarına gelmektedir. Mütemmim ne demek TDK?
Mütemmim ne demek TDK?,
Anlamı: "Mütemmim," tamamlayıcı, eksiksiz veya kusursuz anlamına gelir. Bu kelime, bir şeyin veya işin eksiksiz bir şekilde yapıldığını veya tamamlandığını ifade etmek için kullanılır. Örnek Cümle: Proje mütemmim bir şekilde sonuçlandı ve başarıyla teslim edildi.