Nefis Yemek Tarifleri Kek Çeşitleri

Nefis Yemek Tarifleri Kek Çeşitleri Nefis Yemek Tarifleri Kek Çeşitleri, Kek yumuşak olması için süt mü yoğurt mu?, Kek için malzemeler nelerdir?, Kek yaparken süt yerine ne kullanılabilir?, Sütsüz kek olur mu?, Kekin kabarık olması için ne yapmalı?, Kek sıcak fırına mı atılır soğuk fırına mı?

Kek yumuşak olması için süt mü yoğurt mu?

Laktoz içeren malzemeler kek hamuruna eklendiğinde yumuşak ve ıslak bir kıvam kazandırır. Bu nedenle kek hamurunun daha yumuşak olması için süt veya yoğurt ekleyebilirsiniz. Süt olmadığı durumlarda yoğurt veya tam tersi olacak şekilde ilave yapabilirsiniz. Ancak su, istenilen yumuşaklığı sağlamayabilir.

Kek için malzemeler nelerdir?

Sütün olmadığı zamanlarda ise yerine yoğurt kullanılabilir. Yoğurt, mayalanarak elde edilen ve probiyotik bakımından zengin olan bir süt ürünüdür. Hamurun daha yoğun kıvamlı ve piştikten sonra ıslak bir dokuya sahip olmasını sağlar.

Kek yaparken süt yerine ne kullanılabilir?

Sütsüz. Kekin sütsüz olması onun yumuşacık olmasına engel değil, su, sıvı yağ ve güzelim keklerin gizli malzemesi soda devreye giriyor bu kez. Kabartma tozunun etkisini arttırmak için de limon suyundan destek alıyoruz. Kıvamı her yiyeni kendine hayran bırakacak kadar da güzel.

Sütsüz kek olur mu?

Unu, vanilin, kabartma tozunu eklediğiniz sırada elemeyi unutmayın. Bu kekinizi daha kabarık hale getirir. Hamuru tam anlamıyla oluşturduktan sonra dışarıda fazla bekletmeyin, doğrudan pişime geçmesini sağlayın. Fırını önceden ısıtmayı sakın unutmayın.

Kekin kabarık olması için ne yapmalı?

Keki yapmaya başlamadan önce fırınınızı klasik bir kekin pişme derecesine yani 180 dereceye getirin. Isıtmaya başlayın. Kekinizi soğuk bir fırına vermeyin. Sıcak fırında pişirilmiş kekler, hacimli, düzgün dokulu, iyi pişmiş keklere dönüşür.

Kek sıcak fırına mı atılır soğuk fırına mı?

Kekinizi fırından almadan önce fırının kapağını hafif aralayın. Fırını kapatın ve ısının yavaş yavaş değişmesini sağlayın. Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın. Sonra alıp oda sıcaklığında dinlendirin.

Fırından çıkan kekin sönmemesi için ne yapmalı?

Kek tariflerinde çoğu kez fırının dereceleri farklı ayarlanıyor. Fakat fırında kek pişirirken derece 180 olmalıdır. 180 derecelik fırınınızda kekiniz pişerken sürekli olarak kapağını açıp kontrol etmemelisiniz.

Kek en güzel hangi ayarda pişer?

Kekte kullandığınız maden suyu kekinizin güzel bir şekilde kabarmasını ve yumuşak olmasını sağlayacaktır.

Yoğurtlu kek malzemeleri nelerdir?

Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

1su bardağıince çekilmiş ceviz içi. 1su bardağıayçiçek yağı 1çay bardağısüt. 1su bardağıtoz şeker.


Maden suyu ile kek olur mu?

Belirtilen miktardaki süt veya yoğurt ortalama olarak 4 gr protein, 6 gr karbonhidrat, 4 gr yağ içerir ve 76 kalorilik enerji sağlar. Örnek olarak: 1 su bardağı süt içilmediği zaman onun yerine 1 su bardağı kadar yoğurt yenebilir.

1 Euro Kaç TL