4311.06 Meslek Kodu Ne Demek?

4311.06 Meslek Kodu Ne Demek? 4311.06 Meslek Kodu Ne Demek?

4311.07 meslek kodu ne demek?

Yine sigortalıların meslek kodlarının sisteme girişi sırasında, meslek tablosunda olmayan bir meslek kodunun girilmiş olması halinde, hizmet döküm cetvelinde sigortalının meslek kodu hanesine 1111.11 nolu kod atılmakta olup, bu kod sigortalı için tabloda olmayan bir kodun girildiğini göstermektedir.

SGK meslek Kodu önemli mi?

İşe giriş bildirgesindeki meslek kodunun e-SGK üzerinden elektronik ortamda düzeltilmesi mümkün olmasına rağmen APHB/MUHSGK'daki meslek kodu elektronik ortamda düzeltilemediğinden, bir dilekçe ile işyerinin bağlı bulunduğu SGK Müdürlüğüne başvurulması gerekiyor.

1211.06 meslek kodu ne?

Meslek kodu e-Devlet aracılığıyla öğrenilebilmektedir. Meslek kodunuzu öğrenmek için e-Devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra, SGK Tescil Hizmet Dökümü sayfasına giderek, ilgili meslek kodunu öğrenebilirsiniz.

1111.11 meslek kodu ne demek?

İşe giriş bildirgesine kaydedilen meslek kodu bilgisi 06645 ve 06111 gibi sigortalıların eğitim gördüğü alanda çalışmasına göre verilen prim teşviklerinden yararlanılması sırasında dikkate alınmaktadır.

Meslek kodu yanlış girilen işçi ne yapmalı?

Çalıştığınız iş SGK'ya göre yıpranma hakkı olan bir meslek sınıflamasındaysa erken emeklilik mümkün. Bu nedenle meslek kodlarının doğru girilmesi büyük önem taşıyor.

SGK meslek kodu nasıl öğrenilir?

2) Sigortalının talepte bulunması veya ihbar ve şikâyette bulunulması halinde, SGK tarafından yapılacak inceleme sonucunda meslek adı ve kodunun yanlış bildirildiğinin anlaşılması halinde işyeri bazında ve her bir beyanname dönemi için idari para cezası uygulanacaktır.

Meslek kodu SGK primini etkiler mi?

SGK ve İŞKUR Meslek Kodları 2022

Yukarıdaki liste 9901.01 ön lisans, 9901.02 stajyer öğrenciye kadar meslek gruplarını gösterir.


Meslek kodu emekli maaşını etkiler mi?

Meslek kodu, çalışanın SGK' ya çalıştığı meslek dalının doğru şekilde bildirilmesini sağlıyor. Özellikle çıraklık, kalfalık, ustalık belgesi alırken çok önemlidir. Mesleki Eğitim Kurumu, belge taleplerinde kıdem şartı arıyor. Bunu da geriye dönük olarak meslek kodu ile yapılan bildirimlerinden tespit ediyor.

Emeklilik kodu yanlış girilirse ne olur?

Her geçen yılda kapsamı ve belirttiği meslek gurubu artan meslek kodlarına örnek olarak; acil tıp uzmanının meslek kodu 2212.10, aikido antrenörünün 3422.48, bekçinin meslek kodu ise 5414.13'tür.

9901.02 meslek kodu ne demek?

2012 yılından bu yana iş hayatımızın bir parçası olan meslek kodları, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından belirlenmiştir. SGK'nın her meslek grubu için belirlediği farklı meslek kodlarıyla, işveren içşi istihdam etmek istediğinde meslek kodunu da eklemekle yükümlüdür.

Meslek kodları ne anlama gelir?

Meslek kodu uygulaması işçi ve işveren haklarının korunmasının yanısıra işçilerle ilgili yasadışılığı önlemektir. Yüksek maaş ı hak eden bireylerin SGK' ye asgari ücret üzerinden bildirilmesini önlemek başlıca nedenlerindendir. Meslek kodları sayesinde çalışanların hak ettikleri maaşları almaları sağlanır.

5414.13 meslek kodu ne demek?

Sgk meslek kodu güncelleme geriye dönük

Geriye dönük güncelleme aylık prim ve hizmet belgesinde en fazla 01.08.2009 tarihinden sonraki dönemler için yapılabilir. Bu tarihten önceki hizmetler için geriye dönük değiştirme yapılamaz.


Meslek kodlarını kim belirler?

Bunun için Sosyal Güvenlik Kurumu'nun işten çıkış kodları diye adlandırılan kodlar vardır. İşten çıkış kodu ile çalışanın ne sebeple iş akdinin sona erdiği kısaca sistemde ifade edilir. Bu kodlar ayrıca iş sözleşmesinin sonlanmasından sonra işçinin sahip olacağı ya da kaybedeceği hakları da belirler.

1 Euro Kaç TL